Finanční problémy partnera

Anonymní
5.6.23 07:28

Finanční problémy partnera

Ahoj,

prosím o anonym, jedná se o citlivé údaje. S přítelem se už nějakou dobu známe a tak jsme se rozhodli sestěhovat. Nikdy nic nenaznačovalo, že by měl přítel nějaké finanční problémy. Protože já mám byt ve svém vlastnictví, připadalo mi rozumné, abychom bydleli v mém bytě a přítel pustil byt, ve kterém byl v nájmu. Do té doby vypadalo všechno v pohodě. Ale pak se zjistilo, že ačkoliv mu pronajímatel posílal dopisy, ve kterém bylo zvýšení nájemného, přítel po celou dobu trvání nájmu platil stále původně sjednanou částku. Jestli byly nějaké upomínky ze strany pronajímatele už si přítel nepamatuje. Po celou dobu trvání nájmu neměl přítel na sebe napsané energie a údajně tam vznikaly nedoplatky, které se měly vyrovnat v ročním vyúčtování, ale přítel na to prý nereagoval.
Teď, když ukončoval nájem, tak se to všechno sepsalo a vznikl tím dluh za pár stovek tisíc, protože se do toho i započítalo penále.

Pořád nad tím přemýšlím, přítel už je přestěhovaný u mě, bavili jsme se o tom, ale není jiné řešení, než že přítel bude tento dluh splácet, ale tím mu po nějakou dobu zůstanou finance akorát na základní věci. O nějakém příspěvku, kdy by se podílel nějakou měrou na společném bydlení nemůže být řeč. Prostě musím domácnost táhnout nějakou dobu sama. Mluvili jsme o tom a ujišťuje mě o tom, že je to pouze na přechodnou dobu, než se mu podaří splatit ten dluh z nájmu. Ale mám strach, aby neměl ještě někde nějaké jiné finanční problémy, o kterých mi třeba nechce říct.
Zatím jsme se o tom nebavili, ale nevím, co mu mám říct, až bude chtít přepsat trvalé bydliště ke mně. Bojím se, že by mě tím mohl dostat do nějakých problémů.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
462
5.6.23 07:33

Čistě moje zkušenost. Zbavit se ho dokud je čas. A to co nejrychleji. Měla jsem takový nezodpovědnýho blba doma a nikdy víc. Když mi nakonec u baráku zvonili exekutoři, tak jsem nejdřív vyhodila je a hned v zápětí i jeho. Teď sedí v kriminále, takže to bylo za 5 minut 12.

Příspěvek upraven 05.06.23 v 07:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3880
5.6.23 07:33

Riziko ohledně vlastnictví nemovitosti ti nehrozí, ovšem pokud by přišel exekutor, může zabavit i věci, které patří vlastníkovi.

Jinak takové dluhy nevzniknou jen tak, vůbec se mi to nelíbí. Vypovídá to něco o jeho finanční gramotnosti a potažmo zodpovědnosti. S takovým člověkem bych ani náhodou nebyl. PS: jsi si jistá, že je to stoprocentně z nájmu? Nehraje, nesází náhodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
5.6.23 07:35

Za prve, nevidím důvod, proč by si mel dávat trvale bydliště k tobě. S tím bych nikdy nesouhlasila. A podle mě je to pěknej výluk, když dostává informace o navyšování najmu a vyúčtování energii a ani jedno neplatí. Podle me se bojis oprávněně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56955
5.6.23 07:38

Proboha, vůbec si tohle nestěhuj domů, neblbni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102702
5.6.23 07:39

No, ja bych rekla, ze je to mlady svobodny kluk, takze klidně může k praci vzit jeste brigadu, aby se krom splaceni sveho dluhu podilwt na bydleni u tebe. Pokud nesouhlasi, necht bydli, kde chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
5.6.23 07:40

Vyhoď ho. Pokud má dluhy bude jich určitě víc. Nebo až tyhle zaplatí, přijdou jiné. Vždy budeš na vše sama (živit vše z 10 tis rodicaku ;) ) a ještě vám přijde domů exekutor a vše od čeho nemáš účtenky odnese :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80320
5.6.23 07:44
@Anonymní píše:
Ahoj,

prosím o anonym, jedná se o citlivé údaje. S přítelem se už nějakou dobu známe a tak jsme se rozhodli sestěhovat. Nikdy nic nenaznačovalo, že by měl přítel nějaké finanční problémy. Protože já mám byt ve svém vlastnictví, připadalo mi rozumné, abychom bydleli v mém bytě a přítel pustil byt, ve kterém byl v nájmu. Do té doby vypadalo všechno v pohodě. Ale pak se zjistilo, že ačkoliv mu pronajímatel posílal dopisy, ve kterém bylo zvýšení nájemného, přítel po celou dobu trvání nájmu platil stále původně sjednanou částku. Jestli byly nějaké upomínky ze strany pronajímatele už si přítel nepamatuje. Po celou dobu trvání nájmu neměl přítel na sebe napsané energie a údajně tam vznikaly nedoplatky, které se měly vyrovnat v ročním vyúčtování, ale přítel na to prý nereagoval.
Teď, když ukončoval nájem, tak se to všechno sepsalo a vznikl tím dluh za pár stovek tisíc, protože se do toho i započítalo penále.

Pořád nad tím přemýšlím, přítel už je přestěhovaný u mě, bavili jsme se o tom, ale není jiné řešení, než že přítel bude tento dluh splácet, ale tím mu po nějakou dobu zůstanou finance akorát na základní věci. O nějakém příspěvku, kdy by se podílel nějakou měrou na společném bydlení nemůže být řeč. Prostě musím domácnost táhnout nějakou dobu sama. Mluvili jsme o tom a ujišťuje mě o tom, že je to pouze na přechodnou dobu, než se mu podaří splatit ten dluh z nájmu. Ale mám strach, aby neměl ještě někde nějaké jiné finanční problémy, o kterých mi třeba nechce říct.
Zatím jsme se o tom nebavili, ale nevím, co mu mám říct, až bude chtít přepsat trvalé bydliště ke mně. Bojím se, že by mě tím mohl dostat do nějakých problémů.

bič a pryč - přítel ti lže, jak tiskne, na nájmu statisíce? nó určitě,
a přečti si po sobě, co jsi napsala -od toho "ale pak se zjistilo… vždyť je to jedna výmluva a jedna nezodpovědnost za druhou…nepamatuje si, nereagoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80320
5.6.23 07:47
@jkra píše:
Proboha, vůbec si tohle nestěhuj domů, neblbni.

už se stalo, už ho tam má :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
5.6.23 07:49

Zbav se ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37215
@Anonymní píše:
Ahoj,

Udělala bych mu pá pá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Co znamená “se zjistilo”? Řekl ti to sám, nebo jsi někde viděla dopis (a kdybys ho neviděla, doteď to nevíš)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202

Pokud by váš vztah za to stál, dohodla bych, že každý zase do svého, co nejrychleji splatit a pak spolu. Nemohla bych si vážit může, kterého živim a který je finančně negramotný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796

Okamžitě vyrazit!!!
Zo víš, že má ještě další dluhy, a s takovým přístupem je bude mít i v budoucnu.
Pokud nejsi milionářka se spasitelským syndromem, rychle vztah ukonči. Za ty potíže žádný chlap nestojí (vlastní zkušenost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.23 07:51
@Veselej kluk píše:
Riziko ohledně vlastnictví nemovitosti ti nehrozí, ovšem pokud by přišel exekutor, může zabavit i věci, které patří vlastníkovi.Jinak takové dluhy nevzniknou jen tak, vůbec se mi to nelíbí. Vypovídá to něco o jeho finanční gramotnosti a potažmo zodpovědnosti. S takovým člověkem bych ani náhodou nebyl. PS: jsi si jistá, že je to stoprocentně z nájmu? Nehraje, nesází náhodou?

Ukazoval mi to sepsané u předávacího protokolu bytu. Jestli ale ještě i nehraje a nesází, to nevím, ale myslím, že tomu zatím nic nenasvědčuje. Doma se zase na druhou stranu snaží, pomáhá, uklízí, občas i uvaří, zajde na nákup (dávám mu na něj část peněz). V tomhle směru funguje, ale z těch financí mám strach.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky