Recept: Kakaové brambory z mandlovky

Přidat recept
 
  • Čas 120
Hodnotilo 0 lidí

Domácí kakaové brambory s domácí mandlovkou u nás nevydrží nikdy dlouho. :-) A když přijde návštěva, tak je o ně boj. :-)
Dřív jsem si i vyráběla těsto na piškoty, ale v rámci úspor času používám klasické dětské piškoty.
Když zbyde mandlovka, plním nádobky na led a nechám zmrznout. Poté vyklepu a dám do lednice. Na Štědrý den přidávám mezi cukroví. Nevydrží tam dlouho, hned se sní. :-)

Postup

Nejprve si připravíme krém. Krémem slepíme dva piškoty k sobě (krému dáme tak akorát, aby ho nebylo moc nebo málo, většinou takovou kávovou lžičku, ne vrchovatou).

Poté si slepené piškoty vložím do mrazáku, aby krém ztuhl a dalo se s ním dobře pracovat. Mezitím si připravím mandlovku z uvedených ingrediencí, když je těsto moc lepivé a řídké, přidávám po troškách jak cukr, tak smetanu. Můžeme zpracovat i v domácí pekárně na program těstoviny. Mandlovka by se konzistencí měla podobat modelíně.

Když mám mandlovku hotovou, vytahuji postupně slepené piškoty z mrazáku a obaluji je v mandlovce. Tu si rozválím a skleničkou vykrajuji kolečka. Musím si vybrat velikost skleničky tak, aby mi těsto dalo na celou bramboru. Poté bramboru obalím v kakau.
Hotové brambory zavřu do plastové dózy s víkem a mám je uložené v lednici. Před podáváním posypu moučkovým cukrem.
Většinou je dělám tak 4-5 dní před Štědrým dnem. Dříve ne.

Autor: hedulinka

Ingredience

Mandlovka:

  • 40 dkg cukru moučka
  • 5 dkg 100% tuku (Omega)
  • 2 bílky
  • 2 lžíce medu
  • 30 dkg sušeného polotučného mléka
  • podle potřeby voda
  • pár kapek mandlového aroma (půl sleničky)

Brambory:

  • klasické dětské piškoty

Krém:

  • 1 máslo
  • 500 ml mléka
  • 2x van.pudink (možno čokoládový)
  • kakao a cukr dle chuti

Chutnalo vám? Okomentujte recept Kakaové brambory z mandlovky

 Váš příspěvek