Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky holky. Delam dortik, na ktery chci dat lentilky. Potahovat budu domacim marcipanem (mlecnou hmotou).Cim tam budou dobre drzet i z boku? Mam k dispozici zbytek masloveho kremu, vodku, vodu. U vsech tri moznosti mam pocit, ze to nebude drzet.
Nebo jeste muzu rozredit tu mlecnou hmotu a zkusit to tim.
Nechci delat hokusy pokusy, abych to nepokazila. Kdo ma zkusenost, prosim poradte.
@janet9 neporadím jak přilepit, akorát to dej až na poslední chvíli a pak už to nedávej do lednice. Syn měl na dortu přes noc v lednici a když se to druhý den vyndalo a ohřálo na pokojovou teplotu, tak z nich slezla barva a byly vybledlé. Jinak to měl připevněné krémem, ale klasika nahoře.
@HankaHK píše:
@janet9 neporadím jak přilepit, akorát to dej až na poslední chvíli a pak už to nedávej do lednice. Syn měl na dortu přes noc v lednici a když se to druhý den vyndalo a ohřálo na pokojovou teplotu, tak z nich slezla barva a byly vybledlé. Jinak to měl připevněné krémem, ale klasika nahoře.
To me taky nenapadlo, ze by to mohlo vyblednout.
To asi tim vlhkem.
@janet9 píše:
To me taky nenapadlo, ze by to mohlo vyblednout.To asi tim vlhkem.
ta barva stece dolu, stejne jako kdyz to ocucas, lentilky nedavat ![]()
Ja bych lepila asi kapkou cokolady. A s tou lednickou je to bohuzel pravda. Diky automatickemu odmrazovani se to jakoby orosi a pusti i barva z obarvene mandlovky.
Aby se dort neorosil je dobré dát ten dort do kartonové (ne papírové) krabice anebo dát za dort k zadní stěně lednice kus kartonu.
Rozehrát potahovku na kaši a tím přilepit, ale lentilky se určitě roztečou a pustí barvu, takže lepit až před podáváním
Ja to lepila cokoladou. Ale lepila jsem to rano v den narozenin, aby se to nerozteklo.
@mona77 krásnej, taky by mě to zajímalo, kolik krabiček koupit ![]()
Mela jsem 6 tech velkych baleni. Ale spousta lentilek zbyla (neva, nasi kluci si s tim hrave poradi
). Ono je v tom baleni totiz od nekterych barev min kusu ![]()
Tak jsem to nakonec lepila den predem cokoladou. Vsechno v pohode, lentilky vybledly az po rozkrojeni…a to uz bylo jedno. ![]()