Darování vajíček - kojení a stimulace

4
5.1.12 10:48

darování vajíček - kojení a stimulace

Zdravím všechny emiminačky,

prosím o info, zkušenost či radu, našli jsme kliniku v zahraničí (Švýcarsko), kde můžu darovat vajíčka své vlastní sestře, která je po nemoci neplodná. Bohužel, u ní už hraje roli věk a potřebovala by vajíčka co nejdříve. Já jsem pro změnu neplánovaně v jiném stavu (TP 03/2012).

Bylo mi řečeno, že bych během stimulace neměla kojit, ale někde jsem našla, že by to nemusel být problém. Tak jak? :) Kdy nejdříve mohu sestře vajíčka darovat? Jak je to s kojením? Stačí, že začnu při plném kojení menstruovat a nebo se musí úplně ukončit kojení? A poslední otázka, v případě, že by měly hormony přecházet do mateřského mléka, a tím by nějak ohrozili miminko, je možné po dobu stimulace odstříkávat a později znovu začít kojit?

Asi to zní krkolomně, ale sestřička prošla opakovanou onkologickou léčbou zrovna ve věku, kdy se obvykle ženy rozhodují pro dítě a po 10ti letech je v pořádku, ale začíná být na mateřství starší (40let)…tak bych moc ráda, aby vše nějak klaplo…doktor říká, že je ve věku, kdy čím dříve, tím lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
204
5.1.12 10:51

Asi by to chtěla zeptat se přímo na té klinice,ale já jserm musela počkat až úplně přestanu kojit a teprve potom jsem mohla podstoupit vstupní testy.Sice to nakonec nedopadlo a nebyla jsem vybraná jako vhodný dárce,ale byla to zkušenost.Držím pěsti ať sestřičce můžeš pomoci :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
5.1.12 10:55

Dle mého jde o to, že při kojení je zvýšený prolaktin, který může negativně ovlivnit jak množství, tak kvalitu vajíček. Ženy podstupující samy IVF se předem snaží si prolaktin porovnat do normy a při kojení ta norma bude vždycky zvýšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Blanche123
30.5.13 23:03

Mohla bych se zeptat na kontekt té kliniky ve švýcarsku? Řešíme podobný problém, ale české zákony jsem tak omezené!
Moc děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
28.4.18 20:41

Dobrý den, mohla bych se zeptat na kontakt na tu kliniku. A také bych se chtěla zeptat jak je to s placením. Navíc asi budeme potřebovat na překlad :(.Nemám moc informací, protože, když se zmíním, že bych chtěla darovat vajíčko své sestře, obrazně řečeno mi všude zabouchnou dveře před nosem s odpovědí, že u nás to nejde a basta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.