Ferdinand

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40377
19.1.23 07:34
@Anonymní píše:
Ahoj, čekáme miminko a rádi bychom vybrali méně běžné jmeno. V kalendáři nás zaujal Ferdinand.

Osobně bych nedávala.

Znám jen Ferdu Mravence - práce všeho druhu, několik psů a kocourů a napadne mě i Sarajevo. :)

Navíc bude nepříjemné, když děcko nebude umět písmeno „R“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 08:04

@free333 horší je, když to neumí vyslovit rodič. :mrgreen: Kolegu ani výběr jména dcery nenamotivoval zajít k logopedovi se svým L a svou dceru nám představil jako “Euinku” (hádám, že Ella, ale s jistotou nevím :lol: ).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.23 08:18

Ferdinand je můj syn. Jméno vybral tatínek, ale já se nijak nebránila. Na jméno má jen samé pozitivní ohlasy a ve škole s tím nikdy žádný problém neměl a nemá. Myslím, že v nynější době toto jméno není nijak výstřední. Anonym kvůli synkovi. :-)

• Citovat
  • Upravit
19.1.23 08:19
@free333 píše:
Osobně bych nedávala.

Znám jen Ferdu Mravence - práce všeho druhu, několik psů a kocourů a napadne mě i Sarajevo. :)

Navíc bude nepříjemné, když děcko nebude umět písmeno „R“.

Tak to by se nemohla dávat minimálně polovina jmen… kvůli R :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79710
19.1.23 08:19

Nelíbí se mi. Kdysi byl film Klaun Ferdinand a raketa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.23 08:22

Jo jinak zapomněla jsem na zakladatelku :lol: Ferdinand, Ferda, Ferdík, Fera… Jo, dokážu si to představit :palec: za mě běžte do toho! Stop věčným Šimonkům a Tobiáškům :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.1.23 08:22

Jméno není špatné, ale bude to Ferda a to už teda nic moc. Jak na zvířátko. Když už, dala bych Frederika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
19.1.23 08:26

Asi to chce myslet i víc dopředu. Jméno je to sice hezký, ale aby se mu pak neposmívali třeba děti ve škole :nevim: Já osobně bych nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
19.1.23 08:30

Jméno v základním tvaru je to pěkné, Ferda už je horší. Jak zmiňuje @terien, fajn alternativa by mohl být Frederik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
19.1.23 08:42
@Anonymní píše:
Ferdinand je můj syn. Jméno vybral tatínek, ale já se nijak nebránila. Na jméno má jen samé pozitivní ohlasy a ve škole s tím nikdy žádný problém neměl a nemá. Myslím, že v nynější době toto jméno není nijak výstřední. Anonym kvůli synkovi. :-)

A jak mu rikate doma a deti ve skole? Ferdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.1.23 08:42
@Anonymní píše:
Ahoj, čekáme miminko a rádi bychom vybrali méně běžné jmeno. V kalendáři nás zaujal Ferdinand.

Mně se líbí moc! Za sebe bych do toho klidně šla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.1.23 08:44
@Barevné klubíčko píše:
Jo jinak zapomněla jsem na zakladatelku :lol: Ferdinand, Ferda, Ferdík, Fera… Jo, dokážu si to představit :palec: za mě běžte do toho! Stop věčným Šimonkům a Tobiáškům :pankac:

Přesně! Taky nechápu, proč lidé dávají pořád ty samá jména, když je tolik jiných, neotřelých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3476
19.1.23 09:14

Nelíbí se mi, nedala bych, ale mám ve svém okolí dva Ferdinandy, jeden už okolo 40, druhý malý kluk a řekla bych, že nijak jménem nevybočují, neslyšela jsem negativní reakce, takže jestli se jméno líbí vám, tak proč ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
19.1.23 09:18
@free333 píše:
Osobně bych nedávala.

Navíc bude nepříjemné, když děcko nebude umět písmeno „R“.

no dřív se říkalo, že naopak má mít dítě ve jménu nebo příjmení R, aby se ho rychle naučilo :mrgreen:

Mě napadlo, že teta mívala papouška Ferdu a pořád říkal Jsem Ferrrrrrda, Ferrrrrrda :-)

Ale jako proč ne, mě napadl Ferdinand Peroutka nebo pivovar Ferdinand, pak mravenec, jméno zajímavé, ale určitě ne nijak negativní :-)

Můžou mu říkat Ferdík, Nandík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.1.23 09:24
@Anonymní píše:

Pokud se vám líbí, tak ho dejte. Mně se nelíbí, dala bych raději František.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze