Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hezký večer maminky,
syn bude mít dva roky a tentokrát bych mu ráda udělala dort sama. Nikdy jsem dort nepotahovala, chci si koupit potahovou hmotu K2, ale nevím kolik je třeba na dvoupatrový dort a na zdobení. Potřebovala bych poradit, jak vyrobit figurku krtečka a jestli je na ty figurky potřeba nějaká speciální potahová hmota?? Děkuji moc za jakékoliv rady ![]()
Figurky dělám z marcipánu, na ten dvoupatrový dort nevím přesně, záleží, jak to chceš mít složité a pak jak silnou budeš vyvalovat hmotu… Ale jedna asi stačit nebude… ![]()
Pro ilustraci, na tenhle dort padlo 800-900g K2, figurky jsou marcipánové
Ahojky, ja potahovala dort letos prvne, ale marcipan jsem si delala sama. Chutove byl vybornej, ani ne moc sladkej, potahovat s nim slo super a postavicka by sla vymodelovat taky
Mrkni na dortomanie.cz, tam jsem videla podrobnej navod na vyrobu krtecka a vsech jeho kamaradu ![]()
Příspěvek upraven 07.02.13 v 20:46
Já třeba dělala dort z marshmelow hmoty, bylo to něco jiného, ale zvládla jsem to. A na druhý jsem malovala práškovými barvami rozpuštěnými v alkoholu.
@atominnka Děkuji, je z kupovaného marcipánu, neměla jsem na nic čas a ani chuť na velké výtvory…Bylo to rychlostí blesku za jedno dopoledne
Já se vždy pro něco nadchnu a pak jsem ráda, že to mám z krku, páč mě to nadšení brzo vyprchá…
@pannda to já ne, já ráda tvořím, už i na zakázku, ale domácí marcipán nedělám, kupuju si K2 nebo Formix… měla jsem strach, aby se mi domácí povedl… ![]()
Sestra se v tom vyžívá, dělá i pro kamarádky, fotky sice nemám, ale její díla jsou srovnatelná s profíky, její zručnost jí závidím… Minule dělala Budhu, poslala foto na mobil a já si myslela, že si koupila parádní sošku a ona to figrka z dortu. Taky si shání K2 nebo něco podobného, většinou dělá z dražších věcí
Tento mi dělala kamarádka loni pro malou, letos zase něco vymyslí…
@pannda ty jo, budhu??
Já dělám tak něco takového, ty figurky moc ne-e, mám tlustý prsty ![]()