Finanční potíže
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Mall126 píše:
A od kdy je potřeba mít pro příspěvek na bydlení trvale bydliště?viz fotky
Přesně tak, dřív bylo potřeba mít trvalý bydliště, ale dnes už to není potřeba.
Pro klasický příspěvek na bydlení ale potřebuješ mít smlouvu a nebydlet u někoho na černo. Podat si žádost můžeš i online a není na to žádný termín, takže to můžeš udělat v klidu večer po práci.. Jenom tedy příspěvek dostaneš až další měsíc, pokud na něj máš teda opravdu nárok.
Doporučuji si projít tenhle web, je to tam podle mě srozumitelně napsané a i přehled všech příspěvků. https://www.destnikprotidrahote.cz/bydleni/
@Anonymní píše:
Lhůta pro dolozeni dokumentů je 8 dní. V práci nemůžu odcházet dřív, pracuji ve zdravotnictví, tam nemůžu odcházet jen tak jak se mi zachce. Příspěvek na bydlení mi nepřiznají z důvodu toho, že tam kde bydlím, nemám trvalé bydliště, bydlím v podnájmu.
Trvalé bydliště není potřeba…
@Anonymní píše:
Lhůta pro dolozeni dokumentů je 8 dní. V práci nemůžu odcházet dřív, pracuji ve zdravotnictví, tam nemůžu odcházet jen tak jak se mi zachce. Příspěvek na bydlení mi nepřiznají z důvodu toho, že tam kde bydlím, nemám trvalé bydliště, bydlím v podnájmu.
Zeptej se v práci na půjčku, třeba dávají bezúročnou…nebo si nech vyplatit zálohu…to taky jde…
@makyp93 já to právě takhle i četla na té stránce, kterou uvádíš. Jen v té rychlosti jsem to na ní už nedohledala..
Každopádně si myslím, že nás tu zakladatelka trošku tahá za nos… ![]()
@Anonymní píše:
Přijde mi, že nám tady tak trošku kecáš že? Příspěvek na bydlení se neváže na trvalé bydliště. Máš tady x návrhů všeho možného, ale nic nejde, pošta asi nefunguje, online podání taky ne, ochranka je na tebe zlá a vyhodila tě, zrovna když si měla volno…
@Anonymní píše:
Kdyby někdo takový byl, obrátím se na něj. Nemám nikoho kdo by mi pomohl. Je to těžce uvěřitelné, ale je to tak. Autorka.
sorry, ale pokud se neuzivis sama, mas dluhy i s bydlenim v garsonce, nulove uspory, kdy te vypadek dvou prijmu privede pod most, financne gramotna taky nejsi, nebylo by lepsi si pronajmout spise nejaky ten pokoj jako spolubydleni?… pokud mas hlad, zazadej v nejake potravinove bance o jidlo ci si zajdi do charity, nebo jsi sem prisla hrat na city a cekas, ze ti nekdo posle prachy?… a v prve rade, bych se kapku financne dovzdelala, protoze, to co sem pises, jsou jen vymluvy/bludy.
Nechápu proč, kdyz víš, kdy máš na úřad jít, tak tam jdeš v úplně jinou dobu a ještě to používáš jako argument. Učitě tě ochranka nasměrovala na podatelnu. Mohlas to poslat elektronicky, poštou, ale ty se točíš na tom, že ochranka tě nechtěla pustit dovnitř v neúřední den. Kontokorent nemůžeš mít proč? To vážně nemáš rodinu, kamarádky? Evidentně máš dluhy a řekla bych, že v tom bude zakopaný pes a neříkáš tady tak úplně všechno
Zavání mi to takovou nenápadnou žebrotou. Tak snad máš rodinu, co Tě nenechá padnout na zem.
A další věc, píšeš o výplatě v únoru za leden.Je duben, už bys měla mít dvě normální výplaty, když od února chodíš do práce.
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
Děkuji všem za podnětné komentáře.
Např. to, že mohu žádat o příspěvek na bydlení i mimo trvalé bydliště, jsem nevěděla.
Ale zbylé komentáře nemá smysl jakkoli dál komentovat - pokud máte pocit, že vás někdo tahá za nos, asi s tím už nic neudělám. Psala jsem že jsem schopna Vám ukázat dokumenty ohledně toho že jsem celý leden byla doma, že jsem v únoru neměla ani na zaplacení nájmu atd.
Já se taky divila tomu, jak to na úřadu funguje a zkuste zde prosím pořád neoperovat s poštou a podatelnou. Podatelnu jsem chtěla zkusit ale bylo mi holt řečeno něco jiného. Ale hádat se tu s nikým nebudu, když máte svou pravdu. ![]()
Prosím admina o uzavření konverzace nebo smazání příspěvku jako takového.
Autorka.
@admin
- Upravit
@Anonymní píše:
Např. to, že mohu žádat o příspěvek na bydlení i mimo trvalé bydliště, jsem nevěděla.
Ale zbylé komentáře nemá smysl jakkoli dál komentovat - pokud máte pocit, že vás někdo tahá za nos, asi s tím už nic neudělám. Psala jsem že jsem schopna Vám ukázat dokumenty ohledně toho že jsem celý leden byla doma, že jsem v únoru neměla ani na zaplacení nájmu atd.
Já se taky divila tomu, jak to na úřadu funguje a zkuste zde prosím pořád neoperovat s poštou a podatelnou. Podatelnu jsem chtěla zkusit ale bylo mi holt řečeno něco jiného. Ale hádat se tu s nikým nebudu, když máte svou pravdu.
Autorka.
@admin
V lednu, ale je duben.
@Anonymní píše:
Já se taky divila tomu, jak to na úřadu funguje a zkuste zde prosím pořád neoperovat s poštou a podatelnou. Podatelnu jsem chtěla zkusit ale bylo mi holt řečeno něco jiného. Ale hádat se tu s nikým nebudu, když máte svou pravdu.
Autorka.
@admin
Skoda ze ses nevyhadrila k reseni dluhu s pronajimatelem. Verim, ze by byl ochotny ti splatkovy kalendar dat a problem by byl vyresen. ![]()
@AH píše:
Skoda ze ses nevyhadrila k reseni dluhu s pronajimatelem. Verim, ze by byl ochotny ti splatkovy kalendar dat a problem by byl vyresen.
Tohle zkusim s pronajímatelem taky probrat, taky děkuji za radu.
- Upravit
@JancaS84 píše:
„Dokumenty“ ti vytvořím na počítači za 10 minut.
Taky nejsem úplně blbá a vím jak se tvoří padělky 🙂 ale asi těžko zfalsujes razítko od lékaře a potvrzení o příjmech 🙂
- Upravit
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!