Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,ja jdu ted v lednu take darovat,ale myslim si ,ze by se o tom dozvedet nemuseli,je to jen muj nazor,ale sama vis,ze se s tim delaji docela tajnosti
pokud se muzu zeptat,kde jsi darovala?
Nemyslím si, že by byl nějaký registr. Doufám, že bys mezi darováními měla potřebný odstup, mají tam být minimálně 3m.
Ale budeš muset celé to kolečko vyšetření podstoupit znovu, nechápu, proč by to nové centrum nemělo vědět o tom, že už jsi vajíčka darovala, pro ně bude určitě i důležité vědět, čím jsi stimulovala, jak jsi reagovala, kolib bylo vajíček…
Anonymní píše:
Ahoj,ja jdu ted v lednu take darovat,ale myslim si ,ze by se o tom dozvedet nemuseli,je to jen muj nazor,ale sama vis,ze se s tim delaji docela tajnostipokud se muzu zeptat,kde jsi darovala?
a k te první otazce,jak píše Gledys,odstup min.3 měsíce a počet odběrů by mohlo být 8,ale myslim,že to změnili na 10 do 35 let věku
Přesně jak píše Gledys, můžeš si tím ušetřit spoustu vyšetření. Já darovala 2× v Reprofitu Brno. Po druhé už to byla brnkačka, skoro žádná vyšetření. Jen ultrazvuk a krev (klasika).
Anonymní píše:
Ahoj,ja jdu ted v lednu take darovat,ale myslim si ,ze by se o tom dozvedet nemuseli,je to jen muj nazor,ale sama vis,ze se s tim delaji docela tajnostipokud se muzu zeptat,kde jsi darovala?
v plzni
Liduše píše:
Přesně jak píše Gledys, můžeš si tím ušetřit spoustu vyšetření. Já darovala 2× v Reprofitu Brno. Po druhé už to byla brnkačka, skoro žádná vyšetření. Jen ultrazvuk a krev (klasika).
takže podruhé už ti nasadili rovnou injekce …nebo co vše si na podruhé vynechala?
Anonymní píše:Liduše píše:takže podruhé už ti nasadili rovnou injekce …nebo co vše si na podruhé vynechala?
a za jak dlouhou dobu si byla po druhé? ozvali se ti sami nebo si je kontaktovala ty?
Anonymní píše:Anonymní píše:a za jak dlouhou dobu si byla po druhé? ozvali se ti sami nebo si je kontaktovala ty?Liduše píše:takže podruhé už ti nasadili rovnou injekce …nebo co vše si na podruhé vynechala?
Ahoj chtela bych se zeptat jak to bylo s nahradou spojenou s darovanim v tvem pripade, kdyz se to nepovedlo?
Ahoj holky,
byla jsem na podzim darovat vajíčka a vše bylo naprosto v pořádku, ani špatně po narkoze mi nebylo. Řekla jsem si, ze jednou to stacilo i proto, ze me od toho rodina odrazovala, kvůli možným komplikacím. Teď se mu ale ozvala kamarádka, ze hledá dárce, aby se posunula v poradniku a nemzsela tak dlouho cekat.
Tak mě zajímá, kdo jste darovali více krát, kolik z vás mělo i druhý odběr bez komplikací a je tu někdo, u koho napodruhé nastaly?
@Rusallka darování vajíček je úplně stejně jako IVF. Já jsem na odsati vajíček byla už 4× a jen naposledy mě Bolel trochu víc podbrisek, tak jsem si nechala dat kapacku a ulevilo se mi. Jsou holky, co jdou na IVF a tudíž na odsati vajíček opakovaně a vždy všecko v pohodě ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
mohu darovat vajíčka dvakrát po sobě? ale v jiném centru protože to první mi nevyhovalo, ale nechci aby se centra o sobě navzájem dozvěděla, myslíte že to mají někde v registru že jsem již jednou někde byla????