VŠ a HPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
VŠ a HPP
Ahoj všichni ![]()
Chtěla bych se vás zeptat, jestli máte zkušenosti s HPP při denním studiu na VŠ? Je to vůbec možné?
Na netu jsem našla následující : http://www.hledampraci.cz/…ni-pomer.php
ale příspěvek je už pár let starý, tak nevím zda se něco měnilo..??
Víte o tom něco? Odkazy, vlastní zkušenosti, zákony…?
Příští rok by pro mně neměl být ve škole časově náročný a tak bych chtěla začít pracovat na HPP
![]()
Jde mi tedy především o to nasbírání praxe do budoucna…a milým plusem jsou samozřejmě vydělané peníze ![]()
Jak to tedy je, poradí někdo? ![]()
Zdravím,
Káča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevidím v tom žáden problém
navíc pokud doneseš do práce potvrzení o studiu budeš mít slevu na dani.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když to půjde časově, nikdo ti nebude bránit jít pracovat při studiu (je jedno na jakou smlouvu)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je super ![]()
Chci to mít na HPP, už to mám dopředu domluvené.. Hlavně proto, že by mi spíš dali pak nějakou půjčku na opravy bytu atd.. to kdybych měla DPP, co mám teď, tak mi to nedají..myslím.. A to i chápu, když je to jen na 150 hodinm ročně ![]()
Jupíí já mám radoost
![]()
No teď už jen doufat, že si to šefik nerozmyslí
![]()
Díkyy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě jedna věc.. Od státu pobírám důchod, neseberou mi ho, když budu mít HPP?? Protože kdyby jo, tak se mi to vůbec nevyplatí jít na HPP, protože bychom to doma nezvládali finančně.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem normálně na konci studia už na HPP pracovala a problém to nebyl. S důchodem to nevím jistě, ale dle mě dokud si neukončila studium v denní formě, máš furt na ty dávky nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud pobíráš sirotčí důchod tak nemůžeš jít pracovat na HPP…Netvrdím to na 100% procent ale myslím že to tak je. Sama pobírám sirotčí+ mamka vdovský a pokud bych šla na hpp tak přijdem o obě dávky
- Citovat
- Upravit
Pokud je někdo studentem VOŠ-denní studium, tak může mít sjednaný pracovní poměr na plný úvazek? Jde o to, že se opakuje ročník, kdy první pololetí je uzavřené, zopakovat se musí až druhé. Status studenta je po celý školní rok.Tzn. nyní je čas na pracovní poměr na plný úvazek, ale někde jsem slyšela, že lze při denním studiu mít max. poloviční.
Nevíte jak je to doopravdy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1
Proč by nešlo mít HPP při studiu?
Normálně lze.
A opravdu máte v 1. pololetí, kdy do školy nechodíte status studenta? Není studium nějak přerušeno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už dva roky pracuji na HPP - první rok na denním, druhý rok taky na denním, ale nechodila jsem, byla jsem pouze přihlášená, měla statut studenta, měla jsem slevu na dani, a ještě jsem dostala ubytovací stipendium.. a dokud jste na prezenční formě, tak člověk by o dávky neměl přijít (brala jsem přídavky na děti).. žádný poloviční úvazek, prostě hlavní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit