Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, čekáme miminko a rádi bychom vybrali méně běžné jmeno. V kalendáři nás zaujal Ferdinand.
Osobně bych nedávala.
Znám jen Ferdu Mravence - práce všeho druhu, několik psů a kocourů a napadne mě i Sarajevo. ![]()
Navíc bude nepříjemné, když děcko nebude umět písmeno „R“.
@free333 horší je, když to neumí vyslovit rodič.
Kolegu ani výběr jména dcery nenamotivoval zajít k logopedovi se svým L a svou dceru nám představil jako “Euinku” (hádám, že Ella, ale s jistotou nevím
).
Ferdinand je můj syn. Jméno vybral tatínek, ale já se nijak nebránila. Na jméno má jen samé pozitivní ohlasy a ve škole s tím nikdy žádný problém neměl a nemá. Myslím, že v nynější době toto jméno není nijak výstřední. Anonym kvůli synkovi. ![]()
@free333 píše:
Osobně bych nedávala.Znám jen Ferdu Mravence - práce všeho druhu, několik psů a kocourů a napadne mě i Sarajevo.
Tak to by se nemohla dávat minimálně polovina jmen… kvůli R ![]()
Jo jinak zapomněla jsem na zakladatelku
Ferdinand, Ferda, Ferdík, Fera… Jo, dokážu si to představit
za mě běžte do toho! Stop věčným Šimonkům a Tobiáškům ![]()
Jméno není špatné, ale bude to Ferda a to už teda nic moc. Jak na zvířátko. Když už, dala bych Frederika.
Asi to chce myslet i víc dopředu. Jméno je to sice hezký, ale aby se mu pak neposmívali třeba děti ve škole
Já osobně bych nedala
Jméno v základním tvaru je to pěkné, Ferda už je horší. Jak zmiňuje @terien, fajn alternativa by mohl být Frederik.
@Anonymní píše:
Ferdinand je můj syn. Jméno vybral tatínek, ale já se nijak nebránila. Na jméno má jen samé pozitivní ohlasy a ve škole s tím nikdy žádný problém neměl a nemá. Myslím, že v nynější době toto jméno není nijak výstřední. Anonym kvůli synkovi.
A jak mu rikate doma a deti ve skole? Ferdo?
@Anonymní píše:
Ahoj, čekáme miminko a rádi bychom vybrali méně běžné jmeno. V kalendáři nás zaujal Ferdinand.
Mně se líbí moc! Za sebe bych do toho klidně šla ![]()
@Barevné klubíčko píše:
Jo jinak zapomněla jsem na zakladatelkuFerdinand, Ferda, Ferdík, Fera… Jo, dokážu si to představit
za mě běžte do toho! Stop věčným Šimonkům a Tobiáškům
Přesně! Taky nechápu, proč lidé dávají pořád ty samá jména, když je tolik jiných, neotřelých.
Nelíbí se mi, nedala bych, ale mám ve svém okolí dva Ferdinandy, jeden už okolo 40, druhý malý kluk a řekla bych, že nijak jménem nevybočují, neslyšela jsem negativní reakce, takže jestli se jméno líbí vám, tak proč ne ![]()
@free333 píše:
Osobně bych nedávala.Znám jen Ferdu Mravence - práce všeho druhu, několik psů a kocourů a napadne mě i Sarajevo.
no dřív se říkalo, že naopak má mít dítě ve jménu nebo příjmení R, aby se ho rychle naučilo ![]()
Mě napadlo, že teta mívala papouška Ferdu a pořád říkal Jsem Ferrrrrrda, Ferrrrrrda ![]()
Ale jako proč ne, mě napadl Ferdinand Peroutka nebo pivovar Ferdinand, pak mravenec, jméno zajímavé, ale určitě ne nijak negativní ![]()
Můžou mu říkat Ferdík, Nandík ![]()
@Anonymní píše:
Pokud se vám líbí, tak ho dejte. Mně se nelíbí, dala bych raději František.