Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@monuline ja ho zacala davat az pozdeji, snad kolem 10m, jako testoviny. je v tom lepek.
Ja ho taky jen nasypu do porcelanove misky, nasypu na nej mrskou sula. provensalsky bylinky, promnu ho prstama, dam do vnitr kousky masla a zaliju horkou vodou asi ten cm nad. prikreju podsalkem a necham stat tak 10 minut. promicham to vidlickou, aby byl nadychany. pouzivam ho misto ryze.
Tip: misto ryze pouzivam casto ( csteji nez kuskus) jahly… jsou hodnotnejsi nez kuskus. dam tak dva salky ( nbude toho habadej) do sitka a proleju je vrouci vodou z varne konvice. potom je sklepnu do hrnce, zaleju vrouci vodou, necham varit se soli a maslem asi 5 minut a snad 10 minut musi jeste dojit ( podle navodu, pomer vody taky v navodu).
@Blešík já mu ho mixovala
se zeleninou, potom i s masem, poprvé měl kuskus kolem 6/7 měs.
@monuline píše:
právě..já taky..tak děkuju
proc se na to dusite?
nechcejte ho dyl stat at je mekci a davejte ho s omackou ![]()
me se Barca dusila dloooouho rejzi, jeste nedavno, ale kuskusem nikdy.
Holky tak já si ho příště taky mixnu ať nejsem trapně přidušená
třeba se s blížící se třicítkou naučím nehltat ![]()
Já dělám kuskus tak, že nejdříve zaleji olejem, zamíchám a nechám vsáknout, pak teprve zalívám tekutinou (voda, vývar…). Po malých dávkách a vždy důkladně míchám. Další tekutinu přilévám vždy až se ta předchozí vsákne. To dělám tak dlouho až je kuskus měkký.
Varit se nemusi. Kdyz ho delam pro dospele, osmahnu cibulku, pak trochu posmahnu i ten kuskus a zaliju vodou a zakryju. Po 5-ti minutach pridam kousek masla a promicham, aby se „kulicky“ od sebe oddelily.
Malemu to davam do polivky, aby byla hustsi, protoze chce jist sam. Uvarim polivky, vypnu ji, nasypu kuskus a za 5 minut se muze jist.
@Blešík píše:
Holky tak já si ho příště taky mixnu ať nejsem trapně přidušenátřeba se s blížící se třicítkou naučím nehltat
@obrazek zrovna vcera jsem jáhly měla v kauflandu v ruce a nakonec vzala zase kuskus a pro malého rýžové vločky..tak díky za tip, příště už vezmu jáhly.. ![]()
ja je kupuju v DM ( i kuskus i jahly ), mam je vyzkouseny, ze jsou dobry, ze se nerozvari. jednou jsem koupila kuskus v krabici v Albertu, nebyl celozrnny jako ten od alnatury a stal se z nej blemcak ![]()
jahly jem jiny ani nekupovala.
jo a jeste je treba pohanka - ale ta ma takovou typickou chut a nechutna to ani me ani detem ![]()
z ty se mi vzdycky podarila udelat spis takova kase. delala jsem ji s mlikem na sladko a stejne to nikdo nejedl a ja s premahanim, takze u nas vedou ty jahly.
no a jeste cervena cocka. tu pridavam obcas trochu do ryze ![]()
@obrazek červenou čočku taky můžu
dělala jsem z ní podle MF-Dnes polívku a byla mile překvapená jak je rychle udělaná a dobrá ![]()
Ach jo..a zase to dm..my ho tady nemáme.
![]()
zato hned vedle sebe 2 Tety ![]()
@monuline u nás némlich to samý, na náměsti 2 Tety a Rossmann
právě..já taky..
tak děkuju