FERTIMED Olomouc

1
19.1.09 23:56

FERTIMED Olomouc

Ahoj všem,
chci se zeptat jaké máte zkušenosti s centrem FERTIMED Olomouc???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
242
20.1.09 07:57

Mám. V r. 2004 se mi narodila díky Fetimedu dvojčátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
20.1.09 09:57

Ahoj,
byla jsem tam v květnu 2008, ale jen na screeningové vyšetření ve 12.tt… Takže jen co se týče personálu - všichni byli milí a úžasní :wink:
Ale podle výkladu doktorky a foteček miminek na nástěnce, mají v um. oplodnění obrovské úspěchy… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
20.1.09 11:10

Ahoj, já jsem začla do fertimedu chodit v květnu 2008, podstoupila jsem mé první IVF-ICSI a dopadlo úspěšně, čekám dvojčátka. Byla jsem tam celkem spokojená. Chce se to ale pořád vyptávat, sami od sebe moc toho neřeknou, takže ptát se a ptát se. Jinak je to tam fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joanee
30.12.09 11:25

joanee

Ahojky lidicky,prispeji Vam svym pribehem,treba se nejake moje zkusenosi budou hodit a vyhnete se nejakym sklamanim(zbytecnym). Asi pred 5 lety,jsme se zacali snazit o miminko,nechavala jsem tomu hodne volny prubeh,ani jsem nemela moc casu se tim zbytecne moc zabyvat.Asi po dvou letech jsem se rozhodla zjistit,proc stale nic. Byla jsem na gynde,tam mi zjistovali ovulaci,z krve,vse bylo nastesti ok,potom sel manzel na spermiogram,ktery byl dost mizerny,ale nadeje umira posledni:),Gyndar nas na zaklade spermiogramu poslal do frydku mistku k p. chaplyginovi(velke pismeno si fak nezaslouzi!!) .Jednal s nami jak kdyby jsme neumeli do dvou napocitat,byl i dost arogantni,myslim si,ze ani toho moc neumi(co se tyce IVF) poslal nas do gyncentra do ostravy.Tam jsem se objednala,mela jsem vstupni pohovor a jak jsem s tama vylezla skoro ze slzickama v ocich, tak jsem vedela,ze me tam uz nikdo nedostane! Jeste k caplyginovi,zbytecne jsme si zadupali asi rok,kdy jsem brala prendison,na protilatky ktere si vytvarel manzel na vlastni spermie,zda se vam to nesmyslne? Mi se tomu divili tez,takze prosim vas nechodte na imunobiologii!! k nicemu vam to nepomuze,jo maximalne k depresi,kerou mi to vyvolalo,strasne jsem vsechno prozivala,porad brecela,byla porad zalita vodou,protivna,bylo videt na manzelovi,jak si oddychnul,kdyz jsem ty prasky uz nemusela jist,protoze kolem me musel chodit po spickach,proste jsem nebyla ve svoji kuzi . Manzel pres kamose zjistil,ze fertimed z olomouce bude mit pobocku i v polance(kousek od ostravy) .Objednali jsme se tam a to uz potom slo vsechno dost rychle.Dostala jsem na mesic antikoncepci,aby si vajecniky dali na chvili oddych,vsechno nam pan doktor vysvetlil.Uz jsem s toho mela lepsi pocit,ze se uz nekam pohnem a ne pozad jen vysetreni(myslim,ze nektere byli zbytecne).Po dobrani antikoncepce jsem sla 3. den menstr.na krev.Potom jsem zacala brat synarel,takovy sprej do nosu,k nemu se potom pridali injekce na rust vajicek,vybrala jsem si fostimon,ten se picha do svalu,manzel mi je satecne pichal:) ,sama bych to nedokazala zmacknout,jsem straspytel,fostimonu jsem mela 3 ampule v 1 davce,pichali jsme je 10 dni,nastesti folikuly rostly krasne. Na ultrazvuky a odbery krve jsem chodila docela casto i trikrat za tyden, ale nastesti jen do polanky.Kdyz byly folikuly dost velke,tak me objednali do olomouce na odber.Jeli jsme tam s manzelem oba ve ctvrtek,doktor me prohlidl a sestricka nam dala injekci(nejakou na uvolneni vajicek),kterou mi manzel pichnul 36 hodin pred odberem vajicek,to musi byt presne na hodinu!Zustali jsme radsi,ubytovani v olomouci,protoze by se mohlo stat,ze by se vajicka uvolnila driv,tak jsme radsi neriskovali tu cestu do ostravy a zpet,jeste ted,kdyz ta dalnice mela nekdy az -7 stupnu. Je to asi fakt lepsi,zustat v klidu a moc zbytecne necestovat.V sobotu rano jsem sla v 5 rano na punkci(odber vajicek),mela sem trosku strach,bylo to pod narkozou,tak to bolelo az pozdeji asi dva dny,ale dalo se to vydrzet,dost jsem spala.. V pondeli jsem jela na kontrolu jestli je po te punkci vsechno dobre, mela jsem akorat nejakou tekutinu za delohou,ale ta se asi vstrebala,protoze s tim nic pan doktor nedelal.Rekl nam,ze vajicek bylo 21 a navrhl nam ,ze oplodnime (metodou ICSI) 12 vajicek a 9 muzem darovat(Tim nam jako protisluzbu nepocitali 8000 za ICSI,).Nechali jsme si udelat prodlouzenou kultivaci,Az ve stredu mi zavedli 2 nejlip se vyvijejici vajicka,to jsem lezela v posteli prisla doktorka vsunula mimisky takovou dlohou trubickou,to vybec nebolelo a trvalo asi 3 minutky,pul hodky jsem lezela s nohama nahore,potom jsem jeste lezela asi 3 hodky.Byli jsme s manzelem ubytovani primo ve fertimedu v olomouci(po embrio transferu je taky lepsi tam zustat a zbytecne necestovat). Navic jsme si nechali udelat asistovany hatching( fak nevim jak se to pise,ale je to nariznuti,toho embria,aby se mimi lepe uchytilo a nemelo s tim tolik prace:). Ted jsem doma v klidovem rezimu(delam jen to co mam rada a hlavne nezvedam nic tezkeho!!) Vcera to bylo 12 den od IVF Tak jsem rano vyskocila z postele a bezela se sklenickou na zachod a na tom testu byly dve carky!! Sice ta jedna slabsi(mirne) ale byla! Dneska rano jsem ho delala znovu a carka byla silnejsi a na zitra mam nachystany dalsi papirek!! Manzel uz se me ptal jestli si ten test budu delat kazdy den:-D,ale mam z toho dobry pocit!! Jeste aby se mimisek zabydlel v deloze a ne nekde jinde:-( Holky, nebojte se,mi jsme statecne,mi to zvladnem! Jen tak pro info(mohlo by vas zajimat) Ja mam asi 10 kilo navic,25 roku,Asi 7 let jsem kourila,prestala jsem az 2 mesice Pred Ivf ,a tohle je moje prvni!!Takze se niceho nebojte,jednu to proste musi vyjit!
A finance,vyslo to asi na 12 000,bez ubytovani a benzinu.
Drzim vsem pesticky,Jestli by nekdo chtel jeste neco objasnit,tak klidne pisnete na mejlik
 Joanee

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí