Dort pro tři oslavence - tři generace

Anonymní
7.2.13 11:53

Dort pro tři oslavence - tři generace

Ahoj,

ráda bych poprosila o radu, spíše nápad. Budeme slavit narozeniny naší dcery 2 roky, mého otce (kulatiny) a mé sestřenice (30 plus). Chtěla bych jim nechat upéct společný dort, takové menší překvapení.

Oslava pro cca 10 lidí.

Jenže mě vůbec nenapadá jak ho vzhledově vymyslet.

1. Máte prosím, nějaké designové nápady?
2. Uvádět na dort věk oslavenců, nebo stačí jména?
3. Jak uvést „oslovení“ mého otce? Taťka, děda?

Omlouvám se za anonym, ale jedná se o překvapení a sestřenice sem chodí.

Moc děkuji za jakýkoliv nápad :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3956
7.2.13 12:04

Pro dva by to bylo jednodušší. Ale napadá mě asi tvar většího obdelníku, který rozdělíš na tři části a každou ozdobíš úplně jinak. Pro malou a pro taťkovi kulatiny by se podle mě hodilo uvést věk a u sestřenice podle toho, jak se k tomu staví. Podle mě se člověk za svůj věk nemusí stydět. A nebo jeden velký dort a napsat na něj všechny tři jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
7.2.13 12:05

Jo a to oslovení, to bych uvedla děda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
7.2.13 12:07

A nebo jsem našla tohle, to má být asi pro trojčata. http://dorty.artmama.cz/…-oslavence-0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
7.2.13 12:13

A co udělat tři patra (můžou být malé) a každé nazdobit pro jednoho oslavence :nevim:. Spodní pro nejstaršího a vrchní pro mrně. Já bych jména nepsala, ale jen věk a vyhneš se tím oslovení táty/dědy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
7.2.13 12:14

Anebo každýmu malý dortík zvlášť dle jeho chuti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 12:15

@ivanak Cukrářku napadl trojlístek. Není to špatný nápad. Jen nevím, jak to nazdobit. Je to po rozdělení takový nijaký tvar. Navíc, pokud by měl být každý lístek jiný.

Mě ještě napadlo akvárium s rybkami - jsou ve znamení ryb, ale je to málo dětské. Pak mě napadl dort jako ostrov a tam tři palmy - na každé jméno oslavence a pod každou palmou nějaká postavička, naplácat tam truhly, poklad, papouška a kolem jako ryby v moři. Ale taky to není úplně dětské.

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
4118
7.2.13 12:15

Společné dorty jsem viděla dva, byly dětské, ale to by myslím nevadilo:

• Jeden byl obdélník, barevně rozdělený na třetiny, na každé třetině bylo jméno a vymodelovaná typická/oblíbená věc onoho oslavence (kamarádky syn tam měl autíčko, dcera princeznu). Nic víc, jednoduché, ale efektní.
  • Druhý byl čtyřlístek, bylo to pro 4 děti, viz. fotka. V tvém případě by to byl trojlístek.

Mně by se líbil i 3patrový dort, kde by každý oslavenec měl své patro, své zdobení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 12:18

@Clarita Chuť dortu vím, jedná se mi hlavně o ten design, dort na tři patra by nebyl špatný, ale moc velký. Jistě by šel udělat i menší, ale nevidím tam moc prostoru pro nějakou tu tvorbu :oops:

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
4118
7.2.13 12:19
@Anonymní píše: … Mě ještě napadlo akvárium s rybkami - jsou ve znamení ryb, ale je to málo dětské…

Proč málo dětské? To mi přijde jako skvělý nápad :potlesk:
Když se inspiruješ filmem Hledá se Nemo, bude to zase dětské až moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
7.2.13 12:20

Zakladatelko, takže to nebudeš péct ty, ale přímo cukrářka? Tak v tom případě se dá vymyslet spousta věcí. Ten ostrov je dobrý nápad. Nebo dort ve tvaru ryby a napsat tam je jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 12:23

@Ywett Líbí se mi ten čtyřlístek, respektive to, jak je to vyřešené, že tam sedí ty postavičky :dance:

Ale holky, taková menší závada. Je zelený. Zelený dort měla malá loni - krtkovo hřiště, dort překrásný, nicméně hodně výrazný a s odstupem času si každý pamatuje, že byl zelený.

Se té zelené barvě drobet bráním, proto vymýšlím, jak to zaplácat, ale efekt trojlístek se mi líbí.

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
5437
7.2.13 12:24
@Anonymní píše:
@Clarita Chuť dortu vím, jedná se mi hlavně o ten design, dort na tři patra by nebyl špatný, ale moc velký. Jistě by šel udělat i menší, ale nevidím tam moc prostoru pro nějakou tu tvorbu :oops:Zakladatelka
Tady je taky třípatrový pro 3 oslavence a myslím, že místa pro tvorbu je tam habakuk.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
7.2.13 12:25
@ivanak píše:
A nebo jsem našla tohle, to má být asi pro trojčata. http://dorty.artmama.cz/…-oslavence-0

To je pěknej nápad. Mě napadl třípatrovej, každý patro ozdobit tím co má oslavenec rád a tím co ho vystihuje, on si v tom potom každý něco najde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 12:30

@Ywett No fakt, NEMO :dance:

Jen škoda, že malá je hotová z Minnie - myš, žab a sov :roll: A jak to vidí tak ječí: „žaba, soooooova, myš“. Tak jsem chtěla aby taky tak ječela, až jej uvidí :oops: Asi ji začnu ukazovat NEMA, co na něj poví :mrgreen: Díky za nápad NEMO, alespoň to eventuálně nebudou no name ryby.

@ivanak Ano, cukrářka. Ona nám totiž loni upekla tak vynikající a krásný dort, že dokud bude péct a strávníci budou spokojení, tak jejich služeb budeme využívat. Poněvadž ten dort v naší rodině jedli i zapřísáhlí nedortovači.

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí