Fimóza u 19 měsíčního batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5
30.9.25 05:25

Já si pamatuji na svoji fimózu ve čtyřech letech (dnes je mi 70). A nebyla to až taková prča, když mě ho maminka mazala nějakou mastičkou a on se mi postavil a né a né lehnout
(to mi zůstalo dodnes, milé dámy, prosím hlaste se po jedné)

• načítám...
5080
30.9.25 05:45
@Doctus píše: Více

U nás žádný problém :nevim: Naopak všude slyším problém s pozdějším přetahováním :think:

• načítám...
3909
30.9.25 06:01

tak radí odbirník!!!

• načítám...
3909
30.9.25 06:04

a ty bys to řešil jak?

• načítám...
3909
30.9.25 06:16
čtení článků na netu nahradí uro kongres???
Jestli ty jsi lěkař, tak to raději nedělej. Tady prskáš, urážíš a plácáš nesmysly. Jediné v čem souhlasím, u 19 měsíčnîho člověka, je tato činnost zbytečná.
  • načítám...
5938
30.9.25 06:21
@Anonymní píše: Více

Tak je doktorka koza hloupá. To se nedělá. Teď to mažte, jak vám doktor výše řekl a modlete se, ať je v pořádku. Že nejde takto malému dítěti přetáhnout, je normální.

• načítám...
5938
30.9.25 06:23

A když jsem tady jednou napsala, že někteří lékaři jsou pi. tomci, tak jste se do mě pustil. A vidíte, sám jste překvapený, jaké pit. omosti může také lékař radit.

• načítám...
18537
30.9.25 07:29

Ale no tak. Každý někdy nemáme svůj den, ale dneska jsou tyhle komentáře fakt hodně ustřelene. Tohle je tak hnusný chování, ze bych očekávala omluvu zakladatelce.

• načítám...
7258
30.9.25 07:56
@Anonymní píše: Více

ty joo fakt se mělo holčičce roztahovat od miminka??? mě to tedy neřekli ani v porodnici ani lékař. Vím že jen na prevntivní kontrole dělali kontroly.

• načítám...
1063
30.9.25 08:09
@KKK85 píše: Více

No, melo by se hlidat, zda nesrustaji pysky. Vylozene roztahovat neni nasilim urcite ne, ale to stejne clovek dela nekolikrat denne kdyz prebaluje nebo pak koupe.
Ale na silu pretahovat u kluku takhle malych az popraska kuze, tak z toho je mi teda ouzko.

• načítám...
36571
30.9.25 08:23
@ibis píše: Více

To přeci záleží na tom, jestli se vytvoří jizvičky a případně na jejich zahojení.
To ale nikdo dopředu neví.
Kromě kortikoidů by měl fungovat i testosteron - jenže, kdo do něčeho takového půjde?!

• načítám...
821
30.9.25 08:25

Však ten doktor tady pomáhá a řekla bych, že je dost dobrý ví toho až dost oproti jiným lékařům. Napsal jen svůj názor sice drsněji za to pravdivě a nemá se za co omlouvat.

• načítám...
36571
30.9.25 08:36
@KKK85 píše: Více

Jednak jde o různé lékařské nazory a pak taky o postoj společnosti. Tedy konkretně, jak moc jí záleží na neporušenosti panenské blány do „poprvé“. Když ano, vidí v tom někteří matriarchát, tedy jistou „cenu“ nevěsty. Jsou skupiny, které naopak považuji ztrátu v takhle raném dětství za určitou rovnoprávnost, právě z odkazem na předchozí. V Japonsku jsou kulturní skupiny, kde je samozřejmé, že maminky čistí a roztahují tak důkladně, že se podivují, že se něco takového vůbec řeší - jako se někteří podivují nad problémem u kluků.
Každý si může udělat vlastní názor. :nevim:

• načítám...
6116
30.9.25 08:45

Určitě nejsi jediná maminka, které se to stalo, a určitě vaše doktorka není jediná, která to takhle doporučuje. Bohužel. Stahování předkožky kojencům a batolatům je vědecky na úrovni pověry, v podstatě nikde ve vyspělém světě se něco takového nedělá. Proč se to nedělá vidíš teď sama. Kojenci a batolata mají předkožku srostlou naprosto fyziologicky, není jediný důvod, proč by si mělo osmnáctiměsíční dítě obnažovat žalud. Ta předkožka ho chrání před nečistotami a infekcí, zdravé dítě si ji uvolní v pozdějším věku úplně samo. Je to proces řízený hormonálně a potřebuje svůj čas.

Bohužel se stalo, nezastřelíš se za to. Takže teď už jen zmírnit následky. Neposlouchat dále tu pitomou doktorku a objednat se na kvalitní urologii. Protože svými masážemi a přetahováním jste teď způsobili to natrhnutí, které opravdu často končí obřízkou - tkáň je teď zjizvená, bude srůstat, může být zanícená a bolet. Je třeba, aby dítě viděl odborník. A ať napíše nějakou hezkou zprávu paní doktorce, ať se laskavě dovzdělá.

• načítám...
6116
30.9.25 08:49
@M_Vladim píše: Více

Prosím tě, dovzdělej se, kde jsou stydké pysky a kde to, čemu říkáš panenská blána. Holčičkám srůstají pysky, ty se někdy musí rozrušit a roztahování pysků nemá absolutně nic společného s panenskou blanou. Kromě toho ta panenská blána nevypadá vůbec tak, jak ti v patnácti prozradili klucí, takže obavy o její neporušenost jsou úplně liché.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA

• (4.5) + 41 recenzí

Poradna pediatra