Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
chci se zeptat, jestli někdo z vás při IVF podstupoval i PGD a jak konkrétně je PGD nákladné? Prý toto vyšetření nehradí pojišťovna. Nám byl tento postup navrhnut v Gennetu.
Díky moc
Ahoj, zkus se zeptat holek u nás na diskusi!
Já mám za sebou pouze IUI takže s cenami IVF nějak nekamarádím, ale holky ti určitě rády poradí!!!
Tady je odkaz na diskusi - Snažilky z CAR
Ahoj,
když mi o PGD dr. v CAR říkala, tak asi 50 000. Ale kamarádce ho teď dělali (v květnu) a platily jen 10 000. Myslím si, že když máš indikovanou nějakou genetickou zátěž nebo riziko závažné vady, tak to neplatíš celé, ale jen část.
Nám když se v březnu nepovede KET, tak o tom pro další stimulaci přemýšlím a chci si to v CAR zjistit, kolik přesně by po mě chtěli…
A to ti to nabídli jen tak, nebo máte v rodině nějakou závažnou dědičnou vadu?
Dík za odpovědi.
V širší rodině nic, ale mám několik spont. potratů a dceru se závažným postižením mozku, tak pro to. Snad to bude na tu indikaci pro pojišťovnu a nebudem muset platit těch 50.
Aha, to mě mrzí. My taky měly vadu, ale na srdíčku a šla jsem na indukci, neměla bych na to, koukat se jak mi dítě za pár let odejde nebo hned po porodu… A PGD jsem neměli. Proto ho kdyžtak budu chtít.
Určitě si to ale v CAr zjisti předem, co a jak, aby pak po tobě přece jen nechtěli těch 50.
Můžeš pak prosím napsat co jsi zjistila? Zajímalo by mě to…
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď