Metodika v MŠ, prosím poraďte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, doporučuji si projet www.rvp.cz, například tady jsou materiály na hudebku.
Zvolila bych něco nenáročného…děti tě předpokládám neznají, ty neznáš je…nejprve bych dala třeba nějakou hru na jména, třeba v kroužku vyťukávat rytmicky jména dětí pomocí zvučných dřívek. Zkusila bych něco z muzikoterapie…hmmm…třeba namixovat různé druhy hudby a pohybovat se dle ní…skákat, ladně tančit, tančit jako roboti, běhat apod. hudební sekvence by mohla končit nějakou relaxační hudbou…děti by si lehly a zrelaxovaly se.
Pak třeba chvilka rozumový výchovy-na obrázcích hudební nástroje-povídání o nich a pak jejich vymalování-děti by si vybraly, co za nástroj by chtěly malovat.
Příště by se na to dalo navázat…poslech těch nástrojů nebo hra na ty nástroje…
Záleží na tvé fantazii, s prťátkama jde dělat snad všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, jsem ráda za každý typ. Hlavně něco na začátek, kdy je opravdu vůbec neznám, tak ta hra na jména mě zaujala. Tím se dá začít.
Ještě jednou děkuji.
- Citovat
- Upravit
Milé kamarádky,
po nějakém čase se na mě nejspíš usmálo štěstí a dostala jsem nabídku práce jako p.uč ve školce. Mám si jen připravit 40 minut práce s dětmi zaměřeno na hudební výchovu.
Ve školce jsem už před mateřskou rok pracovala, tak vím, že malé děti nevydrží s pozorností déle jak 10 minut. Chci to pojmout formou hry, přirozeně, mám i nápady, co dělat, jen vůbec nevím, jak to sladit, aby činnost navazovala na činnost a nebylo to nahodilé. Aby to zkrátka tvořilo 40 minut krásného, zajímavého celku pro děti.
Jestli jste tu některá zkušenější učitelka MŠ, prosím poraďte mi. Moc předem děkuji.
Sindarela