Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminky, poradíte nějaký nepečený dort k prvním narozeninám? Nechávám si péct, ale ten bude spíš jen na focení a tak potřebuji i nějaký co může jíst roční dítě. Hoďte prosím nějaký receptík. A chci se ještě zeptat od kdy se může dávat kravské mléko? Děkuji.
Kravské od roka - né na litry, ale na vaření nebo hrníček dva (klidně ochucené) na pití určitě jo..
Já udělala kysanou smetanu, šlehačku, ztužovač jsem neměla, takže jsem tam flákla puding, osladila jsem.. Vrstva piškot, ovoce, smetana a znovu.. Zakončila jsem to smetanou, na to kupovaný ozdoby.. Dala jsem to do dortový formy, okolo bebe sušenky, pak jsem to omotala stuhou.. Najdu foto ![]()
Nejdřív jsem tam dala okolo ty sušenky, pak jsem to vrstvila.. A samozřejmě den dopředu, ať se to rozleží a dá se to otevřít a drží to ![]()
@gabriela82 ten vypadá dost dobře! A recept je jednoduchý, určitě vyzkouším, díky ![]()
Na to není potřeba nic extra. Zrovna včera jsem dělala jenom tak na doma k sváče. Dala jsem do toho tvaroh smíchanej s ochuceným jogurtem, banány, dlouhý+klasický piškoty. Hotovo. Obměny možné.
Víš co já dělám, už léta a všichni ho milujou, není tedy nepečený, ale uděůám piškot do kulaté formy, nadvakrát proříznu a plním, dvě zakysané smetany ochutit moučkovým cukrem a vmíchat dvě vyšlehané šlehačky se ztužovačem, natřít placku, pokladu malinama, klidně zmaraženýma, jsou lepší než jahody, pak druhou placku, potřít, maliny, přiklopit a celé obmazat zbytkem, nahoru dávám na ozdobu šlehačku a 24 hodin nechat uležet, je to naprostá mňamka, roční dítě už kousek může.
Já dělala pro malého piškotový s bílým jogurtem se zakysanou smetanou, oslazeno jen jahodovou dětskou přesnídávkou, dovnitř ovoce (banán) a chutnal i dospělým.
Ostatně, dá se nazdobit i jako normální dort, kde piškoty nejsou vidět:-)
Já koupila korpus, potřela lehce marmeládou, na to tvaroh s troškou cukru a na to ovoce a zalít želatinou. Dělala jsem ho v listopadu a sehnala jsem dost ovoce a borůvky jsme měla v mrazáku.
U nás byl k prvním narozkám nepečený dort z jablek. Rozvaří se, pak se tam vmíchá pudingový prášek a vrství se s piškoty do kulaté formy. Nahoru jsem dala jedlý papír.
Pak je u nás ještě hodně v oblibě: velký bílý jogurt a stejné množství zakysané smetany smíchat s cukrem podle chuti. Do kulaté formy vrstvit piškoty, krém, ovoce podle chuti, krém.
Obojí je nejlepší nechat v ledničce přes noc. Aby piškoty krásně změkly.