Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Thomassss píše:
Jméno v základním tvaru je to pěkné, Ferda už je horší. Jak zmiňuje @terien, fajn alternativa by mohl být Frederik.
Toho mají u Babišů.
Ferdinand mi nepřijde nijak hrozný, prostě normální jméno, dokonce kdybych se musela rozhodnout mezi Františkem a Ferdinandem, tak by Ferdinand vyhrál. Prostě Ferda, Ferdi, lepší než Franta.
Ještě tu stále jsou jména jako Fedor, Fridolín, Ferenc, Ferko, Fabián, Fidel, Flavián, Florentýn, Florián, Franklin, Franz. Ferdinand mi přijde ok.
@broskvová zmrzlina S tím oznamováním jména (nejen) rodině před narozením dítěte taky souhlasím. Vždycky se najde někdo, kdo to prostě pokazí
Líbila se mi jména Adrian nebo Erik, ale dostala jsem zpětnou vazbu, že jsou to jména pro kolotočáře a že dítě bude chudák ![]()
Mě nejdřív napadlo, že kdybych se někoho zeptala, jak se jmenuje vaše dítě a odpověď by byla je to Ferdinand, tak vyprsknu smíchy
Mě se to jméno zdá prostě směšné no ![]()
@Anonymní píše:
@free333 horší je, když to neumí vyslovit rodič.Kolegu ani výběr jména dcery nenamotivoval zajít k logopedovi se svým L a svou dceru nám představil jako “Euinku” (hádám, že Ella, ale s jistotou nevím
).
tam je totiz problem, ze on si mysli, ze jeho L je naprosto v poradku. I takove znam.
Ferdinanda neznám.
Znám Leopolda -leo, Leon, Leoš, polda, poldík.
Norberta- Bery,
Alberta- Bert, berťa.
Tak já bych si hlavně položila otázku, jak s tím jménem bude spokojený potomek. Než zda se líbí mně nebo mým vrstevníkům. Já si troufnu říct, že bude za exota mezi Kubíky, Míšánky, Pepíčky.. Čímž neříkám, že člověk musí jít s davem ale je spousta jiných jmen, která jsou neobvyklejší ale nebude kvůli nim trpět.
Ferdinandu znam nekolik - ale zijeme v Nemecku. Tady je to ted docela trendy.
Ferdinande mu asi moc říkat nebudou, spíš Ferdo…za mě je to jméno pro psa…ale jméno mu dáváš ty, tak se musí líbit tobě… ![]()