Finanční konzultant

48
10.5.11 19:55

Finanční konzultant

Ahoj,
ráda bych se zeptala, jestli nemáte někdo zkušenost s prací jako finanční konzultant. zaujala mě jedna pracovní nabídka, ale nějak si nedovedu představit, co práce ve finančním poradenství obnáší. :nevim:
Tak jestli máte někdo zkušenost, tak bych byla za Vaše reakce vděčná. Musím se rozhodnout celkem rychle :think:
Díky předem :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4631
10.5.11 20:13

ahoj,
a muzu se zeptat jaka spolecnost?
ja delala asi mesice, ale pochopila jsem ze ta prace neni pro me. dle me na to nema kazda povaha, klidne se ptej popovidam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
10.5.11 20:19

Broker Consulting… no mě jde o to, jak je to s pracovní dobou, jestli je pružná, nebo pevná. Jestli vyžadují práci třeba i o víkendu. Opravdu nemám vůbec představu. A taky jak je to s ohodnocením. Předpokládám asi fixní plat plus k tomu odměny. A taky jestli se plní nějaký limity,např. počet klientů apod. Vůbec nemám nějak představu. Jinak mě je náplň práce celkem jasná.
Děkuju moc za ochotu :-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
10.5.11 20:34

tak u nich jsem delala taky :) muzu rict ze ferove jednani a doted na to vzpominam rada, i kdyz povahove na to nejdu.ale je to asi jako vsude, dle toho na jakyho cloveka narazis.
ja jsem tam delala v roce 2006, takze nevim jak je to ted ale napisu ti to jak to bylo minule.
ze zacatku nez jsem udelala zkousky maklersky, tak jsme meli skoleni v tymu a nejaky ty zkousky, tim byla dana doba kde kdy musim byt. a pak volani klientum to byla nedele, aby jsme se lepe soustredily, byly jsme v kancelari. jinak kolik mam schuzek zalezelo na ,,me" dle toho kolik chces penez :wink: ale kdyz se sefce zdalo ze mam malo nebo neco poradila, ale vzdy to bylo na me. fixni plat jsme nemeli, jen to co jsme si vydelaly smlouvama, ze zacatku se nas sefka snazila povzbudit, napr kdyz budeme mit v tydnu vic jak 10 schuzek dala nam treba 1000, placnu. ze zacatku chodila na chuzky s nama, pozdeji uz moc ne. na case jak si to udelas zalezi na tobe, muzes mit napr PO,UT 20 schuzek a dalsi tyden nic. zalezi tez kolik si vydelas penez a tak. jsou tam urcity stupne ,,pozice" a aby ses tam dostala a udrzela musela jsi za dane odbobi udelat urcity pocet bodu. napr za nejakou smlouvu bylo 350 bodu a jeden bod byla treba 100, kdyz jsi byla na vyssi pozici mela jsi za jeden bod 150 kc ale zase aby ses tam udrzela musela jsi mit vic bodu.

ale jak je to ted opravdu nevim :nevim:
doufam ze jsem to napsala aspon trochu srozumitelne, kdyztak se ptej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
10.5.11 20:43

No a dá se tím si vydělat a uživit se. Mám docela malou holčičku, tak abych netrávila čas zbytečně někde jinde.
Promiň, jestli se ptám blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
10.5.11 20:46

ne neptas, ja se tim neuzivila :oops: prvni mesice jsem hodne prodelala, benzin a telefon, ale pak uz mas stale klienty a tak, nemusis tolik volat. ja jsem nedotahovala do konce smlouvy, takze penize nic moc, ale sefka dobry penize mela i ta kamoska co delala se mnou je mela, jde fakt o povahu, hodne lidi odpadlo ze zacatku, nemelo na to.ale prej je to ted vse jednodussi, tak nevim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
11.5.11 08:31

Ahoj Vendy, dělat finančního konzultanta nebo pojišťováka není sranda. Vím o čem mluvím:) Jestli ti můžu dát radu, běž radši přímo k pojišťovně, zaučí tě a hlavně ti dají nějakou podporu, než začneš vydělávat svoje penízky. Jo a stálé klienty máš tak po roce práce. Je to náročné, ale můžeš si určovat pracovní dobu. Kdyby jsi chtěla něco ještě vědět, tak se ptej, ráda odpovím. Zkus pohledat na netu přímo pojišťovnu a uvidíš. Nešla bych ale do Generali, tam to není moc košér:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.11 14:53

dělám již 4roky,nejdříve u OVB,pak přišel můj šéfík s tím,že přechází jinam,odkryl mi některé praktiky a já neměla co řešit,šla jsem s ním.Kolegyně,co začínala se mnou,vydělá běžně 100tis.měs.,já ne-mám 2děti,oba mají nějaká zdrav.postižení-jeden víc,druhý míň.Mladšího vyloučili z mš pro jeho dg.,takže ho beru často ke klientům sebou,odpo mívám hlídání.Dá se tím opravdu uživit,ale je potřeba disciplína.Já právě díky dětem do kanceláří docházela málo a nyní vůbec,jen fasovat smlouvy.Prac.doba je na mě,teď jsem byla dlouhodobě zdrav.mimo,takže jsem celý měsíc na nule.Přišla jsem k tomu jako slepý k houslím-odpovídala jsem na inzeráty ohledně účta,ozvali se tihle,ale já pro řev malého tenkrát neslyšela začátek telefonátu,takže jsem nevěděla,do jaké firmy jdu-ještě jsem byla celkem až skoro arogantní řekla bych,bylo mi to zkrátka fuk,protože jsem tvrdila,že jsem tam velikým nedopatřením-měla jsem sebou životopisy,účetní certifikáty, vše i v NJ a ono tohle.3dny mi trvalo,než jsem se rozhodla,šla jsem do toho a dnes vím,že vzhledem k dg.dětí nebudu moci asi nikdy nic jiného dělat,neb jsme stále po dr.,a taky mě to baví-baví mě lidem dělat koncepty na míru,opravdu dle jejich potřeb a nejlepší odměnou krom pěkných peněz je uznání od klientů :-) je to o povaze,ale nejde o podomní prodej,nezvoníš na zvonky a nevnucuješ se.Občas se ale taky najdou vypočítavci,kdy zpracuji požadavek na hypotéku,dám si s tím práci a nakonec mi klient s tímhle pláchne rovnou do bky,kde mu dají samozřejmě o desetinku lepší úrok…Jinak do konrétní pojištovny bych nešla,neb bych musela lhát,že zrovna tato je nejlepší a přitom to tak není,já mám kalkulátory všech institucí a opravdu je rozdíl jak v rizik.skupinách jednotlivých pojištoven,tak třeba v penzijních fondech,hypoteční banky nepočítám…přeji dobré rozhodování a omlouvám se za anonym,z vážných osobních důvodů

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.11 15:13

Pracovala jsem pro jednu finanční firmu 6 let.Také z pdobného důvodu jako předchozí anonym.Peníze byly pptřeba,děti malé a věčně nemocné.Neuměla jsem si představit,že bych byla v práci a brala si často paragrafy.
A právě od tého nejmenované firmy se potom utrhla větší část obchoďák a šli k Brokeru.A tenkrát tím Broker docela nastartoval svojí kariéru.Měl super obchoďáky-jak já říkám,hotové lidi z praxe.
Výhody-pružná pracovní doba.Dá se vydělat víc než v běžné práci.
Nevýhody proč jsem skončila-nejvíc doby v práci jsem trávlila po odpolednech a večerech.A za ty roky už mě to docela začalo vadit.Nechávala jsem si volné jen soboty,jinak od neděle do pátku jsem pracovala.Děti jsem nešidila,vynahrazovali jsme si to dopoledne a časté výlety-byly peníze.Ale naše parta si v pátek k večeru zasedka k táboráku,pekly se buřty,děti si hrály…a já nechala manžela s dětma a šla do práce. :cry: Dětem ani manželovi to nevadilo,mě moooooc.Bylo velký vedro,všichni šli na koupaliště a my byli na zahrádce,protože okolo 15.hodiny jsem odjížděla do práce.Blížili se vánoce,večer všichni společně pekly cukroví a já seděla u zákazníků.Cukroví jsem pekla sama dopoledne.
Takže bych to shrnula-pokud máš povahu na to komunikovat s klienty,tak bych do této práce šla.Třeba jako jsem to měla já-do té doby než byly děti větší a zdravější.A je pravda,že díky penězům z této činnosti jsme byli schopný koupit a opravit rodinný domek.
Dnes dělám také obchoďáka,ale pro potravinářskou firmu,práce jen přes den,víkendy volný a jsem moc spokojená.Ale když byly děti malý,tak bych totu práci dělat nemohla-přeci jenom je potřeba denně opravdu v terénu být a peníze skáčou pomaleji.Ale nestěžuji si.

