Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ne, podpis se mi nezobrazil.
Hlavně neztrácej naději, …ale prožila sis teda už svoje, není to jednoduchý, ale musíš pořád věřit, že to vyjde a ono to vyjde. Chce to pevné nervy a bohužel i hodně peněz ![]()
A celou dobu se léčíš v Sanusu v Pardubicích nebo jsi předtím už zkoušela něco jiného?
Moje obvodní lékařka v olomouci má sestru (taky lékařku), která se léčila na neplodnost v S.Pardubice a rozhodla se změnit, sice se jí podařilo otěhotnět jednou po IUI a z několika ET taky jednou, ale pokaždé brzy potratila, nikdo jí nedokázal říct proč…rozhodla se přejít do Prahy K Apolináři a tam jí udělali kompletní vyšetření, které ukázalo nějakou skrytou genetickou vadu, která způsobuje potraty, neřekla mi přímo jakou nebo jak ji vyšetřovali, ale říkala, že se jednalo o metodu, kterou nikde jinde v ČR zatím nedělají. Možná je to pak taky možnost, když už na jednom místě si s něčím neví rady, přejít jinam. Mettody jsou sice podobné, ale nemusí být stejné a někde prostě můžou být už pokrokovější a zavádět „světovější“ metody dříve než jinde.
Mufff a vidíš podpisy ostatních? Jestli ne, tak je asi nemáš zapnuté v nastavení
Měla bys ho vidět.
Ne ne, nikde jinde jsme to neřešili, vše v Sanusu. Máme vyšetřenou i genetiku a imunologii, nikde se nenašel problém. Nevím ale, jestli bylo vyšetřeno vše, na genetice jsme byli v Pardubicích a na imunologii ve FN v Hradci Králové.
Muff, já jsem doma od 10.11.
.. Taky už se těším na jaro. Vycházky mám od 13 - 19. Ale trajdám, jak potřebuju. Kam chodíš do solné jeskyně?
Ahoj Kači, já jsem to fakt měla špatně nastavený, ale už to vidím.
A už si vše musíte platit sami? Nebo Vám ještě pojišťovna aspoň něco hradí? Já vím, že IUI hradili 6 pokusů na rok, ale to IVF jsou 4 pokusy jako úplně celkem nebo taky na nějaké období?
Ahoj Bibi, chodím do Solné jeskyně na Jánského (bydlím kousek - na Nových sadech, tak to mám kousíček). Už ti přišla kontrola? Já se hrozně bojím
, že přijde, tak raději vycházky dodržuju. Sice neznám nikoho, komu by v poslední době kontrola přišla, ale jsem strašpytel ![]()
Ahoj Mufff ![]()
Už si hradíme sami. Teď jsem začala stimulovat na další minimálku. Je to vlastně to samé, jen mám malé dávky hormonů a finančně to vyjde levněji než klasické IVF.
Kači
, budu ti držet palce
A co to odsátí, chodíš normálně pod narkózou nebo bez? A přibrala jsi po tolika hormonech nebo ne? Já pokaždé něco (i před IUI), ale teď už mám skoro 10 kg navíc od listopadu, ale je to asi i tím, že se vůbec nehýbu a že jsem úplně přestala s cvičením.
Mufff píše:
Kači, budu ti držet palce
A co to odsátí, chodíš normálně pod narkózou nebo bez? A přibrala jsi po tolika hormonech nebo ne? Já pokaždé něco (i před IUI), ale teď už mám skoro 10 kg navíc od listopadu, ale je to asi i tím, že se vůbec nehýbu a že jsem úplně přestala s cvičením.
Mufff, děkuji ![]()
Ano, odsávají v narkóze i jedno vajíčko, za to jsem moc ráda. Já taky přibírám, sice pomalu, ale jistě. Taky mám poruchu štítné žlázy.
Hlavně, že se Ti to podařilo. Až budeš mít miminko, všechna nabraná kila půjdou dolů, uvidíš. Teď buď na sebe opatrná ![]()
Ještě vím o jedné holčině, která měla špatnou zkušenost z Fertimedu, snad byla chvíli i v CAR ve FN v Olomouci. Pak byla v Sanusu, moc chválila Dr. Vodičku, chodí k němu i na klasickou gynekologii. Povedlo se, už je skoro ve 30. tt
Je fakt, že Vodička je bezva.
Já se kontroly ani nebojím. Chodím ven, i dopoledne, když potřebuji. Kdyby náhodou, tak by mi určitě třeba obvoďák nebo zubař dal razítko. Doufám, že nepřijdou
… Nebb že budu zrovna doma
.
Jinak já už přibrala až hrůza. Ale ani ne tak po hormonech, jako tím, že jsem doma, nic nedělám a jenom žeru
. Navíc jsem skoro vůbec neměla nějaké nevolnosti, nechutenství a ani jednou jsem nezvracela… takže tak ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.