Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky chci se zeptat na připravu kuskusu, píšou v navodu že se to ma zalit vařicí vodou a nechat pod poklici deset minut, muj dotaz zni, to se nemusí vařit? jen zalit vodou chtěla bych ho vyskoušet tak poradte jak ho mam uvařit děkuji
Ahoj, přesně tak, nevaří se to, nasaje to vodu, nabobtná a změkne. Já třeba ráda zalévám kuřecím vývarem, je to pak moc dobré ![]()
@agvamarine nemusí se vařit, dáš jen vařit odměřené množství vody, jakmile začne vřít, odstavíš a nasypeš odměřené množství kuskusu, já přidávám lžíci oleje, zamíchám, přikryju pokličkou a nechám stát, on v té horké vodě dojde ![]()
@agvamarine Jj, do misky a zalít vroucí vodou a nechat tak 5 minutek (možná ani né) pod poklicí. Pak promíchat. Musíš odhadnout správnej poměr vody, abys to neměla jak kaši. já dávám ani ne cm vody nad hladinu kuskusu.
Nemusí se vařit, ale rozhodně je lepší ho zalít vývarem, jinak je bez chuti
Já ho míchám s ledovým salátem, balkánským sýrem a černými olivami. Nebo do něj dám kukuřici, hrášek, mrkev a osmažené kuřecí maso. Nebo do něj jen zamíchám konzervu tuňáka a přidám lístky špenátu. Posledně jsem ho dělala jako přílohu ke kuřeti a to „nasladko“ s konzervou cizrny a rozinkami… Fantazii se meze nekladou ![]()
Rozhodně bych to dělala podle návodu co píšou na krabici. Zjistila jsem, že každej to má jinak, i poměr vody. Některý se vaří. Jak to budeš dělat víckrát už si sama najdeš postup jak ti to nejvíc chutná
ale je to mňamka:)
Kuskus zalévám vařící vodou a nechávám tak 3 minuty dojít a pak ho jíme jako přílohu, např. místo rýže, je to rychlejší ![]()
Já ho ještě opražím „do sucha“ na pánvi, bez tuku, když chci aby byl sypký, třeba do salátu ale i k omáčkám a když nespěchám a nejsem líná ![]()
Ja nez ho zaleju varici vodou, trochu ho osolim, pridam kousek masla a kousek zeleninovyho bujonu. Pak zaleju varici vodou a necham cc a5minut pod poklickou, jen mrknu, jestli neni potreba pridat vodu a zamicham ho.. jime ho casteji, nez treba ryzi ![]()
Omlouvám se, že se sem cpu s dotazem trochu mimo mísu
..ale odkdy by byl kuskus vhodný do příkrmu pro mimčo..mám 6.5 měsíčního, na příkrmech od 5. měsíce, jako přílohu dávám rýži, brambor..děkuji ![]()
Odměřím vodu/vývar (jednou tolik co kuskusu), přivedu k varu, přidám máslo/olivový olej, troška chilli je taky dobrá, nasypu kuskus, přiklopím a nechám 7 minut stát
ale teda pravda návod se podle výrobců trošku liší ![]()
@monuline totéž co těstoviny - obyč kuskus je vlastně semolina, ale jsou třeba i celozrnné s těma bych ještě chvíli počkala
@monuline asi bych s tím úplně nechvátala, jak jsou to malé kousky, tak se na tom pravidelně dusím i já
natož prcek ![]()
@agvamarine sám o sobě je bez chuti, takže to chce dohnat zbytkem surovin nebo místo vody zalít vývarem - kuskus nám chutná jako hlavní jídlo, jako příloha nebo jen jako zavářka do polévky