Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lily Evans není v tom žádná věda, prostě budete spát ve stanu, no
spacák, teplé oblečení, nočník, něco teplého na sebe, nepromokavé oblečení.. když jsme byli na rodinném fesťáku, spaly tam pod stany i miminka
Zkusenost nemam, ale se stejne starou jedeme v lete na dovcu pod stan.Beru to tak, ze budeme proste spat ve stanu, misto nekde na penzionu.
Premyslim o cestovni postylce,ale asi to vyresim karimatka a spacak.
@Moise my jsme takovej ten typ rodiny co má všechny ty cestovní vychytávky, postýlku, židličku, vaničku nafukovací, zábranu k posteli a jánevimco, takže v tom stanování automaticky hledám nějakou vědu
pro sebe mám samonafukovací karimatku, páč se mi na ní dobře spí, tak už ji chci koupit aj malé a tak ![]()
Nafukovací karimatka je fajn i pro malou, jinak obecně vezmi to, co berete pro sebe. K tomu navíc nějaké oblíbené dobroty a spoustu vlhkých ubrousků - dle mě nepostradatelné na stanování ![]()
My teda v létě nebyli na festivalu, ale pod stanem a bylo to úplně v pohodě (dopředu jsme to vyzkoušeli párkrát na zahradě). Malému bylo v tu dobu devět měsíců, brali jsme pro něj s sebou matračku, dětský spacák, deku, chůvičky, jinak standardní vybavení. Režim jsme dodržovali jako doma, stejné časy spánku i jídla, koupání ve společných sprchách, užili jsme si to všichni.
@Lily Evans píše:
@Moise my jsme takovej ten typ rodiny co má všechny ty cestovní vychytávky, postýlku, židličku, vaničku nafukovací, zábranu k posteli a jánevimco, takže v tom stanování automaticky hledám nějakou vědupro sebe mám samonafukovací karimatku, páč se mi na ní dobře spí, tak už ji chci koupit aj malé a tak
no tak na všechny tyhle věci zapomeň, to pod stanem nepotřebuješ
![]()
základ je spát v teple, takže dobrá izolace zespoda. Beru s sebou pro každé dítě ještě krom spacáku i deku.. mají talent ze spacáku vylézat i když je zima. A když jsou teplé noci, tak spí jen s tou dekou
Bude to uplne v pohode. Jezdime se dvema detma, mladsi byl prvne v necelych trech mesicich a cajk.
Nestresuj se dopredu, proste ji das spat do stanu, bude se ji to libit, je to dobrodruzo a bude tam nejspis spat lip jak doma. ![]()
Za mě úplně něj vychytávka - duo spacáky pro dospělé. Zipem se přidělají k sobě a mezi 2 dospělé se vejde ještě 1 dítě. Alespoň za předpokladu, že dospělí nejsou moc obézní.
Dítě je pak v teple i za chladného počasí, což u dětských spacáku bývá problém. Případně je možné vzít takto malému dítěti místo spacáku zimní fusak, také mám odzkoušeno, že funguje dobře.
Tak jo, dík za uklidnění, koupim jí dobrou karimatku a krámy nechám doma, to jsem chtěla slyšet, díky ![]()
Teda chudák děcko, co jsou některé maminy schopné vymyslet ..........tahat dítě v létě v tom parnu kamsi na rozpálený beton, kde každý akorát chlastá, hulí a fetuje a ještě do příšerného rambajzu, který nemá s hudbou nic společného
Na festival si jeďte sami a děcko vemte raději k vodě.
@Tecumseh na to jsem se neptala, ale dík za radu
žádný strachy, jedem pak k móřu, na hory, užije si dosytosti. Tak si myslim, že si klíďo může užít i divadlo, hudbu a ostatní děti. A dobrodrůžo ve stanu jako bonus ![]()
btw jak víš na kterej festival jedem, že jsi si hned tak jistá, že to bude špatná hudba? ![]()
na klasickej fesťák se všim co k tomu patří jedem taky, malá bude u babičky, deset tisíc opilejch příslušníků rozličnejch subkultur vidět myslim ještě nemusí.
Tak hlásim, že akci jsme zvládli na jedničku, ve stanu jsme měli hromadu dek a dětskej spacák, úplně jsme na víkend zrušili režim takže mezi 22-23 malá zalezla do kočáru se kterým jsme parkovali tak, abychom my hudbu slyšeli a malou noc nerušila, tam spala do 1-2 než jsme šli spát my, pak jsme ji spící přešupli do stanu kde spala spokojeně až do rána. Takže kdyby to někoho zajímalo, fesťák s batoletem pod stanem je naprostá pohoda ![]()