Finance - samoživitelka a přítel

3067
9.1.12 16:30

Finance-samoživitelka a přítel

Ahoj holky. Potřebuju poradit, jak na to. Mám přítele, jsme spolu chviličku, ale rady se hodí i do budoucna, i když bych byla s někým jiným. Jsem sama s dvěma dětmi ve vlastním bydlení. Peníze mi jen tak tak stačí na naše živobytí, na dovolenou a zábavu, kino s dětmi prakticky nezbývá.
S expřítelem jsme spolu začali po 4 měsících bydlet, takže odpadlo, co kdo platí, byly peníze ve společné kase a hotovo. Nyní neplánuji s někým hned jít do společné domácnosti, chci počkat x měsíců, pokud to vůbec vyjde, že. Jde mi to, že samozřejmě přítel zatím financuje vše, kam jdeme. On děti nemá, takže vydělává jen na sebe. Nejsem si jistá, kdy bych měla platit něco já, hlavní problém je, že bych na to ani neměla. Je mi to trapné, přemýšlím do budoucna, jestli si s ním pak někdy o tom promluvit, nechci jen samozřejmě přijímat pozvání, ale já prostě peníze nazbyt nemám. :(
Mé děti nezná, ani zatím neplánuji seznámení, samozřejmě nechci, aby za nás platil dovolenou apod. Já s dětmi ani nemohu nikam jet, max na den o víkendu na výlet. Ani nevím v budoucnu, jak bychom jeli dohromady, musím doma udělat svačiny a pití, protože jsem ráda, že bych ufinancovala benzín.
Je mi to už předem hloupé, nějak najednou nevím, do jaké doby je vhodné ho nechat platit třeba kino, kafe atd a kdy nabídnout revanš, když to mám finančně těžké. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102670
9.1.12 16:33

Já bych ho třeba na revanš pozvala na jídlo, které uvaříš, to tě nevyjde draho a jeho to myslím potěší, když žije sám :-)
A jinak myslím,že to chápe, když ví, že si sama se 2 dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
9.1.12 16:40

Já doufám, že to chápe. Nechci na něj působit vyčůraně, ale fakt nemám. Nápad s jídlem je dobrý, zrovna jsem to plánovala na tento pátek, kdy jsem sama. On u nás ještě nebyl. Tos mi potvrdila myšlenku. On mě na so pozval na výlet do Tábora, tak by se to i hodilo, kdybych ho den předtím pozvala na aspoň na jídlo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
9.1.12 16:41

Kdyby nechtěl,tak by ti to neplatil, viď? Zkus mu naznačit, že tě to mrzí, že si toho vážíš a že je ti to trochu blbý, ale prostě nemáš nazbyt. Určitě to pochopí. Zrovna nedávno tohle řešil přítelův kamarád, napsala mu holka se kterou randil, že se teď chvilku neuvidí + nějaké výmluvy k tomu.Dotyčný byl z toho nešťastný, nemohl pochopit, proč ho nechce vidět a pak z ní vylezlo, že nevyšla s penězi a že jí je blbý, že on pořád platí. Jemu spadl kámen ze srdce, že to není nic vážnějšího a tohle, že platí vůbec neřešil, prostě na to měl a kdyby nechtěl, tak to nedělá. Podle jeho slov stačí, že mu třeba hezky poděkuje, nebo naznačí, že si toho váží, ptz co si budem povídat, jsou i holky, které to berou jako samozřejmost a tváří se jako namyšlené bohyně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
9.1.12 16:42

Taky si myslim,ze to chape ;) Uvar mu nejakou mnamku,a pozvete ho s detma na perfektni obed,ci veceri :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1937
9.1.12 16:42
j.a.n.i1 píše:
Já bych ho třeba na revanš pozvala na jídlo, které uvaříš, to tě nevyjde draho a jeho to myslím potěší, když žije sám :-)
A jinak myslím,že to chápe, když ví, že si sama se 2 dětmi.

