Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dotaz, rozešli jsme se s přítelem a nějak nejeví zájem o to platit na syna. Chtěla bych ho dát k soudu. Nevím na jaké adrese ted bydlí ale vím na jaké adrese pracuje a jaký má trvalý pobyt. Co když se k soudu nedostaví? Nebo nepřevezme dopis? Jak to funguje? Kolik peněz Vám soud přidělil. Vím že je to různé podle příjmů..
Já zašla na sociálku, kde mi poradili. U soudu si ho zjistí…
co si zjistí? Jako adresu kde bydlí? On je někde u kamaráda nejspíš ![]()
Adéla23 píše:No mně ho vždycky vypátrali…
co si zjistí? Jako adresu kde bydlí? On je někde u kamaráda nejspíš
pokud víš kde pracuje, tak podej žádost o strhávání peněz z výplaty..tam je v podstatě jedno kde bydlí..protože mu prachy strhává zaměstnavatel a ty ti posílá na účet.
to jde?to jsem nevěděla. Můžu se ještě zeptat kde mam začít? Jak mám podat žádost aby mu to strhávaly z výplaty.? Pracuje pouze na dohodu o provedení práce.
Adéla23 píše:¨
to jde?to jsem nevěděla. Můžu se ještě zeptat kde mam začít? Jak mám podat žádost aby mu to strhávaly z výplaty.? Pracuje pouze na dohodu o provedení práce.
Nechci ti kazit iluze, ale oni nic nezmůžou. Sice ho najdou a k soudu se dostavit bude muset že jo (jinak je za to finanční pokuta až do výše 50 tisíc) ale to že mu tam stanoví kolik na dítko musí platit ještě neznamená že to platit bude. Soud se o to starat nebude a policajti jsou na takový chlapy krátcí, znám jeden takový případ. Od mé kamarádky matce bývalý manžel neplatí na dvě děti ač to má stanovené od soudu, na trvalé adrese se nepohyboval od r. 2005 měl jinou korespondenční která byla v podstatě za rohem ač tu adresu sama vypátrala a policii dala vždy odvětili že bývalého tatínka se jim tam nepodařilo zastihnout. Takhle se to táhne už přes 7let a dluží jim sta tisíce. ![]()
Missy_X píše:
Nechci ti kazit iluze, ale oni nic nezmůžou. Sice ho najdou a k soudu se dostavit bude muset že jo (jinak je za to finanční pokuta až do výše 50 tisíc) ale to že mu tam stanoví kolik na dítko musí platit ještě neznamená že to platit bude. Soud se o to starat nebude a policajti jsou na takový chlapy krátcí, znám jeden takový případ. Od mé kamarádky matce bývalý manžel neplatí na dvě děti ač to má stanovené od soudu, na trvalé adrese se nepohyboval od r. 2005 měl jinou korespondenční která byla v podstatě za rohem ač tu adresu sama vypátrala a policii dala vždy odvětili že bývalého tatínka se jim tam nepodařilo zastihnout. Takhle se to táhne už přes 7let a dluží jim sta tisíce.
jojo..tak to taky nekdy dopadá.. ![]()