• Citovat
  • Upravit
48
16.5.11 19:25
Anonymní píše:
Pracovala jsem pro jednu finanční firmu 6 let.Také z pdobného důvodu jako předchozí anonym.Peníze byly pptřeba,děti malé a věčně nemocné.Neuměla jsem si představit,že bych byla v práci a brala si často paragrafy.
A právě od tého nejmenované firmy se potom utrhla větší část obchoďák a šli k Brokeru.A tenkrát tím Broker docela nastartoval svojí kariéru.Měl super obchoďáky-jak já říkám,hotové lidi z praxe.
Nevýhody proč jsem skončila-nejvíc doby v práci jsem trávlila po odpolednech a večerech.A za ty roky už mě to docela začalo vadit.Nechávala jsem si volné jen soboty,jinak od neděle do pátku jsem pracovala.Děti jsem nešidila,vynahrazovali jsme si to dopoledne a časté výlety-byly peníze.Ale naše parta si v pátek k večeru zasedka k táboráku,pekly se buřty,děti si hrály…a já nechala manžela s dětma a šla do práce. :cry: Dětem ani manželovi to nevadilo,mě moooooc.Bylo velký vedro,všichni šli na koupaliště a my byli na zahrádce,protože okolo 15.hodiny jsem odjížděla do práce.Blížili se vánoce,večer všichni společně pekly cukroví a já seděla u zákazníků.Cukroví jsem pekla sama dopoledne.
Takže bych to shrnula-pokud máš povahu na to komunikovat s klienty,tak bych do této práce šla.Třeba jako jsem to měla já-do té doby než byly děti větší a zdravější.A je pravda,že díky penězům z této činnosti jsme byli schopný koupit a opravit rodinný domek.
Dnes dělám také obchoďáka,ale pro potravinářskou firmu,práce jen přes den,víkendy volný a jsem moc spokojená.Ale když byly děti malý,tak bych totu práci dělat nemohla-přeci jenom je potřeba denně opravdu v terénu být a peníze skáčou pomaleji.Ale nestěžuji si.

Ještě bych se tě zeptala, to sis sama hledala klienty? Nebo ty se nejdřív obrátili na společnost a ta to pak přerozdělovala. Protože shánět a nahánět lidi to je jako dělat pojišťováka. Nemyslím to nijak zle. Jen prostě mám představu ráda lidem - pomůžu, nabídnu. Ale vrtat je do něčeho moc neumim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.11 20:06
VendyS3 píše:
Anonymní píše:
Dnes dělám také obchoďáka,ale pro potravinářskou firmu,práce jen přes den,víkendy volný a jsem moc spokojená.Ale když byly děti malý,tak bych totu práci dělat nemohla-přeci jenom je potřeba denně opravdu v terénu být a peníze skáčou pomaleji.Ale nestěžuji si.
Ještě bych se tě zeptala, to sis sama hledala klienty? Nebo ty se nejdřív obrátili na společnost a ta to pak přerozdělovala. Protože shánět a nahánět lidi to je jako dělat pojišťováka. Nemyslím to nijak zle. Jen prostě mám představu ráda lidem - pomůžu, nabídnu. Ale vrtat je do něčeho moc neumim. :nevim:

Většina společností funguje na tzv. doporučení.Začneš u známých a pokud jsou s tebou spokojený,dají kontak na jejich známé…Většinou hcceš od každého 5 kontaktů.Protože ne u všech se podaří sjednat schůzku,tak aby si měla pořád jak se říká kam jít.Někde se praktikuje i to,že odevzdáš doporučení do kanceláře a operátorky domlouvají schzky-mají víc zkušeností a větší pravděpodobnost úspěchu.Ty jim předem dáš termíny,na kdy mají schůzky domluvit.Ale to je již placená služba a počítej,že budeš každý měsíc platit-bez ohledu na výši výdělku.
Jinak kamarádka pracuje pro ČSOB pojišťovnu.Jako OSVČ,v kanceláři kterou jí oni platí a dávají jí tuším 15 tisíc měsíčně + provize.A dostala klientelu,o kterou se stará.Což je obrobvský plus do začátku.Zve si klienty do kanceláře.Auto nemá,nikam nejezdí.Kdyby chtěla,tak si vydělá víc,kdyby ještě po večerech jezdila po klientech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.11 21:29

já se přidám s tím,že v době,kdy bylo potřeba peněz víc a já vydělala třeba 60tis.měs.,tak jsem byla taky téměř denně pryč od 16-17 do 22h,pak jsem doma ještě dodělávala administrativu.Dnes právěže nechci šidit děti-starší chodí do přípravné třídy ZŠ,pracuji 3-4dny v týdnu,nepočítám,když se mi zadaří sjednat schůzku dopo,kam si mohu vzít mladšího sebou-většinou to jde do rodin s dětmi.Zpočátku jsem byla velice skeptická kvůli klientům,kde je sehnat,ale začalo se opravdu u známých,v rodině,pak jsem dostala doporučení,kolikrát jsem už dopor.ani nežádala,volali mi klienti sami-známí mých spokojených klientů.Mě přesvědčovali do jedné nejmenované poj.,ale není to má parketa,být spec.na 1spol.,ovšem kolegyně známá tam dělá a má kmen klientů také přidělený,její výdělek je vyšší než 1mil.ročně…Já se nikam nepachtím,snažím se jen nás uživit a především nechci ošidit děti,jsem s nimi sama,takže to je takové složitější,ale i díky té práci jsem si mohla dovolit se rozvést-věděla jsem,že to mohu zvládnout…navíc mě nikdo nebuzeruje.Kolegové si taky zvou klienty už z 99%do kanclu,ale já raději jezdím po lidech,většině je to příjemnější-nikam nemusí,mají ušetřený čas… 8-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat