Fenykl kořen?

17019
19.2.12 09:48

Fenykl kořen?

Holky koupila jsem fenykl, asi dle mého kořen, vidím to poprvé :mrgreen: Jde dát do jídla jako koření? Trochu ho přistrouhat do vaření pro mimino?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
19.2.12 10:08

zázvor, to asi mimino neocení :mrgreen:

jinak fenykl je takový jakoby zelený puk, ten by mimino určitě bralo,
 http://www.foodsubs.com/…k-fennel.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.2.12 10:12

Ano, to je zázvor, ten si dej ty. Jinak obrázek fenyklu od Gladys je to pravé a to miminu dát můžeš:-) Vařím nakrájené na kouska nebo dusím na másle ochucené bylinným peprníkem. Samotné nebo s mrkví či jinou zeleninou. S masem a bramborem nebo polentou to malá miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
19.2.12 10:12

Je to zázvor. Pro mimino ne, je to ostré. Já z něho vařím čaj(chřipkobijec) a strouhám do marinád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
19.2.12 10:13

Mimini NÉÉÉÉÉÉ! Ochutnej malý kousek a pochopíš proč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
19.2.12 10:21

Tak, teď píšu, co s tím, protože jsem se zděsila, že bys to prckovi v dobré víře dala :)
Je to zázvor, ten nakrájej, tak 2cm3 zalej horkou vodou, přidej med a citron a popíjejte vy dospělí, v současném počasí nejúžasnější prevence nastydnutí.

Pak se dá udělat limonáda. Receptů jsou desítky, já dělám tento: zázvor najemno nastrouhám, rozmixuji tyčovým mixerem a přes plátýnko úplně vymačkám, do toho přidám stejný poměr citronu (nebo limety, ta je lepší) a tak polovinu objemu medu (cukru, třtinového cukru). Dám do ledničky a ředím s vodou v přibližně stejném poměru jako sirup. (pokud by to na vás bylo ostré dát míň a zase do čaje či jiného sirupu)

Komu vadí ta palčivá chuť, stačí to šikovně naředit, popřípadě na jemno nakrájený přidat do jiného čaje. je to úžasná medicína, ale pro dospělé…
Ten fenykl, jehož obrázek sem dala Gladys, se jí hodně v Německu, to můžeš do příkrmů dát, větší děti (od 2 let ho jedly normálně na plátky nakrájený)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
19.2.12 10:24

Jinak zázvor můžeš ještě použít do pečeného čaje s jablky, tam je vyloženě úžasný. Do marinád, trochu pod maso, rozhodně nevyhazuj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
19.2.12 10:25
No v peny to prodávaj jako fenykl :cert: No divně mi to smrdělo, tak bych mu to stejnak nedala :mrgreen:
Ester13 píše:
Tak, teď píšu, co s tím, protože jsem se zděsila, že bys to prckovi v dobré víře dala :)
Je to zázvor, ten nakrájej, tak 2cm3 zalej horkou vodou, přidej med a citron a popíjejte vy dospělí, v současném počasí nejúžasnější prevence nastydnutí.

Pak se dá udělat limonáda. Receptů jsou desítky, já dělám tento: zázvor najemno nastrouhám, rozmixuji tyčovým mixerem a přes plátýnko úplně vymačkám, do toho přidám stejný poměr citronu (nebo limety, ta je lepší) a tak polovinu objemu medu (cukru, třtinového cukru). Dám do ledničky a ředím s vodou v přibližně stejném poměru jako sirup. (pokud by to na vás bylo ostré dát míň a zase do čaje či jiného sirupu)

Komu vadí ta palčivá chuť, stačí to šikovně naředit, popřípadě na jemno nakrájený přidat do jiného čaje. je to úžasná medicína, ale pro dospělé…
Ten fenykl, jehož obrázek sem dala Gladys, se jí hodně v Německu, to můžeš do příkrmů dát, větší děti (od 2 let ho jedly normálně na plátky nakrájený)

No v peny to prodávaj jako fenykl :cert: No divně mi to smrdělo, tak bych mu to stejnak nedala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
19.2.12 10:28

to není fenykl,ale zázvor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
19.2.12 10:32
monika32 píše:
No v peny to prodávaj jako fenykl :cert: No divně mi to smrdělo, tak bych mu to stejnak nedala :mrgreen:
Ester13 píše:

Jasně, kdo to nezná, nemá šanci to poznat, v Penny mi paní prodavačka prodávala mango jako avokádo a nenechala si to vysvětlit :) Udělejte si čajík a budete mít úžasně nastartovanou imunitu! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
19.2.12 10:42
Ester13 píše:
monika32 píše:
Ester13 píše:

Jasně, kdo to nezná, nemá šanci to poznat, v Penny mi paní prodavačka prodávala mango jako avokádo a nenechala si to vysvětlit :) Udělejte si čajík a budete mít úžasně nastartovanou imunitu! :palec:

Neznám no… Teď už fenykl poznám :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
19.9.12 19:02

Holčiny a co z toho fenyklu vaříte? Tu bílou část?? :D Zítra to chci malému koupit tak at se z toho nepos… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
5.12.12 13:26

Ahoj holky, tak já dneska taky experimentovala, dala jsem malý kousek fenyklu povařit a rozmixovala prckovi k ostatmí zelenině. Byla to bašta!!! Dala jsem ale jen tu bílou část, je to tak správně??? :)

Ještě se chci zeptat, jak se dá jinak čerstvý fenykl používat??? Myslím třeba pro nás dospělé, jestli se to dá jíst čerstvé, nebo co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí