Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Manžel přemýšlí o dárcovství spermií, není si úplně jistý, jestli by mu to nevadilo, ale zjišťuje informace, aby věděl víc. Tak se chci zeptat - máte s tím nějaké zkušenosti?
Nebo nevíte alespoň, jak často se musí jezdit před samotnými odběry, jak často může potom darovat, případně kolik by za to dostal?
takže bude muset podstoupit klasické testy i genetiku a dostane mám dojem snad 500
Jen 500??? Kamarád před pár lety chtěl darovat, byl to teda docela běh na dlouhou trat, ale odměna byla v tisících.
Dneska je ta odměna kol ticky stačí se podívat na ceníky car kolik kde dávají .Dárcu je hodně že ani většinou nemají zájem .
Petra
1miss1 píše:
Jen 500??? Kamarád před pár lety chtěl darovat, byl to teda docela běh na dlouhou trat, ale odměna byla v tisících.
No jo, to jsem četla na stránkách nějaké brněnské kliniky - že se musí půl roku 1-2× týdně jezdit, než se vůbec postoupí k samotným odběrům. Docela drsné, když to má člověk 100 km daleko..
JJ, v tomto odkazu je to 10 000, to říkal ten kamarád ![]()
mofiz píše:
http://www.crmzlin.cz/…ani-spermii/
já myslím, že je to 500-1000 Kč za 1 odběr a těch „darování“ může být max. 10 - tzn. záleží na počtu návštěv, odměna dle toho… a dárci se asi fakt moc nenabírají, ta poptávka je malá a zásoby velké
![]()
500 Kc za odber…
Navic jsou tam docela drsne kriteria!!!
Od prodelanych nemoci, po nynejsi nemoce, barvu kuze, roky a vzdelani!!! Potom samozrejme geneticke testy, kvalita spermii a tak…
10 000 kc to urcite neni, 15 000 Kc se dava za darovani vajicek!
@Gjoa píše:
já myslím, že je to 500-1000 Kč za 1 odběr a těch „darování“ může být max. 10 - tzn. záleží na počtu návštěv, odměna dle toho… a dárci se asi fakt moc nenabírají, ta poptávka je malá a zásoby velké![]()
![]()
Dneska je ta odměna kol ticky stačí se podívat na ceníky car kolik kde dávají .Dárcu je hodně že ani většinou nemají zájem .
Petra
Opravdu? A můžete mi tedy říci přesně kde jich mají tolik, že odmítají další? Název centra a adresu?
Nyní intenzivně řeším IVF a všude kde jsem s přítelem byla tak situace s dárci je tristní či přímo zoufalá.
Nebydlíme přímo v Praze tak jsem byla se zeptat na pár IVF v Praze a dvou Brně a když mi řekli, že nám dají vůbec na výběr tak to byla sláva. Někde řekli, že mají jich málo a rovnou bez výběru nám někoho přidělí.
2× jsme dostali brožurku kde bylo jestli nekecám 10-15 dárců s tím, že nám někoho kdo hodně neodpovídá příteli nedají, tj. -50%
Google Search Results
Spermie se stávají nedostatkovým zbožím. Chybí ideální dárci
ona.idnes.cz/spermie…chybi…darci…-/deti. aspx? c…
Chybí dárci spermatu. Nemocnice hledají další - tn.cz
tn.nova.cz/…/chybi-darci-spermatu-nemocnice-hledaji…
Počet neplodných párů se zájmem o umělé oplodnění stoupá, zatímco počet dárců nepřibývá. Navíc kvalita spermatu i u mladých mužů mezi…
ivfclinic.agel.cz/ke-stazeni/ivf-clanek-spermie.pdf
chybí ideální dárci. V OLOMOUCKÉM CENTRU ASISTOVANÉ REPRODUKCE IVF CLINIC HLEDAJÍ DÁRCE SPERMIÍ.
Sobotkův kabinet se postavil proti poslaneckému návrhu zákona o umělém oplodnění, který by dětem z darované zárodečné buňky…
Jo, vcera jsem cetla nekde clanek, ze v Anglii si takhle vydelavanejaky kluk /v prepoctu 2000,– za jedno ditko/ a ze uz jich ma takhle asi 800! to bude sourozeneckych svateb do budoucna
Jestli žena muže darovat vajíčka, proč by chlap emohl darovat spermie? ![]()
Můj přitěl byl jednou a pry to ebylo inic strašného. Prý by si to klidně zopakoval
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.