Firkon Vario Long - zkušenost

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
840
2.10.13 08:36

Firkon vario long

Ahoj mamky, potřebovala bych poradit. Má někdo zkušenosti s tímto kočárkem?? Zvažuji jeho koupi, ale ráda bych před tím ještě slyšela nějaké osobní zkušenosti. A ještě mám dotaz, zda-li jde s tímto i podobným kočárkem (tedy všechna 4 kola stejná) jezdit na bruslích??
Děkuji za Vaše reakce :palec:
Zde odkaz na kočár
 http://www.firkon-kocarky-hak.cz/…7-Vario-long

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Firkon Verano Long?

Přidejte zkušenost s Firkon Verano Long
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8569
2.10.13 08:49

@Mamina A myslím že podstatné na jízdu na bruslích je aby ta rukojeť byla vysoká.. což při slibovaných 115cm by mohlo vyhovovat-ale nevím jak jsi vysoká… pak si myslím že jde i o to kde a jak rychle budeš jezdit… protože pokud nemáš otočná kola tak ta „ovladatelnost“ bude asi nepatrně horší…
Bohužel zatím mluvím pouze jako teoretik který čerpá zkušenosti od kamarádek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
2.10.13 08:52

Jinak s FIRKONEM ale typ VERANO mají zkušenost tři známí.. a spokojenost… :nevim: u tohoto VARIO bych asi ocenila tu přehazovací rukojeť.. jen je blbé že když na ní máš tašku tak se to s ní hoooodně blbě přehazuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
2.10.13 09:09

Já mám Firkon Vario 2010 – ne tu long verzi a super. Nemůžu si ten kočár vynachválit. Přehazovací rukojeť je super – popravdě zase nepřehazuješ tak často, abys nemohla tašku sundat a znovu nasadit.
Korba velká, košík velkej, kočár stabilní, projede sníh i terén.
Jediné mi vadilo nízká bouda u sporťáku, že už se tam malá ve 2 letech moc nevešla na výšku, ale to je právě teď vyřešeno tou long verzí – v r. 2010 ještě nebyla.
Na bruslích jsem s ním jezdila na cyklostezce, takže žádné moc prudké zatáčky a tak a paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
2.10.13 09:11

Jinak já mám 179 cm a na výšku byl kočár super - rukojeť tam mám polohovací, jde i úplně dolů, když třeba kočár chtěla vézt neteř.
A to přehazování rukojeti jde u korby i u sporťáku a fakt je to výhoda, když jedeš proti slunku - nemusíš odcvakávat korbu a jen přehodíš na druhou stranu, za pár sekund hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
2.10.13 09:15

@Dino přesně tak.. do „nenáročného“ terénu bude na brusle super.. Rukojeť 115 cm je totiž opravdu jedna z nejvyšších. Máš pravdu i v tom přehazování.. prostě se oddělá taška.. Tu přehazovací rukojeť velmi oceňuji :palec:
Prosím Tě.. nemáš náhodou fotku sporťáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
2.10.13 09:19

Nejsme majitelka, ale kamarádka má Firkon Vario - ne tu verzi long, ale ta se liší jen v nástavbě nikoli v podvozku. Chtěla přehazovací rukojeť a v podstatě ji nepřehazuje, neb ovladatelnost kočárku při přehozené rukojeti je výrazně horší. Těžiště je totiž jinde a tak jde kočárek špatně nadzvednout pro zatočení (přizvednout přední kolečka) když je rukojeť přehozená.
Za mě je přehazobvací rukojeť na nic, využila bych to asi tak třikrát, když opravdu silně foukalo. Proti sluníčku existuje jiné lepší řešení - sluneční clona nebo stříška. Ale já měla tedy zcela jiný kočárek - Mutsy Urbanrider.
Jinak Firkony tady u nás má kdekdo, neb Batolátko - výhradní dovozce, je tady u nás vedle ve vesnici. Je to fajn kočárek, ale kvalita materiálu je samozřejmě někde jinde, než na kvalitních kočárcích. Můj Mutsy sporťák (pokud jde o potah) po dvou letech denodenního nešetrného používání byl po vyprání jako nový. Na kamarádčině Firkonu už je ale používání hodně znát. Ale zase ta cena je taky někde jindě, takže je to takový pohodový kompromis.
Jen tedy nedoporučuji autosedačku Firkon. Je poměrně malá, myslím že dokonce je jen do devíti kil a kdyby kamarádka neměla extrémně malé dítko (v roce 7 kilo) tak by asi před sedačkou 9-18 kilo musela kupovat ještě mezistupeň. Nehledě tedy na to, že samozřejmě neprošla mezinárodními testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
2.10.13 09:53

Máme firkon verano long verzi, sice nebruslíme, ale kočárek je zatím super. Výhodou je možná aretace předních koleček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
2.10.13 10:06

@Dino děkuji za reakci. A můžu se zeptat, jakou používáš autosedačku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
2.10.13 10:07

@Mafina5 děkuji, ano na autosedačku se právě dívám jinou, jen nevím, jak to tam pak pasuje.. koukala jsem na maxi-cosi a píšou, že by tam měla sedět… ještě přemýšlím nad kočárkem dany sport, do čeho byste šly spíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
2.10.13 13:02

@sweet78 zkusím fotku najít.

Jinak co se týče kvality - já kočár využívala hodně a hodně v terénu a nikdy jsem s ním nemusela nic dělat, nic reklamovat. Ono je to kus od kusu i u drahých kočárů - můžeš narazit na šmejd a problémy se jen sypou.
Já rukojeť docela přehazovala, jezdilo to trochu tíž, ale žádná hrůza. Já to využila dost hlavně pak se sporťákem - malá chtěla koukat ven a stříšku nechtěla. A je super si zvolit, zda chceš mít dítě otočené k sobě nebo ven.

Autosedačku jsem Firkon neměla - kupovala jsem jen dvojkombinaci.
Mám velkej kufr, takže když jsem někam jela, tak jsem brala celej kočár. A později golfky. Takže jsem nikdy neřešila, jaká autosedačka by na podvozek pasovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
2.10.13 13:57

Tady je focený, když jsme ho tenkrát přivezli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
2.10.13 13:59

Lepší foto nemám.
Mám ho teď složenej a čeká na druhý, tak ani nemůžu vyfotit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
2.10.13 14:06

@Dino jak jsi spokojená s tím řešením u nožiček? Nevím jak to napsat.. aby jsi mě pochopila.. jde mi o „omyvatlnost/udržovatelnost“ v té oblasti botiček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
2.10.13 14:07

@Dino mimochodem roztomilá žaba a koukám že máte i hezkého pejska :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie