Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím poraďte,
pořídila jsem si cervikální klobouček FemCap, zatím jsem ho použila jen 2× a v obou případech jsem v něm po vytažení nalezla poměrně řídkou, nažloutlou a zapáchající tekutinu. Na záněty netrpím a nic takového ze mě běžně nevytéká (aspoň to tak rozhodně nesmrdí
). Napadlo mě, jestli to nemůže být sperma… Ale zase když pesar vyndavám, tak mi přijde, že tam podtlak je, protože se s tím hrozně peru, pak to lupne a teprve potom jde konečně uvolnit… Jsem z toho blázen, prosím poraďte.
Miminko by bylo sice strašně fajn, ale je mi 19, chystám se na VŠ a na dítě zatím nejsou ani finanční prostředky, ani zázemí.
Pokud se bojíš a nejsi si jistá stávající antikoncepcí, začni používat jinou nebo to kombinuj s kondomem.
No já jsem právě přešla na pesar kvůli ceně hormonální AK (navíc jsem se rozhodla, že 4 roky mi stačily a už do sebe nebudu nic cpát, žádné hormony). Kondomy jsou taky docela drahé a s přítelem jsme je nikdy nepoužívali. Tak jsem se rozhodla pro pesar a nikde jsem se nedočetla, co by ta tekutina mohla být… To už snad zbývá si jen nechat udělat rozbor nebo nevím. ![]()
Může to být výtok nebo nějaké další přirozené tekutiny. Existuje i dlouhodobá nehormonální antikoncepce, a pokud se kondomy kupují ve větších baleních tak ta cena není tak vysoká. Ještě je možnost, že budete praktikovat k tomu pesaru přerušovanou soulož, abys měla větší jistotu.
Řekla bych, že možná je tam jen cervikální hlen. A zápach je možná z toho gelu, pokud se i u femcapu používá?
Pokud chceš být klidnější, tak to zkombinujte ještě s přerušovanou souloží a pokud tam ta tekutina bude i tak, tak je to tvůj produkt ![]()
@Adriana W. Používám ho taky. a skoro čirou tekutinu tam mívám taky. nekdy vic někdy min.npredpokladam.ze je to prirozena tekutina co se tam nastrada z dělohy za dobu než se pesar vyjme.
@AliTad píše:
@Adriana W. Kondomy z Lidlu jsou za velmi příznivou cenu.
Můžu se zeptat, přijdou ti kvalitní? Já bych se je asi bála používat, vzhledem k tak nízké ceně.
@KiwiT Děti vyrábíme na první dobrou a s těmi kondomy nic, takže snad kvalitní jsou
Jako jinak nevím, jak to poznat. ![]()
@AliTad píše:
@KiwiT Děti vyrábíme na první dobrou a s těmi kondomy nic, takže snad kvalitní jsouJako jinak nevím, jak to poznat.
Třeba pocitově a jestli ten lubrikant v tom není agresivní, jestli nepraskají (což asi teda ne
).
@AliTad píše:
@Adriana W. Kondomy z Lidlu jsou za velmi příznivou cenu.
Taky už je nějaký ten rok používáme a pohoda ![]()
@KiwiT Používáme sedm let, máme dvě plánované děti a ještě se nám nikdy nestalo, že by praskl a to používáme ty tenčí. Kamarádka je zkoušeli taky a nevyhovoval jim, že se sesouval, tak to chce vyzkoušet.
@AliTad píše:
@KiwiT Děti vyrábíme na první dobrou a s těmi kondomy nic, takže snad kvalitní jsouJako jinak nevím, jak to poznat.
Jestli třeba nepraskají…