Telecí - co s ním?

31594
1.2.13 18:38

Telecí - co s ním?

Ahoj, dostala jsem teď 3/4kg telecího, jsme na to tu já a děti, takže není ta spotřeba masa taková, jako kdybych tu měla ještě masožravýho chlapa, chystám se z něj udělat víc jídel - ale co?
Napadlo mě udělat kousek k rajský, jen nevím, jak dlouho ho dělat. Stejně tak mě napadlo ho udělat dušený na mrkvi, ale jak dlouho? A pak třeba přírodní řízek - nakládat, naklepávat, jak dlouho dělat?
Nebo ještě něco jiného vás napadá? Hlavně aby to bylo vhodné pro děti, tudíž ty řízky jsou až na posledním místě. Nerada bych ho zmršila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1489
1.2.13 18:39

Zkus najít něco tady http://www.recepty.cz/…ni/fulltext/?…
Já mám teda nejraději vídeňský řízek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
1.2.13 18:40

Z teleciho cokoliv…ja miluju i jen tak uvareny v tlakacu…stejk..na omacky..jakykoliv od svickovy az co te napadne…kousek do polivky - rozpada se to na jazyku…proste cokoliv te napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.2.13 18:46

@mikitaa a jak dlouho se to dělá v tlakáči? Jsem si říkala, že bych v něm udělal právě to na mrkvi, ale bojím se, aby z toho nebyla kaše, když to nakrájím třeba na nudličky, abych to pak nemusela extra dětem porcovat, stačí tomu půlhodina?
A steak, z toho mám hrůzu, protože jsem snad ještě nikdy nevyprodukovala hovězí stejk, který by nebylo potřeba stokrát přežvýkat :roll: Vím, že by telecí mělo být měkčí, ale nevím, o kolik :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1489
1.2.13 18:49

Gladys - já ho dělám max. půl hodiny a to ztlumené na minimum. Jako vepřové, jinak se to pak už moc sype. Záleží na tom, co mají tvoje děti rády. U nás jsou nejoblíbenější omáčky, i křenová :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
1.2.13 19:05
@Gladys píše:
@mikitaa a jak dlouho se to dělá v tlakáči? Jsem si říkala, že bych v něm udělal právě to na mrkvi, ale bojím se, aby z toho nebyla kaše, když to nakrájím třeba na nudličky, abych to pak nemusela extra dětem porcovat, stačí tomu půlhodina?
A steak, z toho mám hrůzu, protože jsem snad ještě nikdy nevyprodukovala hovězí stejk, který by nebylo potřeba stokrát přežvýkat :roll: Vím, že by telecí mělo být měkčí, ale nevím, o kolik :oops:

nekrajej to..dej varit celej kus co tam chces dat..krasne to nakrajis nebo jen rukou oddelis potom co to uvaris…pulhodka by mohla stacit…ale nebala bych se i hodinky to se pak sype ale ja to mam hrozne rada to rozadajici se maso..to zalezi jak to mate radi vy…stejku se neboj..z teleciho je to mekky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.2.13 19:10

@mikitaa ok, tak v celku :mrgreen:

@macík taky to vidím spíš na omáčky, jako ne že by děti nesnědli i samotný maso, ale bude toho víc, navíc já jsem taky omáčková :mrgreen:

Holky, dík za rady, jdu uložit děti a vrhnout se na to, ať mám na víkend navařeno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
1.2.13 19:35

Dělám tohle http://www.zdenekpohlreich.cz/soutezici/83

a dělávám to prostě z telecího masa - jelikož líčka se mi nepodařilo nikde sehnat :roll: a je to tuuuze dobrý! dávám to i dětem, alkohol se vyvaří a maso se doslova sype - děti se můžou užrat! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.2.13 19:54

U nás z telecího vede tohle : http://www.sitalemvkuchyni.cz/…-alla-romana . A pak ještě tohle : http://www.apetitonline.cz/…voltini.html . Nevim co nám chutná víc. Oboje zmizí hned!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
1.2.13 19:57

Ahoj, telecí nebo hovězí s mrkví u nás frčí hodně, ještě mi malá zbožňuje když se nudličky nebo plátky masa jemně osolí a opepří (něco jako roštěnka) a do zahuštěné omáčky prolisovat vařené vajíčko a rýže k tomu. Nebo bych z telecího udělala klidně svíčkovou. Uvařit v polívce a rajskou nebo koprovku. Pokud budeš dělat v papiňáku tak by mělo stačit těch třicet minutek. Přeju dobrou chuť!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.2.13 10:17

Tak nakonec telecí na mrkvi a rajská, parmské šunky atd doma běžně nevedeme :mrgreen:
Nicméně jsem si aspoň udělala inspiraci na něco jiného, některé nápady hodlám využít s kuřecím.

@dvojmatka teď jsem si vzpomněla, banánová bábovka z pekárny dopadla žalostně, nevím, jestli tam mělo být míň těch banánů či kde byla chyba, ale z pekárny vypadla banánová vlhká cihla, takže něco, co bch bábovkou fakt nenazvala. Celkově mám pocit, že na nějaké sladké buchty je pekárna dost naprd, jediný, co se mi kdy povedlo vytvořit ucházejícího, byl makovník.
Jo, ale jinak se banánová cihla sežrala tak jako tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
19.3.18 07:50

rychlý recept na telecí

Poradíte mi prosím nějaký recept s telecím masem. Chtěla bych udělat oběd pro svoji dceru 18m. Bude to jídlo jen pro ni na dnešek, take aby to bylo rychle. Mám už nakrájené kostky. Chtěla bych ji to dát s těstovinami. Ale nechci zase aby to bylo jako typ omáčka rajská svíčková na paprice atd. napadlo mě něco se zeleninou ale aby to nebylo suché. Nějaký nápad? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.3.18 07:56

Teleci dělám třeba v mrkvi, ale to je omáčka. Ono je dost libove, tak samo o sobě ti dost stavy k testovinam neudělá. Ještě je dobre ho upéct v pecici bubline třeba s trochou zeleniny - je pak měkké a stavnate. Ale proste k testovinam to aspoň trochu toho vypeku nebo omacky chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
19.3.18 08:10

Upečené na zelenině to bude moc dobré (dala bych tam bylinky provensálského typu), podlít to trochou vody a třeba kousek másla. Telecí je libové, takže to si tamo o sobě výpek neudělá…
Jinak za mě je telecí nejlepší nechat v celku a udělat jako stejk (ale to zrovna pro malého prcka s pár zubama nebude :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
19.3.18 08:13

No dcera má zatím jen 4 zuby, nerostou :-) Co dát to telecí péct jen na másle s mrkví, petrželí? a pak přílohu s bramborem? co k tomu ještě dát péct? nebo by bylo dobré jen ta mrkev petržel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí