Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zkus sanatorium Helios,mam cerstvou zkusenost … tam take vysetruji vsechny chromozomy a takova financni pecka to urcite neni.Minimalne PGD jim hradi pojistovna…ja jsem se ze zacatku na vsem domlouvala s pani koordinatorkou- zkus email helios@sanatoriumhelios.cz ![]()
Na nahradni materstvi se tam asi budes muset zeptat, ale ja jsem mela ted PGD vsech chromozomu v Heliosu a cely mi to zaplatila pojistovna.
Dobrý den, ráda bych touto cestou nabídla nějaké rodine mit tu šanci a krasny dar. Rada odnosim dite, jsem spolehliva maminka 3 leteho syna. Jiz jednou jsem nahradni materstvi uspesne dokoncila. Proto rada udelam dalsi rodine radost. Pokud mate zajem napiste, rada se s vami sejdu.
Ahojky holky, chci se zeptat…vy mluvíte o náhradním mateřství za 180 tisíc? Trošku tomu nerozumím. Za 180 tisíc je to velice levné a hlavně takhle veřejně CAR nemůže mluvit o penězích, to je mezi náhradní matkou a biologickou matkou. A koukám dále, že ve Zlíně za 27 tisíc? Trošku mylné informace…prosím o vysvětlení.
Náhradní mateřství za 180 tisíc je SAKRA LEVNÝ. A jak je v příspěvku nade mnou, určite by to nemohli psát takhle veřejně, když to vlastně není nijak ošetřeny
Náhradní mateřství co já vím, tak pokud to není pro sestru třeba, ale bavíme se o cizích lidech, tak 300 tisíc a nahoru. Jedna se o proplacení nákladů, tj. ušlý zisk atd…
Ahoj chci se zeptat jak to je s uradama? kdyz vlastne porodite nekomu jinemu dite? co pak se deje? co musite udelat? docela by me to zajimalo diky ![]()
@Barborka4 píše:
Ahoj chci se zeptat jak to je s uradama? kdyz vlastne porodite nekomu jinemu dite? co pak se deje? co musite udelat? docela by me to zajimalo diky
Co já vím, tak jako otec se do rodnýho listu zapíše biologicky otec dítěte, matka se po porodu prcka vzdá a nárok na něj má samozřejmě biolog.otec uvedeny v listě. Pak se jenom upraví matka na biologickou a hotovo. V manželství je myslím potřeba souhlasu manžela, že otec není on, ale ten ‚cizí pan‘ a manžel to ví a souhlasí. Takhle nějak to myslím je ![]()
@Seizdra píše:
Co já vím, tak jako otec se do rodnýho listu zapíše biologicky otec dítěte, matka se po porodu prcka vzdá a nárok na něj má samozřejmě biolog.otec uvedeny v listě. Pak se jenom upraví matka na biologickou a hotovo. V manželství je myslím potřeba souhlasu manžela, že otec není on, ale ten ‚cizí pan‘ a manžel to ví a souhlasí. Takhle nějak to myslím je
Matka se na biologickou upravit nemůže, to je vždy jedna to ta, která dítě porodila. Ta se vzdá dítěte a nová matka ho adoptuje.
@jessikka píše:
Matka se na biologickou upravit nemůže, to je vždy jedna to ta, která dítě porodila. Ta se vzdá dítěte a nová matka ho adoptuje.
Jo takhle. No takže bude jako biolog. matka napsáno neznámá a adoptivní bude psaná ta biologická? Já myslela, že v rodným listě je jen matka a otec a po té adopci se přepíše ta, co porodila, na tu, co adoptuje?
@Seizdra Prostě podle našich zákonů je biologickou matkou ta, která dítě porodí, ne ta, která dodá biologický materiál. Ta, co ho porodí, bude vymazána z RL a ta druhá tam bude zapsaná. Ale stále nebude považována za biologickou matkou, dítě musí adoptovat - jako partnerka biologického otce.
A ano, pokud je ta, co díte nosí, vdaná, musí její manžel prohlásit, že dítě není jeho, jinak by byl automaticky považován za biologického otce on.
(Dokonce v případě, kdy v rozpadlém manželství má manželka nového partnera a otěhotní s ním, ale rozvede se až během těhotenství, tak je za otce podle našeho práva považován původní manžel. A to 9 měsíců po rozvodu. Musí tak před soudem prohlásit, že to není jeho dítě a k otcovství se musí přihlásit nový partner. Ale to je už úplně jiný případ.
)
@jessikka píše:
@Seizdra Prostě podle našich zákonů je biologickou matkou ta, která dítě porodí, ne ta, která dodá biologický materiál. Ta, co ho porodí, bude vymazána z RL a ta druhá tam bude zapsaná. Ale stále nebude považována za biologickou matkou, dítě musí adoptovat - jako partnerka biologického otce.
A ano, pokud je ta, co díte nosí, vdaná, musí její manžel prohlásit, že dítě není jeho, jinak by byl automaticky považován za biologického otce on.(Dokonce v případě, kdy v rozpadlém manželství má manželka nového partnera a otěhotní s ním, ale rozvede se až během těhotenství, tak je za otce podle našeho práva považován původní manžel. A to 9 měsíců po rozvodu. Musí tak před soudem prohlásit, že to není jeho dítě a k otcovství se musí přihlásit nový partner. Ale to je už úplně jiný případ.)
No je to logicky… S těma našima soudama mě to vůbec nepřekvapuje ![]()
Díky, děvčata za komentáře, snad se ozve anonymní holčina, která to psala. Přemýšlela jsem, zda to není nějaký poplatek+IVF pro CAR. A odměna pak stranou pro NM.
Ano, to je platba pro CAR za provedeni oplodneni nahradni matky.
Tak jsem to myslela.
Nahradni matku si platime zvlast.
Milá zakladatelko, tak to jsi mi vyrazila dech…180 tisíc poplatek pro CAR? To už je fakt síla, jak dokážou z lidí ždímat peníze…
Děkuji ti za odpověď.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky,
prosím o radu a zkušenosti.
Pátrám po CARu, kde nabízí za rozumný peníz náhradní mateřství a zároveň PGD, ale všech chromozomů.
Našla jsem Repromedu, PGD dělají i na pojišťovnu, ale náhradní mateřství za 180 tisíc?! Nejsem padlá na hlavu…
Zase ve Zlíně nabízí náhradní mateřství za 27 tisíc, ale PGD dělají jen metodou FISH, tzn. jen některých chromozomů.
V Heliosu v Brně mají PGD dokonce na pojišťovnu prý celý, ale o náhradním mateřství jsem se tam nedočetla…
Moc díky za tipy, holky.