Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, syn má dva roky a stále máme dudlík. Jen na spaní ale měl by ho klidně pořád kdybych mu ho dala zejo
Jenže on je na něm prostě závislý tak že když ho nemá v puse tak hýbe pusou jako by ho tam měl a skřípe občas zubama 😏 prosím poraďte mi jak mu ho odebrat. Děkuji moc ![]()
Tak to by zajímalo i mě
Naše malá má 2,5 a na spaní ho má pořád. Vůbec nemám odvahu ji ho sebrat, protože by byla prořvaná noc ![]()
Ahoj, ja jsem ustrihla spicku dudliku. Tak to fungovalo na moji mladsi segru a taky to fungovalo na moji dceru.
Včera byla ideální příležitost dát čertovi. Jinak pomalinku stříhat, tvářit se že je rozbitý a jiný není, třeba sám zahodí, pomalu ustřihovat tu gumu prostě… A ty noci vydržet, jo, nejdřív bude asi řvát. Záleží jak moc se dudlíku chcete zbavit a jak moc vydržíte.
Já synovi povídala pohádku o tom, jak zvířecí miminka nemají dudlíky, protože je zvířecí maminky nemají kde koupit, tak chodí skřítek, co si je bere od velkých šikovných dětí, které je nepotřebují. Měli jsme strom, kam jsme je nesli a druhý den tam měl odměnu. Povídali jsme denně a nechala jsem ho, aby se sám rozmyslel, kdy se na to cítí. Bylo mu 2,5, když ho odložil (měla jsem strop 3 roky).
Není to můj nápad, kdysi jsem to tu četla. Prvního synovi jsme ho vzali na sílu a dodnes (je mu 9) si cuca prsty a kouše nehty. Což začal dělat, když jsme mu dudlík sebrali.
U nás to proběhlo rituálně tak, že si děcko dudlík samo vyhodilo do koše a místo něj dostalo hračko… krom toho, dva roky je dost pozdě.
Taky jsem měla závisláka. Pak se jeden den poslední dudlík prostě ztratil a museli jsme jít spát bez něj. Čekala jsem scény, nekonalo se nic. Tak už jsme ty dudlíky ani nehledali… Větší problém máš ty ve své hlavě než to dítě… ![]()
Sebrat a nedat. Syn byl velky zavislak. Jednou se muz nastval, vzal mu ho a vyhodil do popelnice. Jeden vecer byl chvilku plac, porad jsme opakovali, ze dudu odvezli popelari. Od druheho dne se vzdy akorat zeptal, kde je dudu, stacilo rict o popelarich. Pak o nich vypravel par dni sám a to byla vse.
Starším dětem ho odnesli čerti, ale těm byly shodně dva roky v prosinci. Nejmladsi je dubnovy a ty ctyri mesice by delaly hodne.
@Adelka951 včera jsem to zkusila že to odnese čert no a bez úspěchu
brečel a budil se kde ho má ![]()
@debra.morgan no čerta a jsem to zkusila ale budil se a hledal ho, brečel l. A já to nevydržela a dala mu ho ![]()
@PeBa12 přesně tak, brečel a chtěl ho zejo
a já to nevydržela a dala mu ho ![]()
No tak bud vydržíš nebo mu ho das, ono moc jiných možnosti není, že…
@Sarka334 podle mě byla chyba, že jsi mu ho dala zpátky. Oni budou hledat vždy. I syn, co ho dal dobrovolně, tak večer hledal. Ale jen ten večer a v noci v pohodě spal.
Syn, kterému jsme ho sebrali násilně, se ptal ještě víc než měsíc a vždy si odpověděl, že už není.
Akdyž bude v obchodě berečet, že chce sladkost, taky mu ji koupíš? Asi ne.
Situace velice podobná, nechápu, proč rozdílný přístup. Ta první noc bývá krušná, ale je to hlavně o tobě ne o tom dítěti.