Příprava kuskusu

292
6.2.13 20:29

priprava kuskusu

Ahojky chci se zeptat na připravu kuskusu, píšou v navodu že se to ma zalit vařicí vodou a nechat pod poklici deset minut, muj dotaz zni, to se nemusí vařit? jen zalit vodou chtěla bych ho vyskoušet tak poradte jak ho mam uvařit děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
465
6.2.13 20:31

Ahoj, přesně tak, nevaří se to, nasaje to vodu, nabobtná a změkne. Já třeba ráda zalévám kuřecím vývarem, je to pak moc dobré :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090

@agvamarine nemusí se vařit, dáš jen vařit odměřené množství vody, jakmile začne vřít, odstavíš a nasypeš odměřené množství kuskusu, já přidávám lžíci oleje, zamíchám, přikryju pokličkou a nechám stát, on v té horké vodě dojde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848

@agvamarine Jj, do misky a zalít vroucí vodou a nechat tak 5 minutek (možná ani né) pod poklicí. Pak promíchat. Musíš odhadnout správnej poměr vody, abys to neměla jak kaši. já dávám ani ne cm vody nad hladinu kuskusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
6.2.13 20:34

Děkuji moc hodlam ho vyskoušet tak snad mi zachutna:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
6.2.13 20:36

Nemusí se vařit, ale rozhodně je lepší ho zalít vývarem, jinak je bez chuti ;) Já ho míchám s ledovým salátem, balkánským sýrem a černými olivami. Nebo do něj dám kukuřici, hrášek, mrkev a osmažené kuřecí maso. Nebo do něj jen zamíchám konzervu tuňáka a přidám lístky špenátu. Posledně jsem ho dělala jako přílohu ke kuřeti a to „nasladko“ s konzervou cizrny a rozinkami… Fantazii se meze nekladou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
6.2.13 20:44

Rozhodně bych to dělala podle návodu co píšou na krabici. Zjistila jsem, že každej to má jinak, i poměr vody. Některý se vaří. Jak to budeš dělat víckrát už si sama najdeš postup jak ti to nejvíc chutná ;) ale je to mňamka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
6.2.13 20:49

Kuskus zalévám vařící vodou a nechávám tak 3 minuty dojít a pak ho jíme jako přílohu, např. místo rýže, je to rychlejší :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
6.2.13 20:51

Já ho ještě opražím „do sucha“ na pánvi, bez tuku, když chci aby byl sypký, třeba do salátu ale i k omáčkám a když nespěchám a nejsem líná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
6.2.13 20:56

Ja nez ho zaleju varici vodou, trochu ho osolim, pridam kousek masla a kousek zeleninovyho bujonu. Pak zaleju varici vodou a necham cc a5minut pod poklickou, jen mrknu, jestli neni potreba pridat vodu a zamicham ho.. jime ho casteji, nez treba ryzi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
6.2.13 21:02

Omlouvám se, že se sem cpu s dotazem trochu mimo mísu :oops:..ale odkdy by byl kuskus vhodný do příkrmu pro mimčo..mám 6.5 měsíčního, na příkrmech od 5. měsíce, jako přílohu dávám rýži, brambor..děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená mati
6.2.13 21:07

Odměřím vodu/vývar (jednou tolik co kuskusu), přivedu k varu, přidám máslo/olivový olej, troška chilli je taky dobrá, nasypu kuskus, přiklopím a nechám 7 minut stát

ale teda pravda návod se podle výrobců trošku liší ;)

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená mati
6.2.13 21:09

@monuline totéž co těstoviny - obyč kuskus je vlastně semolina, ale jsou třeba i celozrnné s těma bych ještě chvíli počkala

• Citovat
  • Upravit
12127
6.2.13 21:11

@monuline asi bych s tím úplně nechvátala, jak jsou to malé kousky, tak se na tom pravidelně dusím i já :oops: :mrgreen: natož prcek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
6.2.13 21:13

@agvamarine sám o sobě je bez chuti, takže to chce dohnat zbytkem surovin nebo místo vody zalít vývarem - kuskus nám chutná jako hlavní jídlo, jako příloha nebo jen jako zavářka do polévky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí