Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj muzete mi nekdo poradit jak udelat kure s nadivkou. Tedy spis tu nadivku. Nemam cerstvou petrzelku. A vsude pisi ze se tam ma dat. Mate nekdo receptik?:-) Díky
Mám recept i na nádivku z drůbežích jater. A máš nějaké sušené bylinky? Dej tam sušené, nebo to vynech úplně, nemusí tam zelené býtvždy ![]()
Já dávám 6 rohlíků, 0,5l mléka, 3 žloutky, sůl, pepř, muškátový květ. Pak do toho vmíchám sníh ze třech bílků. Petrželku dávám taky, ale spíš pro barevnost. Můžeš do toho hodit i něco jiného, nebo petržel sušenou. A když nemáš, taky se nic nestane. ![]()
Jinak já nádivku necpu do kuřete, ale dávám ji okolo. Víc mi chutná, když je propečená.
@zasemamina píše:
Mám recept i na nádivku z drůbežích jater. A máš nějaké sušené bylinky? Dej tam sušené, nebo to vynech úplně, nemusí tam zelené býtvždy
Tak bohužel, zelené je tam taky. Ale třeba někoho inspiruju ![]()
plátky slaniny, 100g drobných těstovin /písmenka/, 150g kuřecích /nebo jiných/ jater, 3 vece, strouhanka, česnek, petrželka, muškátový květ, pepř a sůl.
Smícháme játra, žloutky, česnek, muškát, sůl, pepř a přidáme uvařené těstoviny. Přidáme pežtrželku, trochu strouhanky a sníh z bílků. Osolené kuře naplníme a poklademe slaninou ![]()
A samozřejmě upečeme…
@Sane píše:
Jinak já nádivku necpu do kuřete, ale dávám ji okolo. Víc mi chutná, když je propečená.
Taky tak.
Já dávám petržel nebo pažitku. bez té to prostě není ono!!Nic jí nedá vuni ani chuť
dělám 3 vejce,3 rohlíky, dvě hrsti petržele, anglickou slaninu, kapku mléka, gril koření
vejce oddělim bílek od žloutku. Bílek ušlehám ve sníh, do žloutku přidám gril koření. rohlíky na kostičky, anglickou na maličké kousky.
Anglickou, žloutek a gril koření smíchám + petržel nakonec přidám sníh a nacpu tim kuře,
JE TO VYNIKAJÍCÍ, JÍME ČASTO:-d
Petržel nedávám, když není, dělám podobně jako Sane - dávám někdy játra, někdy třeba mandle, co tě napadne…
Já dělám mandlovou nádivku - tu miluju. Ale přesný návod nedám - dělávám to od oka. Namočím rohlíky do mléka. Žloutky ušlehám s máslem, vmíchám rohlíky, přidám mandlovou tresť a pokrájené mandle, sůl. Nakonec opatrně vmíchám sníh z bílků.