Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, může mi prosím někdo napsat kolik je potřeba marcipánu na potažení jednoho kulatého dortu a jestli se dá koupit v Praze třeba v Tescu a nejraději růžový, potřebovala bych to kupit takhle přímo protože pře net bych to už nestihla, díky
Já jsem kupovala v Kauflandu, balíček malý stál kolem 50kč, potřebovala jsem 2ks, dají se tam koupit i ozdoby cukrové. Marcipán je přírodní, můžeš si ho pak obarvit. Ale nejdříve bych se zeptala v cukrárně, jestli na objednávku neprodají potřebné množství.
Zalezi na velikosti dortu, hodne na vysce a taky jestli budes potrebovat i na ozdoby
jinak po malych spalickach maji v globusu, myslim, ze vazi 100g, takze na dort prumer 28 cm je potreba tak 700-750g
Ze sem lezu ale to tedy ten dort pak vyjde pekne draho kdyz vezmu ze ten potah vyjde na 350kc.No tim padem si dovolim tvrdit ze je levnejsi ho objednat nam ted cukrarka delala 2,5 kg byl to krtecek a vysel na 600.To se tedy doma neoplati. ![]()
Tak teď jsem koukala na firmu tady co prodává potřeby na dort a kilo marcipánové hmoty stojí 150 kč, takže co jsem se ptala tady v cukrárnách tak chtějí za dort tak 700 kč tak si myslím, že se to vyplatí
@jita741 Tak tak. Dá se koupit i ve speciálce na Zličíně, 1kg asi 170 Kč (ale vyjde na dva klasické kulaté dorty). Pokud by byl dort vícepatrový nebo bys dělala nějaké figurky, zpracuješ asi celé 1kg. K tomu samozřejmě ještě gelové barvy které jsou asi nejlepší ale ty vydrží dlooouho