Ferdinand

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
167
19.1.23 13:57

Jméno Ferdinand se mi líbí. Mám ráda neobvyklá jména a tohle zní moc hezky. Znala jsem dva v dětství, oba krásní a chytří kluci a nevšimla jsem si, že by se někdo nad jejich jménem pozastavoval. Klidně bych jo dala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21204
19.1.23 15:02
@Anonymní píše:
@free333 horší je, když to neumí vyslovit rodič. :mrgreen: Kolegu ani výběr jména dcery nenamotivoval zajít k logopedovi se svým L a svou dceru nám představil jako “Euinku” (hádám, že Ella, ale s jistotou nevím :lol: ).

To mi pripomina ten vtip, jak chlap prijde na urad. Urednice se ho pta, jak se jmenuje a on ze „Jajajajan Nonononovak“. Urednice na nej, jestli kokta, a on ji odpovi, ze koktal jeho otec a matrikarka byla strasna krava. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
4.2.23 03:14

Jmeno je to krasny, za zadneho exota ve skolce nebude, klidne dejte. :srdce:

Nektere reakce tady jsou k zamysleni, je videt, ze velka cast lidi se stale od casu byvalych moc neposunula.

Docela by me zajimalo, kam chodi do skolky deti tech, ktere pisi, ze tam maji same Pepicky, Tomasky a Jiriky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32057
4.2.23 08:16

@Iloveyoga Tak pokud se podíváš na žebříčky nejčastěnšjích jmen u nás, tak sama uvidíš, že jede pořád skoro to samé…seriálová a exotická jména dává většinou naše menšina…jinak žádná divočina…to, že tobě jméno Ferdinand připadá krásný je v pořádku, někomu zase ne…je to zakladatelky věc…mě by nenapadlo ptát se na jméno pro dítě na netu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
4.2.23 09:13

@Monchichik Hele jasny, kazdymu se libi neco jinyho, to je v poradku, da se to ale napsat…normalne? Myslim, ze neni potreba psat, ze je to jmeno jak pro psa nebo pro papouska, ze na nej budou volat ‚Ferda Mravenec‘ atd. atd.
Nazor, nic vic. Mozna jsem mimo ja. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32057
4.2.23 09:55

@Iloveyoga No ale proto se asi ptala, ne? Aby věděla, co to ostatním evokuje… :mrgreen: a já kolem sebe žádného lidského Ferdu taky nemám…ale je to oblíbené psí jméno…a taky se mi vybaví jako jediný Ferda Mravenec… :mrgreen: dnešní děti ho ale už asi ani neznají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148182
4.2.23 10:18

Originální budete. Ferdinanda neznám v reálu žádného. Mě se to jméno nelíbí a nedala bych ho. Ale to je naprosto irelevantní, jiný by zase nedal dětem jména, jaké jsem pro své děti volila já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
18.2.23 21:33

Líbí se mi, originální, ale přitom tradiční, takže to na mě nepůsobí stylem “chceme být originální za každou cenu”.
Znám jednoho, roční miminko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21709
18.2.23 21:39

Jednoho Ferdu jsem poznala v nemocnici, zdravotní bratr, sympaťák, mladý, příjemný kluk. Říkal, že byl pozdní dítě starších rodičů a po dvou sestrach prostě rodiče daly odvaz, když je to naposledy. Kluk to jméno uměl nosit, i pacientky mu říkaly Ferdo a nebylo to nijak hanlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
18.2.23 21:51
@Alberta píše:
Mě nejdřív napadlo, že kdybych se někoho zeptala, jak se jmenuje vaše dítě a odpověď by byla je to Ferdinand, tak vyprsknu smíchy :oops: :oops: Mě se to jméno zdá prostě směšné no :nevim:

mě vůbec směšné nepřipadá a nerozumím, proč by někdo prskal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
18.2.23 21:57

Mně se jméno Ferdinand nelíbí, znám jednoho, je mu 64 a jeho otec byl také Ferdinand, nicméně v dnešní době nijak vyčnívat nebude ani se mu nikdo ve školce smát nebude, jména se dávají tak rozličná, že to děti vůbec neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
18.2.23 21:58
@Monchichik píše:
@Iloveyoga No ale proto se asi ptala, ne? Aby věděla, co to ostatním evokuje… :mrgreen: a já kolem sebe žádného lidského Ferdu taky nemám…ale je to oblíbené psí jméno…a taky se mi vybaví jako jediný Ferda Mravenec… :mrgreen: dnešní děti ho ale už asi ani neznají ;)

Tak já myslím, že osobností s tím jménem existovalo dost. Stačí rozšířit obzory. A když jsou zmiňované animované postavy… co taková (víla) Amálka - také četné jméno. Spousta dnešních dětí ani ty večerníčky z dřívějších dob nezná, prostě žijou jindy. Teď. Jméno je za mě úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janule84
19.2.23 05:49
@dedrichov píše:
Tak já myslím, že osobností s tím jménem existovalo dost. Stačí rozšířit obzory. A když jsou zmiňované animované postavy… co taková (víla) Amálka - také četné jméno. Spousta dnešních dětí ani ty večerníčky z dřívějších dob nezná, prostě žijou jindy. Teď. Jméno je za mě úplně v pohodě.

S tou vílou Amálkou je to trefné. Zrovna nedávno jsem politovala Emanuela, kterému označení “motýl” zůstalo a jméno je neoblíbené, zatímco Amálie je jméno, které stále frčí :mrgreen: Jak nespravedlivé :lol:

@Monchichik - s těmi psími jmény bych to tedy vůbec nesrovnávala. Oblíbenější je např. Max a dětí Maxíků máme taky spoustu. Nikdy mě nenapadlo nedát jméno jenom kvůli tomu, že tak někdo někdy pojmenoval psa :lol:

• Citovat
  • Upravit
7354
19.2.23 09:04
@Janule84 píše:
S tou vílou Amálkou je to trefné. Zrovna nedávno jsem politovala Emanuela, kterému označení “motýl” zůstalo a jméno je neoblíbené, zatímco Amálie je jméno, které stále frčí :mrgreen: Jak nespravedlivé :lol:@Monchichik - s těmi psími jmény bych to tedy vůbec nesrovnávala. Oblíbenější je např. Max a dětí Maxíků máme taky spoustu. Nikdy mě nenapadlo nedát jméno jenom kvůli tomu, že tak někdo někdy pojmenoval psa :lol:

Tak zrovna Emanuel bude myslím postupem času také dávané jméno. Na večerníčky se pozapomene, navíc v zahraničí se používá… podle mě ho třeba proslavil Emanuel Ridi, když slyším, že se mu říká Manu - tak úplně v klidu si to umím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janule84
19.2.23 11:48

@dedrichov mně osobně se Emanuel líbí. Jmenoval se tak děda. Bohužel jsem se nesetkala s pozitivním ohlasem. To až tady od Vás :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence