Finanční potíže
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Zvláštní. Píšeš slušně a asi nejsi nemakačenko nebo nějaká socka, ale i tak.. člověk většinou neposíla penize dospělému, ktery si může vydělat sam. Napis mi zprávu, pokud ti uverim, tak treba neco vymyslime.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny a žádám Vás touto formou o byť jen minimální pomoc.
V prosinci roku 2022 jsem onemocněla a před Vánoci jsem musela nastoupit na pracovní neschopnost. Mé potíže se bohužel zhoršovaly a na Nový rok, když všichni slavili nebo se probouzeli po oslavách, jsem skončila v nemocnici. Celý leden jsem zůstala na pracovní neschopnosti a v únoru zkusila nastoupit zpět do práce. Jde o to, že bydlím sama v malé garsonce 1+kk a nájemné mě stojí měsíčně i s energiemi 12500,–. V únoru mi přišla výplata za měsíc leden 4500,– + zhruba 8000,– od zaměstnavatele. Dohromady jsem v únoru tedy dostala 12 500 a vzhledem k tomu, že se okamžitě strhly povinné platby za úvěr (platím 3840 měsíčně), musela jsem platit léky a o tom že nebylo na jídlo a ani cestu do práce ani nemluvě, tak jsem samozřejmě nezaplatila jeden nájem. Snažila jsem se to řešit na Úřadu práce, požádala jsem o mimořádnou okamžitou pomoc, kde mi byla žádost několikrát zamítnuta z důvodu, že jsem údajně nedoložila požadované dokumenty v zákonné lhůtě – bohužel ale proto, že jsem byla několikrát vyhozena ochrankou před vchodem úřadu práce, že úřední hodiny pro doložení dokumentů jsou jindy a že mám přijít příště a nashledanou. Když jsem to doložila v jejich úřední hodiny, během pár dní mi přišlo vyrozumění že je žádost zamítnuta, protože jsem nedoložila dokumenty v jejich úřední době. Našla jsem si novou práci, kde od nynějšího měsíce budu vydělávat více, pracuji od rána a vracím se domů kolem 6 večer. Nemám nikoho kdo by mi mohl finančně pomoci – maminka se stará o přítele, který je na vozíčku, péče o něj je náročná po všech stránkách a po finanční také, takže je o pomoc žádat nemůžu.Jsem ze své situace sama zoufalá a nechci si brát půjčky od lichvářů, u kterých si půjčíte 10 000 a zaplatíte 90 000,–. Snažím se vždy si se vším pomoct sama, zvládla jsem se sama přestěhovat po rozchodu s přítelem, s kterým jsem přišla o svých naspořených 40 tisíc, zvládla jsem si sama smontovat veškerý nábytek, odstěhovala jsem si vše sama do 3. patra. Málokdy žádám někoho o pomoc. Úřad práce si stále nachází výmluvy k tomu, aby mi mohli pomoci. Já se snažím situaci sama řešit novou prací, bokem si chodím ještě přivydělávat, ale pořád mi tam chybí ten jeden měsíční nájem, který nemám uhrazený.
Všem, kteří dočetli až sem, předem děkuji.
V případě, že byste se rozhodli chtít mi třeba alespoň minimálně pomoci, jsem ochotná Vám poslat dokumenty, které by dokládaly pravdivost toho, co zde píšu.
Veškerá pomoc, byť malá, by mi opravdu velmi pomohla postavit se zpět na vlastní nohy.
Prosím anonymně, je to velmi citlivé téma. V případě nemožnosti anonymity rovnou smazat.
Pronajmi si někde pokoj a nebo běž na ubytovnu.
@admin
Běž se poradit na úřad, jaké máš možnosti. Nebo do nějaké poradny(charita, člověk v tísni apod.).
To vážně neexistuje nikdo v tvém okolí, kdo by ti peníze půjčil či společně půjčili?
@Zeoli píše:
To vážně neexistuje nikdo v tvém okolí, kdo by ti peníze půjčil či společně půjčili?
Kdyby někdo takový byl, obrátím se na něj. Nemám nikoho kdo by mi pomohl. Je to těžce uvěřitelné, ale je to tak. Autorka.
- Upravit
@Anonymní píše:
V prosinci roku 2022 jsem onemocněla a před Vánoci jsem musela nastoupit na pracovní neschopnost. Mé potíže se bohužel zhoršovaly a na Nový rok, když všichni slavili nebo se probouzeli po oslavách, jsem skončila v nemocnici. Celý leden jsem zůstala na pracovní neschopnosti a v únoru zkusila nastoupit zpět do práce. Jde o to, že bydlím sama v malé garsonce 1+kk a nájemné mě stojí měsíčně i s energiemi 12500,–. V únoru mi přišla výplata za měsíc leden 4500,– + zhruba 8000,– od zaměstnavatele. Dohromady jsem v únoru tedy dostala 12 500 a vzhledem k tomu, že se okamžitě strhly povinné platby za úvěr (platím 3840 měsíčně), musela jsem platit léky a o tom že nebylo na jídlo a ani cestu do práce ani nemluvě, tak jsem samozřejmě nezaplatila jeden nájem. Snažila jsem se to řešit na Úřadu práce, požádala jsem o mimořádnou okamžitou pomoc, kde mi byla žádost několikrát zamítnuta z důvodu, že jsem údajně nedoložila požadované dokumenty v zákonné lhůtě – bohužel ale proto, že jsem byla několikrát vyhozena ochrankou před vchodem úřadu práce, že úřední hodiny pro doložení dokumentů jsou jindy a že mám přijít příště a nashledanou. Když jsem to doložila v jejich úřední hodiny, během pár dní mi přišlo vyrozumění že je žádost zamítnuta, protože jsem nedoložila dokumenty v jejich úřední době. Našla jsem si novou práci, kde od nynějšího měsíce budu vydělávat více, pracuji od rána a vracím se domů kolem 6 večer. Nemám nikoho kdo by mi mohl finančně pomoci – maminka se stará o přítele, který je na vozíčku, péče o něj je náročná po všech stránkách a po finanční také, takže je o pomoc žádat nemůžu.Jsem ze své situace sama zoufalá a nechci si brát půjčky od lichvářů, u kterých si půjčíte 10 000 a zaplatíte 90 000,–. Snažím se vždy si se vším pomoct sama, zvládla jsem se sama přestěhovat po rozchodu s přítelem, s kterým jsem přišla o svých naspořených 40 tisíc, zvládla jsem si sama smontovat veškerý nábytek, odstěhovala jsem si vše sama do 3. patra. Málokdy žádám někoho o pomoc. Úřad práce si stále nachází výmluvy k tomu, aby mi mohli pomoci. Já se snažím situaci sama řešit novou prací, bokem si chodím ještě přivydělávat, ale pořád mi tam chybí ten jeden měsíční nájem, který nemám uhrazený.
V případě, že byste se rozhodli chtít mi třeba alespoň minimálně pomoci, jsem ochotná Vám poslat dokumenty, které by dokládaly pravdivost toho, co zde píšu.
Veškerá pomoc, byť malá, by mi opravdu velmi pomohla postavit se zpět na vlastní nohy.
Prosím anonymně, je to velmi citlivé téma. V případě nemožnosti anonymity rovnou smazat.
Takže nemáš jen zaplacený jeden nájem?
tak pokud jdeš nyní už pracovat a za více než předtím, tak proč si nepůjčíš normálně od své banky? vždyť to máš za chvíli splacené? nebo kontokurent?
banka fakt nepůjčí 10tis. a nechce hned další měsíc 90 ![]()
@Keyllah píše:
Takže nemáš jen zaplacený jeden nájem?tak pokud jdeš nyní už pracovat a za více než předtím, tak proč si nepůjčíš normálně od své banky? vždyť to máš za chvíli splacené? nebo kontokurent?
banka fakt nepůjčí 10tis. a nechce hned další měsíc 90
U banky už mám jeden úvěr, další mi nyní poskytnout nechcou, jelikož jsem ve zkušební době a poslední půl rok jsem vydělávala dost málo, abych mohla splácet druhou půjčku.
- Upravit
Co záloha nebo půjčka od zaměstnavatele? Pokud už máš tedy odpracováno. Také takto pomáháme zaměstnancům, když víme, že už tu částku odpracovali.
@Anonymní píše:
U banky už mám jeden úvěr, další mi nyní poskytnout nechcou, jelikož jsem ve zkušební době a poslední půl rok jsem vydělávala dost málo, abych mohla splácet druhou půjčku.
tak ale pořád dlužíš částku jen cca 13tis., kterou jsi celkem rychle schopná splatit ne? mi neříkej, že by ti to nikdo nepůjčil
ikdyby jsi místo 13, měla zaplatit 20, tak je to přece reálnější a schůdnější než doufat, že ti to někdo pošle ![]()
@Anonymní píše:
Kdyby někdo takový byl, obrátím se na něj. Nemám nikoho kdo by mi pomohl. Je to těžce uvěřitelné, ale je to tak. Autorka.
Tak kontokorent od své banky
Zkousela jsi se domluvit s majitelem na splatkovem kalendáři?? Nebo delas mrtveho brouka, zatimco on ti píše kde je najem? Jinak vyhodit te muze myslim az po 3 nezaplacenych mesicich.. Takze bych to resila s nim..
Příspěvek upraven 13.04.23 v 11:40
Zjisti si organizace spolupracující s potravinovou bankou ve tvém okolí. To ti vyřeší potraviny. Nevim odkud jsi, ale cesty do práce se řeší předem(třeba zakoupením lítačky),pokud jezdíš autem, tak na to teď opravdu nemáš. Další věc, novou žádost ti vezmou kdykoliv, naopak pouze pátek je většinou vyhrazen pouze pro nové žádosti a jiní mají smůlu. Ač mám příští týden pár pohovoru, tak na hmotce jsem a vím, jak to tam chodí. A ochranka nevyjazuje od dveří. Ta jen řeší hádky lidí(kdo si bere lístky i pro jiné apod.).Ochranku ani nezajímá kód kam jde, ochranka není pracovník úřadu. Ta řeší pouze konflikty. Tím se stává příspěvek pochybným za účelem vytahání peněz z lidí.
Dokumenty jsi klidne mohla nechat na podatelne. Ktera je urcite otevrena i mimo uredni hodiny, nebo napr. poslat postou.
Proč jako nemáš kontokorent? Mě stojí asi tak 10 korun, když jdu například na dva týdny do mínusu 15 000. Na to nemusíš mít nebankovní půjčky, abys zalepila nějaký nájem a počkala pár týdnů než dorazí další výplata…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
V prosinci roku 2022 jsem onemocněla a před Vánoci jsem musela nastoupit na pracovní neschopnost. Mé potíže se bohužel zhoršovaly a na Nový rok, když všichni slavili nebo se probouzeli po oslavách, jsem skončila v nemocnici. Celý leden jsem zůstala na pracovní neschopnosti a v únoru zkusila nastoupit zpět do práce. Jde o to, že bydlím sama v malé garsonce 1+kk a nájemné mě stojí měsíčně i s energiemi 12500,–. V únoru mi přišla výplata za měsíc leden 4500,– + zhruba 8000,– od zaměstnavatele. Dohromady jsem v únoru tedy dostala 12 500 a vzhledem k tomu, že se okamžitě strhly povinné platby za úvěr (platím 3840 měsíčně), musela jsem platit léky a o tom že nebylo na jídlo a ani cestu do práce ani nemluvě, tak jsem samozřejmě nezaplatila jeden nájem. Snažila jsem se to řešit na Úřadu práce, požádala jsem o mimořádnou okamžitou pomoc, kde mi byla žádost několikrát zamítnuta z důvodu, že jsem údajně nedoložila požadované dokumenty v zákonné lhůtě – bohužel ale proto, že jsem byla několikrát vyhozena ochrankou před vchodem úřadu práce, že úřední hodiny pro doložení dokumentů jsou jindy a že mám přijít příště a nashledanou. Když jsem to doložila v jejich úřední hodiny, během pár dní mi přišlo vyrozumění že je žádost zamítnuta, protože jsem nedoložila dokumenty v jejich úřední době. Našla jsem si novou práci, kde od nynějšího měsíce budu vydělávat více, pracuji od rána a vracím se domů kolem 6 večer. Nemám nikoho kdo by mi mohl finančně pomoci – maminka se stará o přítele, který je na vozíčku, péče o něj je náročná po všech stránkách a po finanční také, takže je o pomoc žádat nemůžu.
Jsem ze své situace sama zoufalá a nechci si brát půjčky od lichvářů, u kterých si půjčíte 10 000 a zaplatíte 90 000,–. Snažím se vždy si se vším pomoct sama, zvládla jsem se sama přestěhovat po rozchodu s přítelem, s kterým jsem přišla o svých naspořených 40 tisíc, zvládla jsem si sama smontovat veškerý nábytek, odstěhovala jsem si vše sama do 3. patra. Málokdy žádám někoho o pomoc. Úřad práce si stále nachází výmluvy k tomu, aby mi mohli pomoci. Já se snažím situaci sama řešit novou prací, bokem si chodím ještě přivydělávat, ale pořád mi tam chybí ten jeden měsíční nájem, který nemám uhrazený.