Náhradní mateřství X PGD

Anonymní
10.1.12 11:44

Náhradní mateřství X PGD

Ahoj holky,
prosím o radu a zkušenosti.
Pátrám po CARu, kde nabízí za rozumný peníz náhradní mateřství a zároveň PGD, ale všech chromozomů.
Našla jsem Repromedu, PGD dělají i na pojišťovnu, ale náhradní mateřství za 180 tisíc?! Nejsem padlá na hlavu…
Zase ve Zlíně nabízí náhradní mateřství za 27 tisíc, ale PGD dělají jen metodou FISH, tzn. jen některých chromozomů.
V Heliosu v Brně mají PGD dokonce na pojišťovnu prý celý, ale o náhradním mateřství jsem se tam nedočetla…
Moc díky za tipy, holky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.1.12 12:56

Zkus sanatorium Helios,mam cerstvou zkusenost … tam take vysetruji vsechny chromozomy a takova financni pecka to urcite neni.Minimalne PGD jim hradi pojistovna…ja jsem se ze zacatku na vsem domlouvala s pani koordinatorkou- zkus email helios@sanatoriumhelios.cz :mavam:

• Citovat
  • Upravit
613
11.1.12 17:40

Na nahradni materstvi se tam asi budes muset zeptat, ale ja jsem mela ted PGD vsech chromozomu v Heliosu a cely mi to zaplatila pojistovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ájanda
26.7.12 11:40

Dobrý den, ráda bych touto cestou nabídla nějaké rodine mit tu šanci a krasny dar. Rada odnosim dite, jsem spolehliva maminka 3 leteho syna. Jiz jednou jsem nahradni materstvi uspesne dokoncila. Proto rada udelam dalsi rodine radost. Pokud mate zajem napiste, rada se s vami sejdu.

• Citovat
  • Upravit
Niki1406
26.9.12 10:17

Ahojky holky, chci se zeptat…vy mluvíte o náhradním mateřství za 180 tisíc? Trošku tomu nerozumím. Za 180 tisíc je to velice levné a hlavně takhle veřejně CAR nemůže mluvit o penězích, to je mezi náhradní matkou a biologickou matkou. A koukám dále, že ve Zlíně za 27 tisíc? Trošku mylné informace…prosím o vysvětlení.

• Citovat
  • Upravit
21848
26.9.12 10:43

Náhradní mateřství za 180 tisíc je SAKRA LEVNÝ. A jak je v příspěvku nade mnou, určite by to nemohli psát takhle veřejně, když to vlastně není nijak ošetřeny :) Náhradní mateřství co já vím, tak pokud to není pro sestru třeba, ale bavíme se o cizích lidech, tak 300 tisíc a nahoru. Jedna se o proplacení nákladů, tj. ušlý zisk atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
26.9.12 10:46

Ahoj chci se zeptat jak to je s uradama? kdyz vlastne porodite nekomu jinemu dite? co pak se deje? co musite udelat? docela by me to zajimalo diky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
26.9.12 10:57
@Barborka4 píše:
Ahoj chci se zeptat jak to je s uradama? kdyz vlastne porodite nekomu jinemu dite? co pak se deje? co musite udelat? docela by me to zajimalo diky :think:

Co já vím, tak jako otec se do rodnýho listu zapíše biologicky otec dítěte, matka se po porodu prcka vzdá a nárok na něj má samozřejmě biolog.otec uvedeny v listě. Pak se jenom upraví matka na biologickou a hotovo. V manželství je myslím potřeba souhlasu manžela, že otec není on, ale ten ‚cizí pan‘ a manžel to ví a souhlasí. Takhle nějak to myslím je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
26.9.12 11:52
@Seizdra píše:
Co já vím, tak jako otec se do rodnýho listu zapíše biologicky otec dítěte, matka se po porodu prcka vzdá a nárok na něj má samozřejmě biolog.otec uvedeny v listě. Pak se jenom upraví matka na biologickou a hotovo. V manželství je myslím potřeba souhlasu manžela, že otec není on, ale ten ‚cizí pan‘ a manžel to ví a souhlasí. Takhle nějak to myslím je :)

Matka se na biologickou upravit nemůže, to je vždy jedna to ta, která dítě porodila. Ta se vzdá dítěte a nová matka ho adoptuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
26.9.12 12:10
@jessikka píše:
Matka se na biologickou upravit nemůže, to je vždy jedna to ta, která dítě porodila. Ta se vzdá dítěte a nová matka ho adoptuje.

Jo takhle. No takže bude jako biolog. matka napsáno neznámá a adoptivní bude psaná ta biologická? Já myslela, že v rodným listě je jen matka a otec a po té adopci se přepíše ta, co porodila, na tu, co adoptuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
26.9.12 12:24

@Seizdra Prostě podle našich zákonů je biologickou matkou ta, která dítě porodí, ne ta, která dodá biologický materiál. Ta, co ho porodí, bude vymazána z RL a ta druhá tam bude zapsaná. Ale stále nebude považována za biologickou matkou, dítě musí adoptovat - jako partnerka biologického otce.
A ano, pokud je ta, co díte nosí, vdaná, musí její manžel prohlásit, že dítě není jeho, jinak by byl automaticky považován za biologického otce on.

(Dokonce v případě, kdy v rozpadlém manželství má manželka nového partnera a otěhotní s ním, ale rozvede se až během těhotenství, tak je za otce podle našeho práva považován původní manžel. A to 9 měsíců po rozvodu. Musí tak před soudem prohlásit, že to není jeho dítě a k otcovství se musí přihlásit nový partner. Ale to je už úplně jiný případ. :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
26.9.12 12:43
@jessikka píše:
@Seizdra Prostě podle našich zákonů je biologickou matkou ta, která dítě porodí, ne ta, která dodá biologický materiál. Ta, co ho porodí, bude vymazána z RL a ta druhá tam bude zapsaná. Ale stále nebude považována za biologickou matkou, dítě musí adoptovat - jako partnerka biologického otce.
A ano, pokud je ta, co díte nosí, vdaná, musí její manžel prohlásit, že dítě není jeho, jinak by byl automaticky považován za biologického otce on.(Dokonce v případě, kdy v rozpadlém manželství má manželka nového partnera a otěhotní s ním, ale rozvede se až během těhotenství, tak je za otce podle našeho práva považován původní manžel. A to 9 měsíců po rozvodu. Musí tak před soudem prohlásit, že to není jeho dítě a k otcovství se musí přihlásit nový partner. Ale to je už úplně jiný případ. :) )

No je to logicky… S těma našima soudama mě to vůbec nepřekvapuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niki1406
26.9.12 13:23

Díky, děvčata za komentáře, snad se ozve anonymní holčina, která to psala. Přemýšlela jsem, zda to není nějaký poplatek+IVF pro CAR. A odměna pak stranou pro NM.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni zakladatelka
30.9.12 20:48

Ano, to je platba pro CAR za provedeni oplodneni nahradni matky.
Tak jsem to myslela.
Nahradni matku si platime zvlast.

• Citovat
  • Upravit
Niki1406
1.10.12 10:58

Milá zakladatelko, tak to jsi mi vyrazila dech…180 tisíc poplatek pro CAR? To už je fakt síla, jak dokážou z lidí ždímat peníze… :-( Děkuji ti za odpověď.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.