super nápad, jsou i jiné možnosti, než někde platit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
9.1.12 16:55

:lol: Blbý dotaz, na první společnou večeři, není blbý velký obložený talíř?
Různý salámy, sýry, pomazánky nebo radši něco teplého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stara baba
9.1.12 16:59

Raz rozpravala Tluckova, ze ked balila Skrucaneho a prisiel k nej na veceru, tak sa cely den varila s nejakym fajnovym jedlom. Moc dobre to bolo, Skrucany vychvaloval do nebies. A potom si otvoril konzervu nejakych fazuli alebo co to bolo … aby sa dojedol :mrgreen:
Tak aby si nedopadla podobne :andel:

Mimochodom, niekde som citala ze chlap berie platenie za zensku ako investiciu .. ktora bud vyjde, alebo nevyjde … ale tiez som musela zastavit svojho buduceho manzela ked mi v dobe ked som este nevedela ci naozaj budeme par chcel kupovat kazdu kravinu, o ktorej som co len zo srandy pipla ze by som ju chcela :oops:

• Citovat
  • Upravit
3067
9.1.12 17:05

Musím běžet na třídní schůzku. Každou blbost mi nekupuje, to vůbec. Známe se chvilku…
Někdy si říkám, jestli nejsem hloupá, když tohle řeším, nikdy jsem pořádný dárek od muže nedostala, můj ex dlužil, kde se podíval, i vánoce jsem si balila pod stromek sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
9.1.12 17:33
annaaaaa píše:
Musím běžet na třídní schůzku. Každou blbost mi nekupuje, to vůbec. Známe se chvilku…
Někdy si říkám, jestli nejsem hloupá, když tohle řeším, nikdy jsem pořádný dárek od muže nedostala, můj ex dlužil, kde se podíval, i vánoce jsem si balila pod stromek sama.

No jo nejsi na to zvyklá, tak si to teď užívej. Kdyby nechtěl, neplatil by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
9.1.12 18:10

K té večeři.Já bych teda obložený talíř nedala. Když to má být večeře, tak něco teplého.

• Citovat
  • Upravit
3364
9.1.12 18:25

Anaaaa - nejprve gratulac k příteli a držím palce, aby vám spolu bylo dobře a třeba se z toho vyklube i něco vážnějšího :palec: Naprosto tě chápu, ale holky mají pravdu - kdyby nechtěl, tak tě nikam nezve. Pokud to s tebou myslí vážně, tak se třeba jednou bude podílet na chodu vaší domácnosti, takže tohle je aspoň dobrý začátek.
A na večeři bych asi taky udělala něco teplého. Když budete jen 2, tak ani masová večeře nevyjde extra draho. Hlavně vysonduj, jestli jí jídlo, které budeš vařit. Ale jestli tě má rád, tak se přemůže, i kdyby to rád neměl :mrgreen:
Tak přeju hezký večer a užijte si výlet :mavam: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
9.1.12 21:05

Dobře, něco teplého. Ve st máme ještě sraz na kávičku, tak se zeptám. Už jsem s ním o pátku mluvila, přijde rád.
Jen já nejím vepřové. Jinak ostatní všechno. Za boha mě nic nenapadá, ale do pátku času dost. Něco jednoduchýho, rychlýho a dobrýho. Protože poletím z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.12 23:39

Možností je dost, rajská omáčka, guláš (knedlík koupíš) nebo řízek a tomu bramborovou kaši. Chlapa na jídlo většinou dostaneš!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.1.12 23:51

Tak já jen k té večeři. Každopádně teplou ! Znám 4 muže co rajskou nejí, takže na výběr jídla opravdu pozor. Guláš bych si na večeři zase nedala já (a hlavně nekuji knedlík a plácat se s ním narychlo po příchodu z práce by se mi též nechtělo). Ten řízek je jistější. Udělala bych nejspíš nějaký steak se šťouchanýma a bylo by ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí