Recept: Bezé roláda pařížská

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 10 OSOB
  • Čas 60
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Těsto:
Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, vmícháme mouku
a ořechy. Pečeme na papíře cca 12 minut při 180°C.
Horkou roládu i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
Rozrolujeme, natřeme šlehačku a opět srolujeme. Pocákáme čokoládou a necháme 3 hodiny tuhnout v ledničce.

Náplň:
Den předem svaříme a na noc dáme do ledničky.
Vylšeháme.

Poleva:
Rozpustíme ve vodní lázni.

Autor: Lulina999

Ingredience

Těsto:

  • 7 bílků
  • 130 g cukru
  • 90 g hladké mouky
  • 50 g mletých ořechů

Náplň:

  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce cukru

Poleva:

  • 40 g hořké čokolády
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce smetany

Chutnalo vám? Okomentujte recept Bezé roláda pařížská

Váš příspěvek