Jak děláte vepřový guláš?

rsisa
3.2.13 09:28

Prosím, jak děláte vepřový guláš?

Pěkně prosím zdatné kuchařky o recept na dobrý vepřový guláš…normální klasický, nemusí být nějaký speciální, děkuju moooc. Předpokládám orestovat cibuli, maso, zaprášit paprikou, podlít, podusit, čím zahušťujete? Dáváte masox jaké koření ještě? Díky všem!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5158
3.2.13 09:32

Dávám koření na guláš, ale pokud není, tak sůl, kmín, pepř, paprika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
3.2.13 09:34

@rsisa já přidávám ještě balíček gulášové šťávy. A zahušťuju tmavou jíškou, ale tou hotovou(myslím Knorr) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.2.13 09:37

Hodně cibule, maso na kostky, dostatečně osolit a opepřit.. Cibuli zesklovatět, na to hodit osolené opepřené kostky, míchat, nechat trochu přichytit - kvůli barvě ;) Pak podlít a dusit pod pokličkou dokud není maso měkké - přilévat vodu! Pak několikrát zaprášit moukou (nechat vstřebat, pak zamíchat). Masox a paprika netřeba! Možno přidat kmín již do cibule..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.2.13 09:38

Já dávám jen papriku, sůl, a pepř. a normální čerstvej česnek. zahušťuju většinou moukou, výjimčně taky knorr jíškou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.2.13 09:39
@gabriela82 píše:
Hodně cibule, maso na kostky, dostatečně osolit a opepřit.. Cibuli zesklovatět, na to hodit osolené opepřené kostky, míchat, nechat trochu přichytit - kvůli barvě ;) Pak podlít a dusit pod pokličkou dokud není maso měkké - přilévat vodu! Pak několikrát zaprášit moukou (nechat vstřebat, pak zamíchat). Masox a paprika netřeba! Možno přidat kmín již do cibule..

guláš bez papriky? to jsem neslyšela 8o 8o jo a nejlepší guláš je na sádle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
3.2.13 09:41

Pokud nedám papriku, nemůžu to už nazývat gulášem ale jen vyšťavené maso :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.2.13 09:42

Zkuste a uvidíte :mrgreen: S paprikou je takovej ten klasickej hospodskej.. Ten můj je jednouduchej, ale dobrej.. Maso se musí přichytit, aby to mělo barvičku.. Je dobrej, teď ho kořením míň a malá ho jí taky - s těstovinama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
3.2.13 09:44

@gabriela82 to to jo, ale guláš už to fakt není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.2.13 09:45

To mě nikdy nenapadlo :mrgreen: Tak pardon, u nás doma je to guláš.. To by mě zajímalo, co všechno mě ta moje máma ještě naučila špatně :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.2.13 09:49

Ahoj, orestuji cibuli, do hodně zlatava, na to maso, taky hodně vyrestuju. Pak hodně papriky (zjistila jsem, že to je základ dobrého guláše). Ale jen aby se maso obalilo, nerestovat nebo zhořkne. Pak vodu (samozřejmě sůl) a vařím do měkka. Pak zahustím moukou. Masox nedávám, nejsem zvyklá. A malá už jí s náma, tak nedávám ani jiné koření. Ale jinak bych dala pepř, nebo gulášové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.2.13 09:50

@gabriela82 Tak bez papriky to fakt není guláš, ale nějaká omáčka. Ale kdybys ji tam dala, tak je to guláš, jak děláme my :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
3.2.13 10:05

Dělám ho podobně jako holky tady. Hodně cibule, orestovat skoro do tmava, přidat maso a opéct. Pak přidávám sladkou mletou papriku, pepř a drcený kmín. A potom jak kdy, co mám doma. Někdy dám gulášové koření, někdy základ na Guláš Vitana, ale většinou ho dochutím jen česnekem a solí. Někdy tam dám na kostičky čerstvou papriku. A zahušťuju buď tmavou jíškou nebo moukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
3.2.13 10:06

Total OT, ale z vas by tady jeden dostal hlad :mrgreen:  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
3.2.13 10:28
@NikysekR píše:
Dělám ho podobně jako holky tady. Hodně cibule, orestovat skoro do tmava, přidat maso a opéct. Pak přidávám sladkou mletou papriku, pepř a drcený kmín. A potom jak kdy, co mám doma. Někdy dám gulášové koření, někdy základ na Guláš Vitana, ale většinou ho dochutím jen česnekem a solí. Někdy tam dám na kostičky čerstvou papriku. A zahušťuju buď tmavou jíškou nebo moukou.

tak ho dělám i já :), ale ne moc často, doma není v takové oblibě, :roll: u přítele jo, ale u mne ne :roll: :roll:, co se týče dětí ty by to snědly bez problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí