Finanční analytik u Kapitol

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
381
13.1.16 09:30

Finanční analytik u Kapitol

Zdravím maminky, dámy, slečny těhulky ;)
Hledám kohokoliv, kdo by měl zkušenosti s prací u společnosti Kapitol - nejlépe konkrétně na pozici analytik. Zvažuji nabídku této pozice, ale než se úplně rozhodnu, ráda bych si ověřila, korektnost společnosti a pozice vůbec. Předem děkuji za jakékoliv postřehy a zkušenosti! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
126
13.1.16 09:35

Ahoj, co konkrétně Tě zajímá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
13.1.16 09:55
@Ivee píše:
Ahoj, co konkrétně Tě zajímá?

Ahoj, děkuji za reakci. Ty pro ně pracuješ? Zajímá mě konkrétně toto - vezmu-li práci analytika, jestli se nestane to, že vlastně budu jen čekat na smlouvy (za které mám odměnu) a tím pádem budu bez peněz.. resp. reálná frekvence příchozí práce.
Nebo popř. jiné postřehy - spokojenost/nespokojenost?
Velice děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.1.16 10:00

Tenhle Kapitol ?

Jestli je to tohle, pak bych si troufl použít slovní spojení finanční poradce.
A určitě nebudete čekat na smlouvy, to byste se načekala. Budete muset (a to poměrně aktivně) vyhledávat nové klienty…
Ale třeba jde o jiný Kapitol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
13.1.16 10:11
@Ivan PPZ píše:
Tenhle Kapitol ?Jestli je to tohle, pak bych si troufl použít slovní spojení finanční poradce.
A určitě nebudete čekat na smlouvy, to byste se načekala. Budete muset (a to poměrně aktivně) vyhledávat nové klienty…
Ale třeba jde o jiný Kapitol.

Ano přesně tento Kapitol.
To právě ne, klienty obcházejí poradci. Mě byla nabídnutá pozice analytika a ten si od poradce pouze přebírá (podle toho, co mi bylo řečeno) klientovy smlouvy a zadává do nějaké aplikace (MAX?), která mu v podobě grafu vyhodnotí nejlepší možná finanční řešení pro klienta a kompletuje do výsledného šanonu.. za to mu pak má náležet asi 30% z provize poradce. Jedná se vlastně o administrativní práci.. A tak mě zajímá, jesti je naivní tomu věřit či zda to opravdu takto funguje.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.1.16 10:25

Jakože poradce má tolik klientů a smluv, že tuhle (poměrně nenáročnou) nestíhá a raději někomu dá 30% provize? Neříkám, že to není možné, ale byl bych poměrně skeptický. Potřebujete ŽL? Registraci ČNB? Jaké jsou na vás požadavky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1698
13.1.16 10:31

To mě přijde nějaké divné. Jako poradce jsem si vše dělala sama a i sama zadávala. Na centru to jen kontrolovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
13.1.16 10:34
@Ivan PPZ píše:
Jakože poradce má tolik klientů a smluv, že tuhle (poměrně nenáročnou) nestíhá a raději někomu dá 30% provize? Neříkám, že to není možné, ale byl bych poměrně skeptický. Potřebujete ŽL? Registraci ČNB? Jaké jsou na vás požadavky?

Tyto informace mám od člověka jménem Václav Šafář (má to být oblastní ředitel), mluvil o tom, že tahle práce (kterou bych vykonávala já) by byla pro začínající finanční poradce.. potom by mi dávalo smysl, že je to pomoc pro ně..
Nicméně ano - požadují ŽL a absolvovala bych 6 týdenní školení (během kterého už by mi údajně poskytli nějakou práci „naostro“, abych si již něco vydělala)..
Jsem na mateřské, jde mi opravdu jen o přivýdělek.. na druhou stranu, bych nerada nalítla.. „když ptáčka lapají, hezky mu zpívají“..
proto bych ráda znala zkušenosti někoho, kdo dělal přímo tuto práci… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1698
13.1.16 10:38

Pokud budeš uzavírat smlouvy tak si samozřejmě můžeš hezky přivydělat. Ale musíš si sama shánět klienty. Možná ti do začátku nějaké dají. Mě dali 3. Ale pak se musíš snažit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.16 10:42

OVB

S kapitolem zkušenosti nemám, ale můj dobrý kamarád děla OVB a dost se mu daří. Nepatří mezi ty kteří naflákají nevýhodné smlouvy. Dost se tomu věnuje a dává tomu většinu svého času, taky se mu to vyplácí. Už teď vydělává 5× víc, než normální člověk a to je mu 23. Není to špatná práce no, ale nemůže to dělat každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
13.1.16 10:42
@Drbna777 píše:
Pokud budeš uzavírat smlouvy tak si samozřejmě můžeš hezky přivydělat. Ale musíš si sama shánět klienty. Možná ti do začátku nějaké dají. Mě dali 3. Ale pak se musíš snažit sama.

A ty pracuješ přímo u Kapitol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.1.16 11:01

@Marcy85 No, prostě vás někdo lanaří na pozici fin. poradce. To kolem je jen omáčka. Ve finále budete potřebovat registraci ČNB (PPZ). Tak si za domácí úkol zjistěte, kolik to stojí. 6 týdnů školení a práce na zkoušku a zdarma? Vítejte ve světě poradců.
Hezky vám to popsal @ondrejchaloupsky1234, ale možná je to v reálu všechno jinak. Nicméně to pro vás třeba bude to pravé. Určitě to ale jen tak bokem nedá nějaké zajímavé peníze a určitě ne opakovaně. Čas je dost nutný k tomuto (na začátku určitě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
13.1.16 11:28
@Ivan PPZ píše:
@Marcy85 No, prostě vás někdo lanaří na pozici fin. poradce. To kolem je jen omáčka. Ve finále budete potřebovat registraci ČNB (PPZ). Tak si za domácí úkol zjistěte, kolik to stojí. 6 týdnů školení a práce na zkoušku a zdarma? Vítejte ve světě poradců.
Hezky vám to popsal @ondrejchaloupsky1234, ale možná je to v reálu všechno jinak. Nicméně to pro vás třeba bude to pravé. Určitě to ale jen tak bokem nedá nějaké zajímavé peníze a určitě ne opakovaně. Čas je dost nutný k tomuto (na začátku určitě).

Dobře, děkuji Vám za názor.
Pozici fin. poradce určitě dělat nechci. Pán s touto informací přijel - věděl, že nechci nic nabízet ani přesvědčovat (nemám nic proti poradcům, nicméně mám myslím zdravou sebereflexi a vím, že toto opravdu nemůže dělat každý). Před schůzkou jsem mu dala jasně najevo, že mám zájem o čistě administrativní práci na úrovni přivýdělku a tu mi také nabídnul. Na cenu školení jsem se nezeptala, nicméně z rozhovoru vyplynulo, že je plně hrazené.. Jestli tomu tak není a navrch se ukáže, že se mě opravdu chystají přesvědčit k pozici poradce, tak samozřejmě nabídku s díky odmítám. Prozatím, ale stále hledám někoho s OSOBNÍ zkušeností, děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.1.16 11:35

Osobní zkušenost s někým konkrétním, nebo co tím myslíte? Jestli myslíte zkušenost s firmou, tak vždyť vám to tu celou dobu píšu. Pokud by mělo jít čistě o administrativní činnost, tak proč ŽL a k čemu školení 6 týdnů - bez ohledu na cenu? Kapitol není ZFP, školení se neplatí. Možná by na vás přišlo placení ubytování, ale to by se velmi pravděpodobně profakturovalo zpět. Vy už máte ŽL?
EDIT: oprava nedoklepu

Příspěvek upraven 13.01.16 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
13.1.16 11:37

Ahoj, tak pokud požadují vlastní ŽL, určitě bych se do toho nepouštěla. Přímo s touto firmou zkušenost sice nemám, ale kdysi mne lákali na stejnou pozici do firmy jobing (vygoogli si recenze). Samozřejmě se z toho vyklubalo chození po panelácích a lákání lidí na smlouvy.

A když už jsme u toho googlení, na firmu Kapitol taky vyjíždějí zajímavé věci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat