bez vajíček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
124
8.1.09 20:41

jj děkuju. Příjde mi to divné prtože už jsem jednou těhotná byla a ted tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.1.09 20:41

Simčo - chápu, že jsi začátečnice a nemáš to jednoduché, ale když umíš založit tuhle diskusi, tak určitě umíš i některé věci, kterým nerozumíš vygooglit, ne? :wink: tak to zkus :wink:
ovariální = související s tvořením vajíček
hodně toho je taky na www.neplodnost.cz :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
8.1.09 20:53

jj to umim, jen sem se ptala. už sem koukala i jinám a ted jdu na ty stránky děkuji za ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
16.2.09 21:42

ahoj, omlouvám se, že píšu trochu mimo téma, ale takhle jsem se už vážně dávno nezasmála, jak při čtení téhle diskuse. KamiŠ, fakt kloubouk dolů, takhle skvěle by ty zkratky málokdo popsal… :D
Přeji Simčoo hodně štěstí, brzké těhu a hlavně hodně trpělivosti… někdy to trvá dýl než by si člověk myslel… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
16.2.09 22:00

To jsem ale nevymyslela já. Jen jsem to zkopčila z našeho deníčku… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
17.2.09 08:08
kamiŠ píše:
IVF-in vitro fertilizace-umělé oplodnění
2DC- druhý den cyklu
ET- embryo transfer- přenesení embrya do dělohy

Doplácíš podle toho, co máš za léky a kolik potřebuješ. To má každá jinak. Nedá se takhle říct, kolik budeš platit…

Tady máš okopčených pár zkratek, co používáme my holky neplodky :-)

1. MS - menstruace (hnus hnus hnus) nebo taky „Tetka z vložkovic u tampónova"

2. DC - den cyklu

3. BT - bazální teplota - s tou se tady blbne dost, teploměr s námi spí v naší manželské posteli

4. TT - bohužel v našem deníčku znamená „těhotenský test", ale brzy snad bude fungovat jako „týden těhotenství"

5. TP - termín porodu - to je pro nás zatím v celku neznámé - uvádím taky kvůli holkám pod čarou - jsme na jedné lodi :-)

6. SPG - spermiogram - jediné vyšetření, které chlap musí podstoupit, užije si a ještě k tomu má nějaký kecy

7. UTZ - ultrazvuk

8. CAR - Centrum asistované reprodukce - spásné místo pro nás, skoro všechny tam jednou skončíme :-(

9. PCO - syndrom polycystických ovarií - diagnoza, kterou bohužel máme některé z nás

10. IUI - inseminace aneb jak udělat ze sebe chovnou krávu a z manžela (partnera) chovného býka

11. IVF - in vitro fertilizace - umělé oplodnění - pro některé z nás poslední naděje

12. OVU - ovulace, šťastné dny pro naše (některé) manžely (partnery) aneb „happy days"

13. folík - folikul - vysněný puchýřek, v kterém snad je vysněné vajíčko

14. utrouš - zaběhlá zkratka pro Utrogestan - více popisovat nemusím, mnohé z nás s ním spí J takže je to důvěrný přítel

15. klosťák - nyní vymyšlená zkratka pro Clostilbegyt - pilulky na vysněnou ovulaci

16. stimulace - umělé navozování bodu č.12 aneb zkouška toho co ještě vydržíme

17. pregnyl - injekce, která umožní prasknutí bodu č.13

18. gyndař - doktor, který nás poslal do bodu č.8 s tím, že už neví co s námi má dělat

19. neplodnice - my všechny - zatím holky zatím

Teda musím říct, že tohle je snad nejlepší, co jsem za poslední dobu četla, moc povedené! :lol: .

Konečně i já v tom mám pořádně jasno. Nejvíc mě pobavil SPG - pravda pravdoucí, takhle jsem nad tím ještě nepřemýšlela, když byly kecy i u nás :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.19 11:17

Ahoj holky, je tu některá z vás, které nedozrávají vajíčka a šanci otěhotnět má pouze uměle? Doktor na mě vyzkoušel co se dalo a řekl, že mi nic nepomůže. Já zatím na umělé jít nechci.. ale nevím, co udělat pro otěhotnění… máte některá stejný problém? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí