Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky mám malý dotaz. Rozhodla jsem se darovat vajíčka v Gennetu a dostala jsem spoutu papírů,které jsem si přečetla až doma…a je tam jeden papír je to Žádost o úhradu účelně vynaložených výdajů dárkyně vajíček v souvislosti odběrem oocytů… a jsou tam kolonky na výdaje př. cestovní náklady…kč
náhrady za ušlou mzdu…kč
celkem účelně vynaložené výdaje…kč
Tak mě zajíma jestly dostanu zaplacené pouze to co prokážu a nebo celou částku kterou tam mají napsanou…
Děkuji za informace ![]()
Ahoj.. Ja jdu taky ted darovat vajička.. Dají mi časku 23OOO kč. To se sečte dohromady.. Musejí tam vypsat ty naklady ![]()
Taky jdes do gennetu? Kdy tam jdes…nebo uz pichas hormony?
Takze jestly jsem to pochopila dobre tak tu castku daji i pres to ze ty naklady nebudu mit zdaleka takovy jako je ta castka? Ani mi tak nejde o ty penize ale spis to ze je to jedine cemu nerozumim… jinak vim do ceho jdu. Dvakrat jsem absolvovala IVF ICSI…
Tak tohle by mě taky zajímalo, taky se k tomu chystám, na prvním pohovoru a genetice už jsem byla, teď čekám ještě na jedno vyšetření. Původně jsem šla se sestřenkou, aby ji to posunulo v pořadníku, ale nakonec šla na řadu ještě dřív než jsem se tam doplácala, ale když už jsem tam byla a absolvovala tu genetiku, tak jsem si říkala, že to aspoň dotáhnu do konce.
Takže ty náklady budu muset nějak prokazovat a dostanu zaplaceno jen to co prokážu? Nepracuji a jsem z Prahy, takže to mi zaplatí těch 32kč za tramvaj a šupajdím domů nebo jak? ![]()
Tak to jsme na tom stejne presne tohle bych chtela vedet…jsem taky z prahy momentalne nepracuju i kdyz zamestnana jsem…jen cekam az nam vemou kluka do skolky abych mohla zpatky do prace… Doufam ze se najde nekdo kdo nam poradi… ![]()
Tak a mě by zajímala jedna vec.. Genetika mě čeká ted 13.12. a na pohovoru se mě ptal na vrozene vady. Myslel i psychicke. Já řekla ze jsem byla lečena. A on že myslí třeba pokusy o sebevrazdu atd. Což já měla sklony k sebevrazde. Mám to i v dokumentech. myslíte že to bude velky problem?
Já byla teda v Brně v Reprofitu. Dostala jsem 15tis. Nic jsem prokazovat nemusela. Mají jednotnou částku a tu dostanou všechny stejnou.
Jak by k tomu přišly ty, které bydlí třeba hned vedle kliniky?!
Všechny podstupují stejné vyšetření, stejnou bolest, atp… Takže všechny dostanou stejnou částku ![]()
Jinak, kámoška byla ted byla už na 6 odberu vajiček a peníze ji davaji po odberu hned na ruku. je to jakoby takova odměna. Ale v musi se napsat že je to za naklady jizdy, nebo za to že vám někdo musí hlidat ditě atd. Ale myslím že po vás určitě nebudou chtím prokazovaní jizdenek.
Tak po mě nechtěli žádné dokazování, ani vypisování, kolik cca projedu. Sestra mi pouze řekla, že jsou to jakoby náklady za tyhle věci. Nemůžou ti dát peníze za to že ti vzali vajíčka, je to nezákonné. Proto oni to mají takhle „podchycený“ ![]()
Taky jsem dostala peníze hned na ruku, ještě jsem nebyla pořádně probraná z narkozy ![]()
Ale nezdá se mi poet odběrů u tcé kamarádky. Povolené jsou 3, max 4. Takže pochybuji, že šla po šesté. Žádný dokrot by si to nelajznul, protože by z toho mohl mít véééélké problémy.
Tak to jsem si oddechla,protoze uz jsem si predstavovala jak budu shromazdovat trapne nejake jizdenky a podobne veci… ![]()
Jo a jinak k tomu co jsi psala Sikinka16 tak jestly to mas napsany v papirech tak nevim jak se na to budou tvarit…snad by to nemel byt takovy problem ale mozna taky jo…vazne netusim…jinak ja jdu taky 13.12 na genetiku ale az odpoledne…tak to se tam asi neuvidime…
Vis co te ceka sikinka16? Byla jsi na necem takovym nekdy?
Omlouvám se, že narušuji tuto diskuzi.
Zajímalo by mě, jaká je věková hranice? Je mi jasné, že to není všude stejné ale aspoň tak nějak. Chtěla bych též darovat ale až po druhém těhotenství… A nevím, zda to ještě vůbec dopadne. Těhotná ještě nejsem a příští rok mi bude 30.
Děkuji.
Mě v gennetu rikala doktorka ze na odber-darovani muze jit kolikrat to spis telo snese nez by zenska chtela. A ze cim tam jdete vicekrat tak uz to neni tak jako poprve…nevim jestly kvalitativne nebo jak. Ja byla na dvou odberech ale kvuly nasemu miminku a tohle bude moje prvni darcovstvi takze dohromady to budou tri odbery… tak uvidime kolik toho bude ![]()
No vetsinou do 30 let berou a do 35 neradi ale kdyz jsou v poradku testy tak by te taky vzali. Cim je zena starsi tak tim tam je vetsi riziko vyvojovych vad…
A kolik ti je jestly se muzu zeptat.
Sikinka16…ty chodis kam do gennetu? Do palace Archa nebo na Letnou?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.