Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Janule84 Ahoj, z nějakého důvodu se mi nepřipojila anketa k příspěvku. Nejsem tu dlouho, ješte jsem anketu nezakládala. To pak nemám psát žádný text k příspěvku a jenom zadat otázku a typ ankety?
Zajímalo mě, jak působí na jiné lidi. Je to příliš výstřední jméno?
Někteří ti tu jméno zoškliví a rozmluví, ať už napíšeš jakékoliv. Ptala bych se na názor především partnera a popřípadě rodiny.
Jestli pojmenujete dítě Ferdinand, bude to prostě Ferda. Výstřední je, ale pokud nemáte příjmení Mravenec, tak proč ne
![]()
@Anonymní píše:
@Janule84 Ahoj, z nějakého důvodu se mi nepřipojila anketa k příspěvku. Nejsem tu dlouho, ješte jsem anketu nezakládala. To pak nemám psát žádný text k příspěvku a jenom zadat otázku a typ ankety?Zajímalo mě, jak působí na jiné lidi. Je to příliš výstřední jméno?
Nelibi se mi, ale slysela jsem horsi. Vase věc
Já bych nedala, ale ani bych se na to neptala na netu kdybych ho dát chtěla a líbilo se mi.
Jmenuje se tak můj děda. Jméno je moc pěkné. Jen prostě to označení Ferda mravenec s ním jde celý život.
Jsem si hned vzpomněl na Švejka ![]()
"Tak nám zabili Ferdinanda " ![]()
Kamarádka říkala, že kdyby příště dávála netradiční jméno, tak s rodinou předem už konzultovat nebude. Protože ty divné pohledy a “Eh, vážně? Nechcete si to rozmyslet?” reakce ji dost rozhodily, ještě navíc pod náporem hormonů.
Jen dodám, že jméno mají krásné, ani ne moc výstřední, jen prostě méně používané - nebylo to nic šíleného, kde by je chtěla rodina uchránit před nesmyslem.
K Ferdinandovi, podle mě hrozně moc záleží na příjmení. Ferdinand Vopršálek za mě ne, ale s jiným příjmením by to fungovat mohlo.
Samotné jméno mi nepřijde špatně, ale žádného neznam a nenapadá mě noc alternativ, jak ho oslovovat
Napadá mě jen Ferda (
)… ale je to úplně na vas ![]()
Krome zminenych se mi jeste vybavil kresleny byk z filmu ![]()
S temito reakcemi asi budete muset pocitat, ale ono kazde jmeno ma neco
Za me v pohode, pokud nema trikilometrove prijmeni. Syn ma ve skolce Benedikta a Vendelina, dlouha jmena jsou asi docela v kurzu, ale Ferda moc casty asi nebude.
@Janule84 ty jo a to mi přijde skvělý! Otec nadšený entomolog má doma Ferdu Mravence!
Vždyť s Ferdou mravencem snad ani žádná špatná asociace není, ne?
Mě se nelíbí, jmenuje se tak pes mých rodičů
mě to přijde trochu ujete volat pak na dítě Ferdo, nebo jak mu plánujete rikat? ![]()
Me to evokuje Ferdu mravence a pak Ferdinanda, co spatne dopadl v Sarajevu. ![]()
Ahoj, čekáme miminko a rádi bychom vybrali méně běžné jmeno. V kalendáři nás zaujal Ferdinand.