Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
nenapadne některou z vás, co bych mohla upéct za buchtu ze surovin, které mám doma?
Mám: Tvaroh, mouky všechno druhu, mléko, prášek do pečiva, pudinky, vajíčko pouze 1ks, máslo cca 100g
Nemám: olej, víc vajíček, víc másla
, ovoce
Nenapadne vás něco? Zítra jsou děti doma, já mám dovolenou (
), tak že bych těm piraním teď něco upekla, aby mě ráno nebudily kvůli snídani.
Díky!
Jestli máš víc toho tvarohu, zkus tohle
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
A nebo klasický těsto, namatlat tvarohem s vyšlehanym máslem a dozdobit čokoškou, ovocem…
@Loll píše:
Ahoj holky,
nenapadne některou z vás, co bych mohla upéct za buchtu ze surovin, které mám doma?Mám: Tvaroh, mouky všechno druhu, mléko, prášek do pečiva, pudinky, vajíčko pouze 1ks, máslo cca 100g
Nemám: olej, víc vajíček, víc másla
, ovoce
Nenapadne vás něco? Zítra jsou děti doma, já mám dovolenou (
Díky!), tak že bych těm piraním teď něco upekla, aby mě ráno nebudily kvůli snídani.
Kakao máš? já dělala nedávno hrníčkovou bábovku a na to by to mohlo stačit
Až usnou děti, zkusím najít recept ![]()
Kolik tvarohu?
sypaný tvarohový koláč, něco jako dělal Pavel Vítek ve VIP prostřeno. on ale dělal s jablky
Tohle- http://www.toprecepty.cz/…paviho-ocka/ akorát bez ovoce ![]()
Holky, díky. Kakao mám, tvarohu jednu vaničku, vajíčko jedno. Mám ale hrozně málo másla a žádný jiný tuk.
Tvaroh, vejce, máslo, mliko, prdopeč, cukr a mouky tolik, aby z toho vyšlo kloudné těsto, kdyžtak kakao, kydnout na plech a upéct. Však ono z toho něco vyleze
Já taky kažou chvíli postrádám nějakou zásadní surovinu a tak různě experimentuju zatím se vždycky všechno snědlo rychle a s pochvalou ![]()
jinak vejce se dají nahradit solamylem, to jsem si tu jednou přečetla a nedávno vyzkoušela, fakt to fuguje. Určitě jsou i další podobné vychytávky ![]()
@Etcetera78 píše:
Tvaroh, vejce, máslo, mliko, prdopeč, cukr a mouky tolik, aby z toho vyšlo kloudné těsto, kdyžtak kakao, kydnout na plech a upéct. Však ono z toho něco vylezeJá taky kažou chvíli postrádám nějakou zásadní surovinu a tak různě experimentuju zatím se vždycky všechno snědlo rychle a s pochvalou
jinak vejce se dají nahradit solamylem, to jsem si tu jednou přečetla a nedávno vyzkoušela, fakt to fuguje. Určitě jsou i další podobné vychytávky
Skvělej přístup! ![]()
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 500ml kefíru (acida), 2 polévkové lžíce kakaa, 1 a 1/2 čajové lžičky jedlé sody
POSTUP PŘÍPRAVY
Všechny suroviny smícháme dohromady a vlijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech (nejlépe hlubší). Těsto poklademe ananasem (trošku zamáčkneme do těsta) a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 20-30 minutek. Po vytažení můžeme ještě polít čokoládovou nebo citrónovou polevou.
Místo ananasu můžeme dát mandarinky nebo buchtu poházet vymíchaným tvarohem nebo uvařeným pudinkem.
misto oleje ti staci to rozehrate maslo a misto kefiru mleko, nahoru pak dej ten tvaroh
@Loll já bych to viděla spíš na palačinky zapečené s tvarohem a z pudinku udělat krém na polití…
Máslo si necháš a namažeš ho na rohlíky nebo chleba, kdyby palačinky nestačily pro ty největší hladovce…