Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, nemá někdo zkušenost s tím jak se chová fena francouzského buldocka po kastraci?
Stale stejne
Jen nema vykyvy v dobe harani.
Vyzkouseno na 5 buldockach. ![]()
@nyknejm97 píše:
Zdravím, nemá někdo zkušenost s tím jak se chová fena francouzského buldocka po kastraci?
Co presne myslis?
@Lucie_Sx slyšel jsem že je klidnější že se hormony uklidní a nebude tolik vyvádět ale prý se to liší od plemene
@olivovyolej nejsou klidnější nebo tak? Prý se ty hormony uklidní ale liší se to podle plemene
@nyknejm97 píše:
@olivovyolej nejsou klidnější nebo tak? Prý se ty hormony uklidní ale liší se to podle plemene
No prave ze se zbavis toho harani a pak je klid, protoze s nima nelomcuji furt hormony.
@nyknejm97 píše:
@Lucie_Sx slyšel jsem že je klidnější že se hormony uklidní a nebude tolik vyvádět ale prý se to liší od plemene
Jaky presne mas problem s fenou, ze chces kastrovat?
Nektere feny mohou byt po kastraci agresivnejsi vuci psum/fenam.
@Lucie_Sx píše:
Jaky presne mas problem s fenou, ze chces kastrovat?Nektere feny mohou byt po kastraci agresivnejsi vuci psum/fenam.
To je blbost. Kdes to zas vzala.
Ja cvicim psy, spoustu kastrovanych, nikdy to nemelo nic s kastraci. Spis naopak.
@nyknejm97 záleží co od toho čekáš? máme dvě feny buldočka a mladší je ještě dost akční ale nic extra. kastrace rozhodně není výchovný prostředek. Zase bych od kastrace nečekala extra zázrak ![]()
@olivovyolej píše:
To je blbost. Kdes to zas vzala.Ja cvicim psy, spoustu kastrovanych, nikdy to nemelo nic s kastraci. Spis naopak.
Neni to blbost.
Pokud ma fena problemove chovani, muze se to kastraci zhorsit. Hormony.
@Lucie_Sx V 99% je to problem vychovy a pristupu majitele.
Vidim to dnes a denne. Zhorsuje se to kontinualne dokud majitel nezmeni pristup, ksstrace ns to nema vliv. Spis naopak ma to sanci se zklidnit, protoze fens nema vykyvy.
Agresivita se da kastraci zmirnit spis u psu, pokud maji nejakou hypersexualitu a trosku jim z toho hrabe. U fen se ale ziska vyhoda te kontinuity. Ja bych ale kastrovala tak jsko tsk. Zrovns buldocci jsou tak zhuntovany z principu, ze je jen otazja casu, kdy prijde zsnet delohy. To je fskt klasika.
@olivovyolej píše:
@Lucie_Sx V 99% je to problem vychovy a pristupu majitele.Vidim to dnes a denne. Zhorsuje se to kontinualne dokud majitel nezmeni pristup, ksstrace ns to nema vliv. Spis naopak ma to sanci se zklidnit, protoze fens nema vykyvy.Agresivita se da kastraci zmirnit spis u psu, pokud maji nejakou hypersexualitu a trosku jim z toho hrabe. U fen se ale ziska vyhoda te kontinuity. Ja bych ale kastrovala tak jsko tsk. Zrovns buldocci jsou tak zhuntovany z principu, ze je jen otazja casu, kdy prijde zsnet delohy. To je fskt klasika.
Mam zkusenost z okoli, ze nevyrovnane feny jsou po kastraci jeste horsi, nekdy az vyjizdeci na dalsi psy.
Vychova bezna (vetsina psu nema panicka nejakeho extra znalce).
Schvalne jsem se tim ted trochu pohrabala a nazory se dost rozchazeji.
Co me ale zaujalo, ze kastrace zvysuje riziko rakoviny ci ortopedickych problemu. A ze ve svem dusledku neni prinosna. Zajimave.
@Lucie_Sx mam zkusenosti s vychovou stovek psu a mam zmusenost jakou jsem popsala. To co rikas nebude mit souvislost s kastraci. Pokud vyjizdely pred kastraci, tak s nimi majitele neumi pracovat a graduje to s kazdou dalsi vychovnou chybou.
Kastrace snizuje riziko rakoviny mlecne zlazy. Navic feny jak casto haraji (oproti psovitym srlmam), protoze jsou slechteny a tim jsme jim zadelali na hypersexualitu, zvysuje se riziko zanetu delohy, coz je pomerne casta operace a komplikace, ktera je zivot ohrozujici. Jenze se pak dela v pozdejsim veku, kdy je i vysoce rizikova oproti kastraci. Taky kdyz maji feny ale i psi v pozdejsim veku cukrovku, problemy se srdcem, kozni choroby, ekzemy atd tak to harani i samčí touha v obdobi harani fen okolo jim vytvari velke komplikace, fena se bez kastrace s cukrovkou neda skoro stabilizovat, jenze kastrace pri nemoci uz muze byt riziko, i kdyz z me zkusenosti se ta kastrace stejne holt udelat musi. A vetsina psu ma ve stari nejake problemy. Ja vidim v kastracich fen velke prinosy, coz rikam potom, co mi proslo pod rukama hromada zvirat. Na vsechno se nazory lisi a kastrace jsou klasicke kontroverzni tema o kterem se lidi hadaji roky a roky. A nikdy nedojdou ke shode. Kazdy si musi vybrat svou cestu. ![]()
Nasla si studii jaké rakoviny se tyka to riziko? Tu jsem jeste necetla ale rada si ji projdu. Na internetu je spoustu clanku odpurcu i zastancu. A clovek si z toho muze vyzobat, co zastava jeho postoj. Ja na tech fenach vidim, ze se prestanou trapit a naopak vidam ty co maji falesky, zanety, rakovinu na mleckach a tak jsem po rozvaze zvolila cesru kastraci. U psu jsou zas problemy s prostatou.
Zrovna u buldocku teda cely to telo pohromade nefunguje. Tak tam bych moc nevahala. Tam se s vekem problemy jen nabaluji. Od patere pres noc srdce az kozni komplikace.