Fena a štěňata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5273
9.1.13 21:08

@beckie v dubnu jí bude pět let. Doktor myslel že na první porod už je stará. A mužu se zeptat jak jsi poznala že už je ten den D? Chovala se nějak jinak? A hlavně rodila tam kde jsi jí to připravila nebo si našla jiné místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.1.13 21:11
@Janichka píše:
@beckie pokud chce maso tak ji ho dej do granuli zaltch tim vyvarm, to by mohla zblajznout!
My vzdycky davali szenatkum tvaroh nebo jugurt ci pribinacka :nevim: nikdy nebyl problem dostavaly kazdy den.
Na klece byc se vyprdla a koupila vyssi ohradku. Za tech deset minut ji nerozkousou. Klece jsou zbytecne drahe. J mam taky velke psy a nikdy jako stenatka o dvou mesicu vyssi ohradu nepreskocili :think:

já už je mám objednané, a holkám tam pak udělám pelechy ( samozřejmě je budou mít otevřené, ať nejsem za tyrana )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5273
9.1.13 21:14

@Janichka no doktor myslel na první porod že je stará. Jinak je to ďáblík a živá až dost je to jack russel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.1.13 21:14
@Miššíí píše:
@beckie v dubnu jí bude pět let. Doktor myslel že na první porod už je stará. A mužu se zeptat jak jsi poznala že už je ten den D? Chovala se nějak jinak? A hlavně rodila tam kde jsi jí to připravila nebo si našla jiné místo.

celou dobu jsem nic netušila, podle chování jsme čekali, že se narodí až tento víkend, celou dobu běhala jak o život, všechno bylo normální, ale večer začala hůř dýchat, polehávat, tak jsem věděla, že do rána budou na světě, no nespletla jsem se
rodila tam, kde jsme jí to nachystali, celou dobu ležela před kamny, ale jak jsem viděla, že je s ní něco jinak, tak jsem ji tam odvolala a zůstala tam. Ale zvykali jsme ji na to místo. I když to byla její bouda, tak tam nikdy pořádně nebyla, tak koukala, co jsme to přitáhli do baráku. Ale dostala tam pořádnou matraci, svoji oblíbenou deku, tak se tam naučila být. A teď je spokojená. Má to vysoké stěny, takže je ze všech stran chráněná a mají tam klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.1.13 21:17

@Janichka Můžu jí do toho obrat i maso z kostí? Normálně ho teda občas dostane. :-)A s těmi pribiňáky atp., vím, že je hodně lidi dávají. Já dávám občas i velkým tvaroh. Tak až budou jíst, asi je taky podělím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5273
9.1.13 21:18

@beckie tak super tak jí to připravíme tam kde má pelech a je její místo. Jen nevím jestli jí máme udělat něco speciálního jako nějakou ohrádku nebo stačí je deky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.1.13 21:21
@Miššíí píše:
@beckie tak super tak jí to připravíme tam kde má pelech a je její místo. Jen nevím jestli jí máme udělat něco speciálního jako nějakou ohrádku nebo stačí je deky?

Spíš ohrádku, oni se pořád telelí a plazí, tak abys je nemusela chytat na zemi. A myslím, že i feně bude líp. Ale jak jsem psala, jsou to naše první, takže žádné velké zkušenosti nemám. Vlastně žádné. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11706
9.1.13 21:24

Pokud je občas zvyklá na maso, tak dávej maso, maso, maso… do granulí třeba i samostatně. Maso je nejlepší na tvorbu mléka. Klidně syrové, pokud je fenka zvyklá. Nám feňule taky nechtěla žrát, krmila jsem ji z ruky asi 3 týdny. Dávali jsme jí maso s vločkama a granulky (každé zvlášť).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
9.1.13 21:28

@Almondea to je bloodhound v profilovce? Nebo basetik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5273
9.1.13 21:29

@beckie no tak mi zítra vyrazíme po něčem se podívat a něco vyrobíme. No naše to budou taky první tak jsme z toho celý takový vyjukaný no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.1.13 21:30
@Almondea píše:
Pokud je občas zvyklá na maso, tak dávej maso, maso, maso… do granulí třeba i samostatně. Maso je nejlepší na tvorbu mléka. Klidně syrové, pokud je fenka zvyklá. Nám feňule taky nechtěla žrát, krmila jsem ji z ruky asi 3 týdny. Dávali jsme jí maso s vločkama a granulky (každé zvlášť).

Teď jsem ji taky dávala z ruky, ale jak to položím na zem, tak nazdar, nevezme si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alennice
9.1.13 21:31

Proč nakrýváte křížence :?:.Jakého psa jste na ní daly.Ono je těhlech psů v útulku málo :cert:.

• Citovat
  • Upravit
11706
9.1.13 21:36
@Janichka píše:
@Almondea to je bloodhound v profilovce? Nebo basetik?

JJ, to je bloodhound, jedno z našich letošních, teda vlastně loňských miminek. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.1.13 21:40
@alennice píše:
Proč nakrýváte křížence :?:.Jakého psa jste na ní daly.Ono je těhlech psů v útulku málo :cert:.

Díky za informace. To nám nedošlo. Naši pejsci do útulku nepůjdou. A víc vysvětlovat nehodlám :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11706
9.1.13 21:40
@beckie píše:
Teď jsem ji taky dávala z ruky, ale jak to položím na zem, tak nazdar, nevezme si.

No já si k ní vždycky sedla s miskou, donesla jsem jí to až po čumák do porodní bedny, aby nemusela opouštět štěnda a stejně si akorát trochu lízla a čučela. Tak jsem ji krmila z ruky, aby nebyla kost a koža. No po 3 týdnech se to jakž tak upravilo. Jak už jsme pak přikrmovali mimina, tak jsem se na ni vyprdla a žrala nakonec už sama. Princezna jedna. Do masa jsem přidávala roboran pro psy, krmili jsme 4× denně a pak postupně 5× denně, všechno šlo do mléka. Granulky klidně kup Acanu, pokud je fena na ně zvyklá, raději značku neměň. Jo a vem pro březí a kojící feny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný