Nehormonální tělísko při alergii na kov - nikl

2021
22.6.16 19:27

Nehormonální tělísko při alergii na kov - nikl

Ahoj!
Zajímala by mně zkušenost holek co mají alergii na nikl s nehormonálním tělískem. Konkrétně zda je vůbec některé vhodné, nebo se nedoporučuje.
Nikdy jsem antikoncepci neužívala (vlastně jednou cca 1 měsíc) a úspěšně jsme se chránili přerušovaným stykem, nebo kondomem (s případnou nehodou počítali), ale po 2. císařském řezu, který mně čeká, bych už chtěla přidat i antikoncepci nejlépe právě nehormonální tělísko. Na hormonální antikoncepci mám svůj názor a věřím, že i díky jejímu neužívání jsem vždy otěhotněla na první pokus. Uvítám i jiné tipy na co nejméně drastickou antikoncepci, základní vědomosti samozřejmě mám, ale hloubkově jsem se tím nikdy nezabývala.
Děkuji za případné zkušenosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
211
22.6.16 19:44

Ahoj, tuto antikoncepci ti opravdu nedoporučuji!!! Měla jsem nehormonální tělísko s mědí a těch 8 měsíců co jsem ho měla, bylo šílených a ještě se mi projevila alergie o které jsem nevěděla!!! Nemůžu mít hormonální antikoncepci a proto jsem se po porodu rozhodla pro tuto variantu.

1. Po zavedení jsem měla první MS, hodně silnou-myslela jsem, že snad vykrvácím. Dr mi napsal hormony a vitamin C, s tím, že se to zmírní, ale mám počítat se silnější MS. Hormony jsem brala dvakrát a ani jednou nepomohli. Menstruaci jsem měla velmi silnou, musela jsem mít tampon+ vložku a stejně to bylo málo. Ms trvala 7 dní a znovu jsem to dostala cca po 21 dnech.

2. Při každé ovulace jsem měla tak silné bolesti břicha, že jsem měla pocit, že snad znovu rodím, přítel kolikrát ani nešel do práce, jak mi bylo zle. Měla jsem horečky a zimnice- takové šílené, klepala jsem se jak blázen.

3. Ač je to neuvěřitelné, tak jsem příbrala 10 kg. Jedla jsem stejně, ani jsem se méně nehýbala

4. Smrděl mi pot hrozně divně

5.Měla jsem velké výkyvy nálad, které začali tělískem a skončili po vyndání-ale je možné že to bylo tím stavem, protože mi bylo pořád špatně

6.Minimální chuť na sex

7. Měla jsem špatné jaterní testy

Dr mi neustále tvrdil, že to nemám z tělíska, že je to nemožní, že nic o reakci na tělísko nikdy neslyšel. Byla sem na gyndě jak doma.Po osmi něsících jsem tak přišla, že to chci ihned vyndat a že už nebudu čekat a cpát se hormony.Dr na mně koukal jak na blázna a jen konstatoval, že to tělískem není!!! :pocitac:

Po vyndání se mi Ms srovnala, mám ji slabou max 4-5 dní, o ovulaci nevím, nemám menstruační ani ovulační bolesti, nemám horečky, zimnice, zlepšili se mi játra přestal mi smrdět pot a zhubla jsem. Mám zase chuť na sex a nemám výkyvy nálad. :dance:

Promiň za román, ale snad ti to pomůže. Teď antikoncepci nemám a ani nechci!!!Už nikdy!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
22.6.16 19:45

Jo a zapomněla jsem že se mi šíleně rozjel atopák, který po vyndání zmizel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
22.6.16 20:07

@Frnda Ahoj, já mám alergii na nikl a už dva roky mám stříbrné nehormonální tělísko.. Ze začátku silnější delší ms po kratších intervalech, po cca 9 měsících se to ustálilo, zhruba jak jsem to mívala dříve.. Takže za mě spokojenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.16 20:09

@Frnda s hormonální antikoncepcí jsi rozumná, já bohužel byla blbá a začala jsem jí užívat. Najednou začaly být hrozné zdravotní problémy, ale samozřejmě gynekolog tvrdil, jak to nemůže být z antikoncepce, tak jsem řekla, že už se tím ládovat nebudu a šla na nitroděložní tělísko nehormonální, skončila jsem s velkým gynekologickým zánětem a antibiotiky. Ihned jsem si ho nechala vyndat, takže nedoporučuji. Hold jsme najeli zase na kondomy, sice pro chlapa to asi ono nebude, ale zase jsem hrozně ráda, že mýmu manželovi to nevadí a preferuje zdraví.

• Citovat
  • Upravit
917
22.6.16 20:13

Myslím, že nehormonální tělíska se vyrábí i plastové a se zlatem místo mědi. Jde o to, že ty z mědi jsou horší kvůli tomu, že ta meď se časem začne jaksi odlupovat a způsobuje větší krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
22.6.16 20:21

@edyta Děkuji za názor, myslela jsem, že právě nehormonálním se tomu vyhnu, no u každého to asi nefunguje! @8-D Díky stříbrné zní fajn, já právě četla o těch novějších plastových, ale s alergeními kovy ve vláknech t stříbrné má jaké prosím-měď?. @KiwiT Děkuji, zlato právě obsahuje nikl na který mám alergii, u té mědi právě nevím.
Děkuji i anonymní, kondom by mi nevadil, ale aspoň rok, dva po SC vzhledem k tomu, že bude druhá bych chtěla něco nakombinovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
22.6.16 20:57

Ahoj, jsem v 9 mesici tehotenstvi, otehotnela jsem pri nehormonalnim telisku… :lol: ja uz bych to neriskovala, zjistila jsem to ve 3 mesici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
22.6.16 21:01

@sunny7 Skvělá práce! :mrgreen: Gratuluji! :kytka: Beru to spíš jako pojistku k přeruš. styku, který nám xlet vycházel, prostě radší víc méně škodlivého než jeden driják.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3966
22.6.16 21:03

Nedoporučuji, zkusila jsem to a po dvou měsících muselo ven. Mě bohužel nenapadlo, že alergie na to může mít vliv a zbytečně jsem vyhodila peníze z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
24.6.16 16:17

@Frnda Abych pravdu řekla, tak nevím.. Každopádně u doktorky mám alergii na nikl uvedenou, takže o tom ví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.23 09:39

Tělísko stříbro - alergie nikl, měď

Ahoj holky, uvažuji nad teliskem se stříbrem, popravdě mám alergii na nikl a měď, na měď jsem zjistila až po zavedení tělíska čistě měděného. Měla jsem jej 2×, pokaždé bez problémů, dokud se mi po 2 letech neotočilo a muselo ven, sice Ms a ovulace s kontrakcema jako při porodu ale jinak super. Prý tohle všechno kvůli té alergii. Jinou antikoncepci bohužel nesmím, ani hormonalni tělísko. Tak zvažuji to stříbrné, je to sice s mědí ale „obalene“ ve stříbru. Mate alergičky kladnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí