Finanční potíže

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
79766
13.4.23 18:25

Mne tyhle žádosti o pomoc vždycky smrdí podvodem. Tak jako tady. Ona byla nemocná v lednu, teď je duben a ještě pořád nebyla schopna si cokoliv vyřídit? Domluvit si mimořádnou zálohu v práci? Splátkový kalendář? Nebo třeba to, že jeden den odejde o půl hodiny dřív, aby si zašla na úřad? No nevím, ale tohle je podivné. A samozřejmě je to jistě úplný sirotek bez rodiny, jakékoliv, bez přátel, bez sousedů, prostě osamělý jako kůl v plotě. Tyto typy se objevují jen na emiminu.

• načítám...
32052
13.4.23 18:26
@Anonymní píše:
Děkuji všem za podnětné komentáře.
Např. to, že mohu žádat o příspěvek na bydlení i mimo trvalé bydliště, jsem nevěděla.
Ale zbylé komentáře nemá smysl jakkoli dál komentovat - pokud máte pocit, že vás někdo tahá za nos, asi s tím už nic neudělám. Psala jsem že jsem schopna Vám ukázat dokumenty ohledně toho že jsem celý leden byla doma, že jsem v únoru neměla ani na zaplacení nájmu atd.
Já se taky divila tomu, jak to na úřadu funguje a zkuste zde prosím pořád neoperovat s poštou a podatelnou. Podatelnu jsem chtěla zkusit ale bylo mi holt řečeno něco jiného. Ale hádat se tu s nikým nebudu, když máte svou pravdu. :nevim:
Prosím admina o uzavření konverzace nebo smazání příspěvku jako takového.
Autorka.
@admin

A ty pořád marodíš? Jestli si marodila jen v lednu, tak už máš zase normální výplatu, ne?

• načítám...
32052
13.4.23 18:27

@inkakřivák No je to divný…něco by určitě šlo…než žádat cizí lidi anonymně na netu o peníze…má i kolegyně…určitě kolem ní někdo je…

• načítám...
10185
13.4.23 18:28
@Anonymní píše:
Děkuji všem za podnětné komentáře.
Např. to, že mohu žádat o příspěvek na bydlení i mimo trvalé bydliště, jsem nevěděla.
Ale zbylé komentáře nemá smysl jakkoli dál komentovat - pokud máte pocit, že vás někdo tahá za nos, asi s tím už nic neudělám. Psala jsem že jsem schopna Vám ukázat dokumenty ohledně toho že jsem celý leden byla doma, že jsem v únoru neměla ani na zaplacení nájmu atd.
Já se taky divila tomu, jak to na úřadu funguje a zkuste zde prosím pořád neoperovat s poštou a podatelnou. Podatelnu jsem chtěla zkusit ale bylo mi holt řečeno něco jiného. Ale hádat se tu s nikým nebudu, když máte svou pravdu. :nevim:
Prosím admina o uzavření konverzace nebo smazání příspěvku jako takového.
Autorka.
@admin

A proc nejde domluvit s pronajimatelem splatkovy kalendar? Na to jsi vubec neteagovala. Nediv se te neduvere, uz tady par srdceryvnych pribehu bylo a nakonec se ukazalo, ze vse je jinak. Lidi jsou ochotni pomahat, ale malokdo se chce pak citit jako blbec. Navic, kazda, ktera tu zadala, tak nemela rodice, sourozence, kamarady, kolegy, proste vubec nikoho, kdo by ji pomohl. Uz to samo o sobe je dost neduveryhodne. Castka za najem nemuze byt tak vysoka, jak jsem ti psala, domluv si splatkovy kalendar. Na tom nic neni, do tizive situace se muze dostat kazdy, a pokud je duvodem dluhu nemoc, pochybuju, ze by ti pronajimatel nevyhovel. Ale nechtej penize od cizich lidi, kteri te neznaji a nebud urazena, ze ti je nedaji. On nikdo z nas si je netiskne.

• načítám...
Anonymní
13.4.23 18:28

@admin
Prosím o smazání příspěvku.
Je mi smutno z některých komentářů, které tady jako zakladatelka čtu a nebudu se zde hádat o tom, že nejsem žádný podvodník.
Prosím smazat.

• Upravit
79766
13.4.23 18:30

@Monchichik No právě. To jen tady na emiminu jsou prostě lidí, kteří nemají vůbec nikoho a mají dvě děti a doma jen dvacet korun a hlad. A určitě nemají ani sousedku, na kterou by zazvonilo s prosbou o pomoc.

• načítám...
36504
13.4.23 18:31
@Anonymní píše:
@admin
Je mi smutno z některých komentářů, které tady jako zakladatelka čtu a nebudu se zde hádat o tom, že nejsem žádný podvodník.
Prosím smazat.

Hrdinný anonym nenápadně škemrající o peníze (jasně že všichni se spikli, nemá vůbec nikoho, kdo by jí pomohl, úřady jsou zlé, všude je problém., nic nejde…)nadává respondentům a pak uražen požádá o smazání diskuse. ;)

• načítám...
32052
13.4.23 18:31
@Anonymní píše:
@admin
Prosím smazat.

Přijde ti divné, že nikdo nechce přispět anonymu, který tvrdí, že nikoho nemá a nic nejde?

• načítám...
24581
13.4.23 18:39
@Anonymní píše:
@admin
Prosím smazat.

Zakladatelko, nic neříkajícímu anonymu by poslal peníze jen blázen. Mohu vás odkázat na organizace, co zdarma dávají ošacení a jídlo.

• načítám...
30384
13.4.23 18:44
@Anonymní píše:
@admin
Prosím smazat.

Moc by mě zajímalo - pro případ, že bys chtěla odpovědět - jak se stane, že slušný člověk, co pracuje a je tedy s lidmi v pracovním kolektivu, chová se normálně a ne jako asociál, co se s nikým nestýká schválně, nemá kolem sebe nikoho - ale vůbec nikoho, na koho by se mohl v případě nouze obrátit?

• načítám...
5889
13.4.23 18:51
@hanka.br. píše:
Moc by mě zajímalo - pro případ, že bys chtěla odpovědět - jak se stane, že slušný člověk, co pracuje a je tedy s lidmi v pracovním kolektivu, chová se normálně a ne jako asociál, co se s nikým nestýká schválně, nemá kolem sebe nikoho - ale vůbec nikoho, na koho by se mohl v případě nouze obrátit?

To je dobrá otázka, já jsem trochu samotář a tak pár přátel mám.

• načítám...
744
13.4.23 18:54

Zakladatelko, zkus kontaktovat diecézní charitu, mohli by ti pomoci materiálně, myslím, ze řeší i potravinovou pomoc, ta o které vím, řeší i pomoc v rámci finančního poradenství, příspěvky, vyplnění a dodání potřebných dokumentu atd., ale to muže záležet na konkrétním kraji. Každopádně finanční poradnu bych vyhledala tak jako tak, mohou ti pomoci už tim, ze te spravne nasměruji a pomohou případně vyplnit příslušné formuláře.

• načítám...
20782
13.4.23 19:36

Dobrý den,

na přání zakladatelky diskuzi uzamykám.

Přeji hezký zbytek dne

Jana :srdce:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!