Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tohle jste si měli dát do kupy před výrobou dítěte. Teď nezbývá než „Přispěj mi na to, prosím.“
Tím se vlastně dostáváme k otázce kolik má chlap přispívat a jestli máte mít společný účet. A k tom už tu diskuze jsou. Jako obvykle jsme byli skvělí a přinesli jsme spoustu názorů. ![]()
No, upřímně si myslim, ze manžel přispívá na svou bývalou víc než na nás a asi by v tom měla být větší rovnováha. Ja mám rodicak nějakých osm tisíc. A všechno to neutahnu.
@Klara442 A to resis teď, když jste si za daných poměru pořídili dítě?
Možná příště používat hlavu, kupecke počty s mužem snad ovladate.
Pokud nevychazite, budete muset zvýšit příjmy nebo snížit výdaje.
A asi nechceš, aby byvalku a jeho 2 děti vyhodil z bytu. ![]()
@Klara442 píše:
No, upřímně si myslim, ze manžel přispívá na svou bývalou víc než na nás a asi by v tom měla být větší rovnováha. Ja mám rodicak nějakých osm tisíc. A všechno to neutahnu.
Tak záleží jaký má plat a co si může dovolit. Určitě není dobré dotovat bývalou na úkor své rodiny. Ale zase jestli s ní má dítě, alimenty platit musí.. ![]()
Bývalou nechává bydlet ve svém bytě zadarmo a ještě ji přispívá. Vy bydlíte v podnájmu. To mi přijde takové až moc.
Jestli s ní má dítě, tak jasně, alimenty platit musí. Ale nechat ji bydlet zadarmo ve svém bytě a sám být v podnájmu?
To mi přijde až bizarní. ![]()
Ano byt je jeho, děti jsou školáci. Alimenty nema, nejsou soudně vyrovnání. Momentálně je nezamnestnana. No ja platí vpoctate vše krom najmu.
@Klara442 píše:
Ano byt je jeho, děti jsou školáci. Alimenty nema, nejsou soudně vyrovnání. Momentálně je nezamnestnana. No ja platí vpoctate vše krom najmu.
Tak na to je 8 000 málo, to ne jasné. I kdyby to bylo jen na jídlo, pořád je to málo pro minimálně 3 lidi na celý měsíc. Do toho drogerie, oblečení… To nejde prostě. ![]()
Musí Ti manžel přidat.
Bezdetni chlapi došli? Ja fakt tohle nikdy nepochopim, proc si nekdo udela dite s chlapem, ktery uz nekde nejake ma… ![]()
@Klara442 píše:
Dobry den, chtěla bych se zeptat jak byste řešili moji situaci nebo zda je to tak v pořádku? Máme s manželem 8m chlapečka, manžel ma ještě dvě děti z minulého vztahu, a ja teď řeším naši finanční situatost. Manžel nechal bydlet bývalou přítelkyni ve svém bytě (zadarmo platí i inkaso) plus ji přispívá ještě 5 tisíc, my bydlíme v podnájmu ( který platí manžel) a ja vlastně platím zbytek, potřeby do domácnosti pro pecka, jídlo účty za telefony a internet.No dokud jsem nebyla na mateřské tak mi to nevadilo, ale teď už to nezvládám a tak by mě zajímal Váš názor?
Otázka myšlena vážně? 🤔
A vy nemáte společné jmění manželů, že řešíš jeho/tvoje peníze?
@Klara442 píše:
Jak jsi mohla jít do manželství s někým, kdo nemá absolutně vyřešené finanční závazky z minulosti. To bylo úplně jasný, že z toho časem vyleze velký problém. A vidíš, už ho řešíš.
Pokud máte SJM, tak můžeš kecat do toho, kam vaše společné peníze jdou.
@dreamis píše:
Bezdetni chlapi došli? Ja fakt tohle nikdy nepochopim, proc si nekdo udela dite s chlapem, ktery uz nekde nejake ma…
A chlap s ženskou, která už nějaké děti má…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dobry den, chtěla bych se zeptat jak byste řešili moji situaci nebo zda je to tak v pořádku? Máme s manželem 8m chlapečka, manžel ma ještě dvě děti z minulého vztahu, a ja teď řeším naši finanční situatost. Manžel nechal bydlet bývalou přítelkyni ve svém bytě (zadarmo platí i inkaso) plus ji přispívá ještě 5 tisíc, my bydlíme v podnájmu ( který platí manžel) a ja vlastně platím zbytek, potřeby do domácnosti pro pecka, jídlo účty za telefony a internet.No dokud jsem nebyla na mateřské tak mi to nevadilo, ale teď už to nezvládám a tak by mě zajímal Váš názor?