Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj chtela bych se zeptat, v posledním krevním rozboru mam hemoglobin 130, ferritin 10,1 a hematokrit 0,383 podle výsledku je to v normě nikdo mi nic nerekl, ale chtela bych se zeptat jestli je dobré doplňovat vitaminy B a popripade železo aby ten feririn stoupl? Mam uz 2 mesice pálení jazyka a napada me jestli to nebude nedostatkem železa? Po porodu (rok a pul) jsem dostala transfuzi krve, mela jsem pry málo železa. Dekuji všem za radu
@Sabinaa2001 píše: Více
Hemoglobin ok. Feritin nic moc, ale spíš myslím, že tvoje potíže nebudou z nedostatku železa. Kolik máš MCV a MCH?
@Lama Lama píše: VíceMCV 4,32 a MCH 30,1 jeste dodám ze se lecim s ulcerozni kolitidou A to pálení začalo po viroze a začátku antidepresiv
@Sabinaa2001 píše: Více
Tak to vypadá všechno OK. Jako zásoby by si trochu zasloužily doplnit, ale jinak dobrý.
@Lama Lama píše: Více
Zkusím doplnit, a zkusím ve větším i to B. Ted sem dostala antibiotika protoze mam neco na pruduskach a tak trosku doufam ze jazyk s tim odezní ale uz tomu moc nevěřím … jeste sem dostala prasky na reflux ale nejak se mi nezdá ze by ti bylo tim…