Dárcovství spermií

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7240
25.1.12 15:23

Dárcovství spermií

Manžel přemýšlí o dárcovství spermií, není si úplně jistý, jestli by mu to nevadilo, ale zjišťuje informace, aby věděl víc. Tak se chci zeptat - máte s tím nějaké zkušenosti?
Nebo nevíte alespoň, jak často se musí jezdit před samotnými odběry, jak často může potom darovat, případně kolik by za to dostal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3542
25.1.12 15:31

takže bude muset podstoupit klasické testy i genetiku a dostane mám dojem snad 500

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
25.1.12 15:35

Jen 500??? Kamarád před pár lety chtěl darovat, byl to teda docela běh na dlouhou trat, ale odměna byla v tisících.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.12 15:38

Dneska je ta odměna kol ticky stačí se podívat na ceníky car kolik kde dávají .Dárcu je hodně že ani většinou nemají zájem .
 Petra

• Citovat
  • Upravit
25.1.12 15:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
25.1.12 15:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
25.1.12 15:54
1miss1 píše:
Jen 500??? Kamarád před pár lety chtěl darovat, byl to teda docela běh na dlouhou trat, ale odměna byla v tisících.

No jo, to jsem četla na stránkách nějaké brněnské kliniky - že se musí půl roku 1-2× týdně jezdit, než se vůbec postoupí k samotným odběrům. Docela drsné, když to má člověk 100 km daleko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
25.1.12 16:13

JJ, v tomto odkazu je to 10 000, to říkal ten kamarád :-)

mofiz píše:
http://www.crmzlin.cz/…ani-spermii/
  • Citovat
  • Upravit
232
25.1.12 16:18

já myslím, že je to 500-1000 Kč za 1 odběr a těch „darování“ může být max. 10 - tzn. záleží na počtu návštěv, odměna dle toho… a dárci se asi fakt moc nenabírají, ta poptávka je malá a zásoby velké :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.1.12 16:33

500 Kc za odber…
Navic jsou tam docela drsne kriteria!!!
Od prodelanych nemoci, po nynejsi nemoce, barvu kuze, roky a vzdelani!!! Potom samozrejme geneticke testy, kvalita spermii a tak…

10 000 kc to urcite neni, 15 000 Kc se dava za darovani vajicek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.7.15 15:49
@Gjoa píše:

já myslím, že je to 500-1000 Kč za 1 odběr a těch „darování“ může být max. 10 - tzn. záleží na počtu návštěv, odměna dle toho… a dárci se asi fakt moc nenabírají, ta poptávka je malá a zásoby velké :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dneska je ta odměna kol ticky stačí se podívat na ceníky car kolik kde dávají .Dárcu je hodně že ani většinou nemají zájem .
Petra

Opravdu? A můžete mi tedy říci přesně kde jich mají tolik, že odmítají další? Název centra a adresu?
Nyní intenzivně řeším IVF a všude kde jsem s přítelem byla tak situace s dárci je tristní či přímo zoufalá.
Nebydlíme přímo v Praze tak jsem byla se zeptat na pár IVF v Praze a dvou Brně a když mi řekli, že nám dají vůbec na výběr tak to byla sláva. Někde řekli, že mají jich málo a rovnou bez výběru nám někoho přidělí.
2× jsme dostali brožurku kde bylo jestli nekecám 10-15 dárců s tím, že nám někoho kdo hodně neodpovídá příteli nedají, tj. -50%

Google Search Results

Spermie se stávají nedostatkovým zbožím. Chybí ideální dárci
ona.idnes.cz/spermie…chybi…darci…-/deti. aspx? c…

Chybí dárci spermatu. Nemocnice hledají další - tn.cz
tn.nova.cz/…/chybi-darci-spermatu-nemocnice-hledaji…

Počet neplodných párů se zájmem o umělé oplodnění stoupá, zatímco počet dárců nepřibývá. Navíc kvalita spermatu i u mladých mužů mezi…
ivfclinic.agel.cz/ke-stazeni/ivf-clanek-spermie.pdf

chybí ideální dárci. V OLOMOUCKÉM CENTRU ASISTOVANÉ REPRODUKCE IVF CLINIC HLEDAJÍ DÁRCE SPERMIÍ.

Sobotkův kabinet se postavil proti poslaneckému návrhu zákona o umělém oplodnění, který by dětem z darované zárodečné buňky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
15.1.16 15:37

Jo, vcera jsem cetla nekde clanek, ze v Anglii si takhle vydelavanejaky kluk /v prepoctu 2000,– za jedno ditko/ a ze uz jich ma takhle asi 800! to bude sourozeneckych svateb do budoucna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
30.4.18 23:34

Jestli žena muže darovat vajíčka, proč by chlap emohl darovat spermie? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.18 23:36

Můj přitěl byl jednou a pry to ebylo inic strašného. Prý by si to klidně zopakoval

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.18 00:10

Tí by šli hned v ten samí den darovat :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.