Příprava kuskusu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
monuline
6.2.13 21:16
@Blešík píše:
@monuline asi bych s tím úplně nechvátala, jak jsou to malé kousky, tak se na tom pravidelně dusím i já :oops: :mrgreen: natož prcek :think:

právě..já taky.. :think: tak děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9868
6.2.13 21:17

@monuline ja ho zacala davat az pozdeji, snad kolem 10m, jako testoviny. je v tom lepek.

Ja ho taky jen nasypu do porcelanove misky, nasypu na nej mrskou sula. provensalsky bylinky, promnu ho prstama, dam do vnitr kousky masla a zaliju horkou vodou asi ten cm nad. prikreju podsalkem a necham stat tak 10 minut. promicham to vidlickou, aby byl nadychany. pouzivam ho misto ryze.

Tip: misto ryze pouzivam casto ( csteji nez kuskus) jahly… jsou hodnotnejsi nez kuskus. dam tak dva salky ( nbude toho habadej) do sitka a proleju je vrouci vodou z varne konvice. potom je sklepnu do hrnce, zaleju vrouci vodou, necham varit se soli a maslem asi 5 minut a snad 10 minut musi jeste dojit ( podle navodu, pomer vody taky v navodu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená mati
6.2.13 21:18

@Blešík já mu ho mixovala ;) se zeleninou, potom i s masem, poprvé měl kuskus kolem 6/7 měs.

• Citovat
  • Upravit
9868
6.2.13 21:19
@monuline píše:
právě..já taky.. :think: tak děkuju :kytka:

proc se na to dusite? :mrgreen: nechcejte ho dyl stat at je mekci a davejte ho s omackou :mrgreen:
me se Barca dusila dloooouho rejzi, jeste nedavno, ale kuskusem nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
6.2.13 21:21

Holky tak já si ho příště taky mixnu ať nejsem trapně přidušená :mrgreen: třeba se s blížící se třicítkou naučím nehltat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24190
6.2.13 22:03

Já dělám kuskus tak, že nejdříve zaleji olejem, zamíchám a nechám vsáknout, pak teprve zalívám tekutinou (voda, vývar…). Po malých dávkách a vždy důkladně míchám. Další tekutinu přilévám vždy až se ta předchozí vsákne. To dělám tak dlouho až je kuskus měkký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
6.2.13 22:32

Varit se nemusi. Kdyz ho delam pro dospele, osmahnu cibulku, pak trochu posmahnu i ten kuskus a zaliju vodou a zakryju. Po 5-ti minutach pridam kousek masla a promicham, aby se „kulicky“ od sebe oddelily.
Malemu to davam do polivky, aby byla hustsi, protoze chce jist sam. Uvarim polivky, vypnu ji, nasypu kuskus a za 5 minut se muze jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
7.2.13 07:58
@Blešík píše:
Holky tak já si ho příště taky mixnu ať nejsem trapně přidušená :mrgreen: třeba se s blížící se třicítkou naučím nehltat :mrgreen:
:potlesk: :palec: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
monuline
7.2.13 08:00

@obrazek zrovna vcera jsem jáhly měla v kauflandu v ruce a nakonec vzala zase kuskus a pro malého rýžové vločky..tak díky za tip, příště už vezmu jáhly.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
9868
7.2.13 09:47

@monuline :mrgreen:

ja je kupuju v DM ( i kuskus i jahly ), mam je vyzkouseny, ze jsou dobry, ze se nerozvari. jednou jsem koupila kuskus v krabici v Albertu, nebyl celozrnny jako ten od alnatury a stal se z nej blemcak :mrgreen:
jahly jem jiny ani nekupovala.

jo a jeste je treba pohanka - ale ta ma takovou typickou chut a nechutna to ani me ani detem :mrgreen:
z ty se mi vzdycky podarila udelat spis takova kase. delala jsem ji s mlikem na sladko a stejne to nikdo nejedl a ja s premahanim, takze u nas vedou ty jahly.

no a jeste cervena cocka. tu pridavam obcas trochu do ryze 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
7.2.13 09:50

@obrazek červenou čočku taky můžu :pankac: dělala jsem z ní podle MF-Dnes polívku a byla mile překvapená jak je rychle udělaná a dobrá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
7.2.13 10:38

Ach jo..a zase to dm..my ho tady nemáme. :cert: :cert: :cert:
zato hned vedle sebe 2 Tety :zed:

• Citovat
  • Upravit
5010
7.2.13 16:50

@monuline u nás némlich to samý, na náměsti 2 Tety a Rossmann