Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj včera jsem byla u lekaře a ten mi oznámil že nemam žádná vajíčka a to jsem brala clostilbegyt 3měsíce, tak mě poslal do centra pro neplodné páry, ale nevím co mě čeká tak sem se chtěla zeptat zda bystemi někdo nemohl pomoci a trochu mě přiblížit co mě čeká. Děkuji za odpovědi Simčaa
ahoj nechodim, doktor mě teprve ted poslal do tohocentra pro neplodné páry.
Ahoj Simčo, pravděpodobně máš syndrom polycystických vaječníků (PCO), ale to uvidíš, až z výsledků testů, které ti udělají v tom reprodukčním centrum.
Jestli potřebuješ více informací, tak jdi do této diskuse: https://www.emimino.cz/modules.php?… , je tam spousta holek se stejným nebo podobným problémem a hodně si tam pomáháme.
Ahoj, v CAR ti pomůžou, když se netvoří po clostylu, při stimulaci na IVF se to obvykle podaří. v úplně nejhorším případě bys musela vzít zavděk vajíčky od dárkyně. čeká tě řada vyšetření, mynžela spermiogram, tebe krev a ultrazvuky. ničeho se neboj, v CAR jeednajíi velmi slušně a budou tě brát vážně.
ahoj moc vám děkuji holky za radi a za informace, jsem tam obědnaná na 20 ledna tak pak napíšu pocity. ![]()
Neboj, v centru ti pomohou a hlavně zjistí, kde je problém. Napoprvé ti stejně udělí jen UZV a budou si povídat… Pak až objednají na další vyšetření…
Mě se taky vajíčka netvoří, musí mě hoodně nastimulovat, ale jde to!!!!!!!! ![]()
Hodně štěstí ![]()
a to ti dávají náké léky nebo inekce. a jak dlouho tam docházíš,??
Stimulace je injekčí. Buď v předplněném peru za doplatek, to se píchá do špeku na břiše nebo si to musíš namíchat a to se píchá do svalu na zadku.
Od začátku stimulace(2 DC) do ET asi 10-14 dní. Podle oby trvání stimulace. Jsou různé délky. Tvůj dr. ti pro tebe vybere tu nejlepší. Podle horm. hladiny, atd…
ahoj kamiš, mohu se zeptat co to je to 2DC a ET??? a kolik se doplácí injekce.???
ahoj pudloslavo. ti IVF je umělé opl???? moc nerozumim těm skratkám ![]()
IVF-in vitro fertilizace-umělé oplodnění
2DC- druhý den cyklu
ET- embryo transfer- přenesení embrya do dělohy
Doplácíš podle toho, co máš za léky a kolik potřebuješ. To má každá jinak. Nedá se takhle říct, kolik budeš platit…
Tady máš okopčených pár zkratek, co používáme my holky neplodky ![]()
1. MS - menstruace (hnus hnus hnus) nebo taky „Tetka z vložkovic u tampónova"
2. DC - den cyklu
3. BT - bazální teplota - s tou se tady blbne dost, teploměr s námi spí v naší manželské posteli
4. TT - bohužel v našem deníčku znamená „těhotenský test", ale brzy snad bude fungovat jako „týden těhotenství"
5. TP - termín porodu - to je pro nás zatím v celku neznámé - uvádím taky kvůli holkám pod čarou - jsme na jedné lodi ![]()
6. SPG - spermiogram - jediné vyšetření, které chlap musí podstoupit, užije si a ještě k tomu má nějaký kecy
7. UTZ - ultrazvuk
8. CAR - Centrum asistované reprodukce - spásné místo pro nás, skoro všechny tam jednou skončíme ![]()
9. PCO - syndrom polycystických ovarií - diagnoza, kterou bohužel máme některé z nás
10. IUI - inseminace aneb jak udělat ze sebe chovnou krávu a z manžela (partnera) chovného býka
11. IVF - in vitro fertilizace - umělé oplodnění - pro některé z nás poslední naděje
12. OVU - ovulace, šťastné dny pro naše (některé) manžely (partnery) aneb „happy days"
13. folík - folikul - vysněný puchýřek, v kterém snad je vysněné vajíčko
14. utrouš - zaběhlá zkratka pro Utrogestan - více popisovat nemusím, mnohé z nás s ním spí J takže je to důvěrný přítel
15. klosťák - nyní vymyšlená zkratka pro Clostilbegyt - pilulky na vysněnou ovulaci
16. stimulace - umělé navozování bodu č.12 aneb zkouška toho co ještě vydržíme
17. pregnyl - injekce, která umožní prasknutí bodu č.13
18. gyndař - doktor, který nás poslal do bodu č.8 s tím, že už neví co s námi má dělat
19. neplodnice - my všechny - zatím holky zatím
ahoj a moooc děkuji za všechny zkratky. no na penězích nezáleží moc si přejeme s manželem miminkko a uděláme proto vše. ještě jednou děkuju
Ahoj chtěla jsem se ještě zeptat co znamená ovariální faktor infertility.
Celkem logicky - ovarialní- ženský- faktor- problém-infertility-neplodnosti- Prostě že nefungují vaječníky…