Cena IVF, IUI

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2672
17.1.12 11:30

cena IVF,IUI

Ahojky, zítra jdu poprvé do caru a zajímá mě co vše je hrazené pojišťovnou , když se jedná třeba u normální IVF,bez dalších vymožeností,prodloužená kultivace , uchovaní embryii atd.. třeba cena za léky mám flexi passy tak jestli -když to bere moje lékárna ty léky mohu zaplatit tím..na tu stimulaci..?kolik to tak vyjde?Moc děkují případně IUI..cena díky moc:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
17.1.12 11:40

Ono jde o to čemu říkáš další vymoženosti :) většina caru má na netu ceník. jinak léky na ivf stály 5000kč

iui je hrazený ten proces, někde si účtují tu zaváděcí trubku, mě to stálo 400kč, léky stojí jak které, některé jsou plně hrazené, ale čím větší stimulaci potřebuješ tím víc platíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.1.12 11:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68831
17.1.12 11:42

Hrazen je nezbytný základ, čili základní léky (vč. stimulačních), nezbytné ultrazvukové kontroly, odběr vajíček v narkóze (vč. té narkózy), jejich základní kultivace (2, někde až 3 dny), transfer. Takže v té nejosekanější verzi může být doplatek i nulový.
Při některé diagnóze jsou ale třeba metody (třeba ICSI), které je nutno doplatit.
Někdo si za tyto metody připlatí dobrovolně.
A některé CARy např. ty základní bezdoplatkové léky vůbec nenabízejí nebo některé doplatkové metody nutí plošně všem.
Co se týče léků - většinou je vydává přímo CAR, takže pak by bylo třeba poptat se tam, zda berou Flexipasy. Pokud je volba léku s doplatkem, ten se pohybuje cca kolem 5000, ale hodně záleží na typu léku a taky zda stačí základní pojišťovnou hrazená dávka (většinou ano).
IUI jako takové je plně hrazeno pojišťovnou, ale opět je zde položka léků a některé CARy si vždycky za něco nějaký ten poplatek vyžádají.
Takže obecně - je třeba se informovat na konkrétní postup při konkrétní diagnóze v konkrétním CARu, já za totéž v jednom doplácela 4 000 a v jiném 15 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
17.1.12 11:43

Ahojky,máš moc pěkného pejska,mám skoro stejnou fenku :palec:
A k tvé otázce o IVF: hrazeno je prosté smíchání spermií a vajíček a léky do určité hranice.Záleží na tom jaký protokol dostaneš a jak na léky budeš reagovat.Já mám před odběrem vajíček a zatím jsem za léky doplácela jenom 600, ale bylo mi řečeno, že mohou vyjít až na 5 tisíc ať se na to připravím. Jinak myslím že za léky můžeš platit jen hotově,že to tak vyžadují pojišťovny.Sečteno podtrženo pokud nevyžaduješ žádné „vymoženosti“,tak velkou část nákladů hradí pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
17.1.12 11:49

Bubu25 Tý jo,máte to fakt nějaké levnější :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.1.12 11:55

co znám páry, které tím prošly, tak všichni každý chtěl něco navíc, jelikož to zvyšuje šance a vyjde to levněji, než šetřit a pak si vyplácat pokusy spoluhradící pojišťovnou a pak zaplatit 60 000 za celé ivf jako samoplátce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
17.1.12 11:58
jizvíková píše:
co znám páry, které tím prošly, tak všichni každý chtěl něco navíc, jelikož to zvyšuje šance a vyjde to levněji, než šetřit a pak si vyplácat pokusy spoluhradící pojišťovnou a pak zaplatit 60 000 za celé ivf jako samoplátce

Naprosto souhlasím. My si taky připlácíme vše co jde. Na druhou stranu třeba zakladatelka nemá tak vážné problémy jak někteří z nás,tak by jí mohl stačit ten základ. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.1.12 12:01
Naushika píše:
jizvíková píše:
Naprosto souhlasím. My si taky připlácíme vše co jde. Na druhou stranu třeba zakladatelka nemá tak vážné problémy jak někteří z nás,tak by jí mohl stačit ten základ. :nevim:

u nas se problem nenasel, ale chteli jsme deti vic, tak jsme si rekli, ze priplatime a event. si dalsi pokusy nechame na dalsi deti. ja uz po vsech IUI vubec neverila, ze se to povede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
17.1.12 12:05

děkuji za informace:Dno já nevím ale mám endometriozu a jen jeden vejcovod vrozeny-nevím zda průchodny a půl dělohy vrozene ale normální velikosti..:( tak nevím co mi doporučí…ach jo..tak to budu muset udělat vždy po výplatě:Dnějak :Duvidíme co mi doporučí..bojim bojim. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
17.1.12 12:05

jizvík no jak se divam do tveho profilu,tak se vam to povedlo hned nekolikrat :potlesk:
my chcem taky hodne deti,ale ted mam strach aby bylo aspon to jedno :?

bubu to je dobry ze nezalezi na poctu kusu,to u nas bohuzel neni.ale ze jedno vyhodi kdyz je liche na mrazeni - to je teda na … :cert:

cvana drzim pesti a s chuti do boje.

Příspěvek upraven 17.01.12 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
17.1.12 12:06

jo a je mi 24 a příteli 34 ale slovák tak spermio určitě budu platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.1.12 12:28
Naushika píše:
jizvík no jak se divam do tveho profilu,tak se vam to povedlo hned nekolikrat :potlesk:
my chcem taky hodne deti,ale ted mam strach aby bylo aspon to jedno :?

bubu to je dobry ze nezalezi na poctu kusu,to u nas bohuzel neni.ale ze jedno vyhodi kdyz je liche na mrazeni - to je teda na … :cert:

cvana drzim pesti a s chuti do boje.

Příspěvek upraven 17.01.12 v 12:07

z ivf jsou dvojcata, nejmladsi se povedl samospadem - omylem, jsme pocitali s tim, ze proste deti mit nemuzeme a ono, jak to bylo brzo po porodu, tak jsem byla profouknuta a slo to :). jeste mame jednoho mrazacka, tak uvidime, jestli mu dame sanci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
17.1.12 12:29

Tak to je takovej příjemnej „omyl“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.1.12 12:30
Naushika píše:
Tak to je takovej příjemnej „omyl“ ;)

moc :mrgreen:
jak jsme byli překvapení, že jsem těhotná, tak o to radši nakonec jsme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.