Cvičení v těhotenství po IVF

109
19.1.12 01:12

Cvičení v těhotenství po IVF

Ahoj..ráda bych znala vaše názory na cvičení v těhotenství nebo v době přípravy na těhotenství formou IVF.Většinou jde o těhotenství riziková,takže bych moc ráda aby jste se podělili o své zkušenosti a názory.Cvičit a zpevňovat břišní svalstvo,nebo ne?! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35029
19.1.12 06:18

ahoj, já se hned ve 12tt ptala dr, jestli můžu chodit na těhucvičení a říkal že klidně ano, ale bylo mi cca až do 5. měsíce blbě, tak jsem začala chodit až nedavno .. ale jinak moje těhu probíhá bez problémů (klepu to :) ) … jinak nevím, jestli to budu říkat dobře, ale podle toho co říká paní na cvičení, tak bříško se zpevňovat nesmí, naopak pořád nám připomíná mít bříško povolené, zpevňuje se pánevní dno, uvolňují kyčle a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
19.1.12 07:33

Přidávám svou zkušenost. Do 14. týdne jsem tělo nezatěžovala cvičením, ač jsem byla až do ET zvyklá denně sportovat. Kolem 15. týdne už jsem začla s lehčím cvičením, na které jsem byla zvyklá (kalanetika, posilování). Běh jsem raději oželela. Teď jsem ve 33.tt a od cvičení zase upouštím, protože jsem jak slonice a vše mě bolí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
19.1.12 11:46

No,já jsem kdysi byla sportovec.Teď už né…a taky to na mě jde krapet vidět.Je mi jasný,že nemá smysl posilovat teď,když se blíží IVF.Myslela jsem třeba posilovat pas.Mám doma takové to kolečko,co na něm stojíš a otáčíš se na místě do leva a do prava.Nebo prsní svaly…i když to asi nepůjde,protože mě bolí kozenky.Chtěla jsem,pokud se mi to podaří…začít chodit plavat do bazénu! :lol: A jinak vám moc děkuji,že jste se napsali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
19.1.12 11:59

Natyku já hned po ET dostala utrogestan a ten, kromě dalších věcí, schválně právě svalstvo uvolňuje, dost jsem sportovala a bříško jsem měla pevné, s utrogestanem se během měsíce úplně povolilo .. já bych prostě teď ani bříško ani prsa nezpevňovala :nevim: … plavat jo, to se může až do konce těhu :palec: jen pozor na infekce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
19.1.12 13:16

Nevím jak s IVF, ale já chodila na cvičení pro těhule a tam jsme cca do půlky těhu posilovaly (i břicho) a pak už jen uvolňovaly. Ale sama bych si cviky asi radši neordinovala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
19.1.12 16:55

Taky si to už myslím…na tom cvičení pro těhu přece jen ví,co mají dělat a co je pro nás dobré a co né.No tak uvidíme..počkáme na menzes a začnem píchat injekce! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
19.1.12 17:01

Ono je vlastně jedno, jak jsi otěhotněla, jestli přirozeně nebo po IVF. Cvičit se samozřejmě, pokud je vše v pořádku, může. Ale kdo otěhotněl po IVF, ví, jak to celé je náročné fyzicky, psychicky, finančně a zda mu stojí za to riskovat nějakou větší zátěž, aby si pak někdy něco nevyčítal. Já jsem to ty první tři měsíce bez cvičení vydržela. Pak jsem cvičila to, na co jsem byla zvyklá s tím, že klasické břišní posilování jsem vynechávala.

Ať nastimuluješ pěkná vajíčka a ať máš krásná embryjka a hlavně, ať se nějaké chytne. To je pro Tebe teď asi důležitější než to, zda budeš moct v případě otěhotnění cvičit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
19.1.12 21:14
zerezmijka píše:
Ono je vlastně jedno, jak jsi otěhotněla, jestli přirozeně nebo po IVF. Cvičit se samozřejmě, pokud je vše v pořádku, může. Ale kdo otěhotněl po IVF, ví, jak to celé je náročné fyzicky, psychicky, finančně a zda mu stojí za to riskovat nějakou větší zátěž, aby si pak někdy něco nevyčítal. Já jsem to ty první tři měsíce bez cvičení vydržela. Pak jsem cvičila to, na co jsem byla zvyklá s tím, že klasické břišní posilování jsem vynechávala.Ať nastimuluješ pěkná vajíčka a ať máš krásná embryjka a hlavně, ať se nějaké chytne. To je pro Tebe teď asi důležitější než to, zda budeš moct v případě otěhotnění cvičit. ;)

Ano máš pravdu…nějakí kila na víc,jsem měla řešit dřív.Já je i řešila,ale stále to bylo jen s jojo efektem.Tak se do toho cvičení pustím po porodu…a pokud to budou dvě miminka,ono to možná půjde i samo! Viďíš,jak pozitivně to vnímám,už se vidím,jak rodím! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.